1.062.439

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Budapest
Kiadó: Magyar Nők Országos Tanácsa-Kossuth Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 567 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-09-2045-X
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Horváth Ilona népszerű szakácskönyvének XII. - F. Nagy Angéla által - átdolgozott kiadása, megőrizve azokat az erényeit, amelyek eddig is kedveltté tették a kezdő és gyakorlott háziasszonyok körében, a korszerű, egészségesebb táplálkozás kívánalmainak megfelelő tájékoztatással is segíti az olvasót. Ismerteti a legújabb konyhatechnikai eljárásokat, az újfajta főzőedények használatát, a konzerv - és mirelit-készítmények, a fékészételek, porok, ízesítők felhasználását és előnyeit. Az előkészítő eljárások ismertetése mellett sok jó tanácsot ad a korszerű otthoni és a szabadlábon való vendéglátás változatossá tételére is.

Tartalom

Bevezető5
Ki vagyok - mire van szükségem?7
A vitaminokról18
Ízekről - fűszerekről21
A korszerű konyha berendezése27
Városi konyha27
Vidéki konyha30
A háztartás megszervezése32
A főzés munkamenete, konyhatechnikai eljárások34
Előkészítő eljárások34
Elkészítő eljárások37
Néhány gyakorlati tanács az ételek elkészítéséhez42
Az anyagok lazítása42
Ízesítés42
Sűrítés43
Rántáskészítés43
Habarás44
Bundázás (panírozás)45
Bundázás más módjai45
Lerakás, rétegzés46
Töltés46
Derítés, tisztítás47
Áttörés (passzírozás)47
Sűrűre főzés vagy verés47
Habverés48
Kocsonyásítás zselatinnal48
Befejező eljárások49
Tálalás, terítés49
Segítőtársaink a konyhában52
Kuktafazék52
Teflonedények55
Alumínium fólia (alufólia)55
Rostsütők57
Római tál57
Ételleírások59
Levesek61
Zöldséglevesek63
Húslevesek69
Habart gyümölcslevesek76
Rántott levesek78
Tésztalevesek79
Száraz hüvelyesekből készült levesek81
Vegyes levesek82
Levesbe való betétek82
Előételek88
Sós felfújtak (pudingok)89
Tészta előételek95
Főzelékfélék103
Burgonya104
Zöldfőzelékek110
Zöldséges egytálételek129
Gombás egytálételek148
Húsok153
A húsokról általában153
A húsok előkészítése, párolása és sütése155
Marhahúsok156
Borjúhúsok170
Sertéshúsok175
A sertés házi feldolgozása180
Bárány- és birkahúsok (juhfélék)189
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék190
Szárnyasok195
Csirkeételek196
A gyöngycsirke és a gyöngytyúk elkészítése202
A kacsa sütése203
A hízott liba feldolgozása204
A pulyka feldolgozása210
Pecsenyék házinyúlból211
Vadak213
Vadszárnyasok217
Halak220
Felvágottból készülő és hústalan feltétek főzelékekhez, mártásokhoz227
Tojásételek235
Meleg szendvicsek246
Köretek250
Mártások254
Meleg mártások255
Hideg mártások260
Saláták265
Hidegkonyha277
Szendvicsek295
Meleg tészták301
Főtt tészták301
Puliszkafőzés310
Burgonyás tészták312
Palacsinták314
Vegyes tészták319
Kelt tészták322
Rétestészták329
Rétestöltelékek331
Édes felfújtak334
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek339
Leveles tészták343
Hajtogatott leveles vajastészták343
Gyorsan készíthető leveles vajastészta349
Élesztővel készült hajtogatott leveles vajastészták349
Hájas tészták351
Különböző leveles tészták353
Sütemények355
Égetett vagy forrázott tészták355
Kevert tészták357
Omlós tészták vagy linzerek363
Élesztős omlós tészták364
Élesztő nélküli omlós tészták367
Vegyes édes aprósütemények375
Mézes tészták385
Sós aprósütemények388
Leveles vajastészták felhasználása sós süteményekhez393
Torták395
Sütemények - torták sütés nélkül405
Babapiskótából készült torták: édességek407
Tortakrémek - tortabevonatok409
Vegyes édességek417
Habok, krémek417
Gyümölcsből készített édességek429
Gyümölcssaláták435
Fagylaltok - parfék439
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák445
Italok448
Turmix-italok458
Befőzések461
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez470
Gyümölcsízek (lekvárok)472
Darabos gyümölcsízek (dzsemek)476
Gyümölcskocsonyák - zselék480
Gyümölcsszörpök482
Főzelékek tartósítása484
Befőzéssel tartósított zöldségfélék484
Sózással tartósított zöldségfélék487
Szárított zöldségfélék489
Savanyúságok490
A korszerű konyha új anyagai494
Gyorsfagyasztott ételek494
Gyorsfagyasztás - házilag496
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről?499
Mit kell tudnunk a mélyhűtött zöldségekről, főzelékekről?500
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról, halakról?503
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat?505
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket?507
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról?509
Félkész ételek - por és pehely alakban510
Tudnivalók a konzervekről515
Főzés-sütés a szabadban517
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét?518
Mit főzhetünk a szabadban?519
Mit süssünk a szabadban?520
Rostonsültek521
Nyársonsültek525
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása526
Alufóliában sültek527
Krémek - tubusban, üvegbe, dobozban530
Alapanyagok531
Ízesítők532
Különféle tanácsok536
Mit készíthetünk el 30 perc alatt?536
Egyéb tanácsok537
Elrontott ételek helyrehozása540
Maradék ételek felhasználása542
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről?543
Tárgymutató547

Horváth Ilona

Horváth Ilona műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Horváth Ilona könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem