A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Szerző
Kisújszállás
Kiadó: Pannon-Literatúra Kft.
Kiadás helye: Kisújszállás
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 447 oldal
Sorozatcím: Szalay könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9677-34-5
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Horváth Ilona szakácskönyve a magyar gasztronómia alapművévé vált. Generációk tanultak belőle sütni-főzni, s egy időben szinte minden háztartásban fellelhető volt egy-egy féltve őrzött példánya. Az évek hosszú sora alatt aztán eltűnt a szemünk elől.
Most végre újra kezünkbe foghatjuk ezt a különleges könyvet, melynek segítségével megismerhetjük és elkészíthetjük a tradicionális magyar konyha remekeit.

Tartalom

Bevezető5
Ki vagyok - Mire van szükségem?6
A vitaminokról15
Ízekről - fűszerekről17
A háztartás megszervezése24
A főzés munkamenete. Konyhatechnikai eljárások25
Előkészítő eljárások25
Elkészítő eljárások27
Néhány gyakorlati tanács31
Az anyagok lazítása31
Ízesítés31
Sűrítés32
Rántáskészítés32
Habarás33
Bundázás34
Lerakás, rétegezés34
Töltés35
Sűrűre főzés vagy verés36
Habverés36
Kocsonyásítás zselatinnal36
Befejező eljárások37
Tálalás, terítés37
Segítőtárak a konyhában38
Kuktafazék39
Teflonedények41
Alumíniumfólia (alufólia) és folpack41
Római tál42
Rostsütők43
Mikrohullámú készülék43
Ételleírások46
Levesek47
Zöldséglevesek48
Húslevesek53
Habart gyümölcslevesek58
Rántott levesek60
Tésztalevesek61
Száraz hüvelyesekből készült levesek62
Vegyes levesek63
Levesbe való betétek63
Előételek69
Sós felfújtak (pudingok)69
Tészta előételek74
Főzelékfélék80
Burgonya80
Zöldfőzelékek85
Főzelékek száraz hüvelyesekből98
Zöldséges egytálételek100
Gombás ételek115
Húsok119
A húsokról általában119
A húsok előkészítése, párolása és sütése120
Marhahúsok121
Borjúhúsok132
Sertéshúsok136
A sertés házi feldolgozása140
Bárány- és birkahúsok (juhfélék)146
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék147
Szárnyasok151
Csirkéből készült ételek151
A gyöngycsirke és -tyúk elkészítése156
A kacsa sütése156
A hízott liba feldolgozása157
A pulyka feldolgozása162
Pecsenyék házinyúlból163
Vadak164
Vadszárnyasok167
Halak169
Felvágottakból készülő és hústalan feltétek főzelékekhez, mártásokhoz174
Tojásételek180
Meleg szendvicsek188
Köretek191
Mártások194
Meleg mártások194
Hideg mártások198
Saláták202
Hidegkonyha212
Szendvicsek227
Meleg tészták231
Főtt tészták231
Puliszkafőzés238
Burgonyás tészták239
Palacsinták241
Vegyes tészták245
Kelt tészták248
Rétestészták253
A rétestészta készítése254
Rétestöltelékek255
Édes felfújtak257
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek261
Sodók262
Öntetek263
Leveles tészták265
Hajtogatott leveles vajastészták266
Gyorsan készíthető leveles vajastészta269
Élesztővel készült, hajtogatott leveles vajastészták270
Hájas tészták271
Különböző leveles tészták273
Sütemények274
Égetett vagy forrázott tészták274
Kevert tészták275
Omlós tészták vagy linzerek280
Élesztős omlós tészták281
Élesztő nélküli omlós tészták283
Vegyes édes apró sütemények290
Mézes tészták298
Sós aprósütemények301
Torták306
Babapiskótákból készült torták, édességek316
Tortakrémek - tortabevonatok317
Sütés nélkül323
Vegyes édességek324
Habok, krémek324
A tejszínhab felverése és kezelése329
Gyümölcsből készített édességek334
Gyümölcssaláták338
Fagylaltok - parfék340
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák345
Italok348
Turmixitalok356
Tartósítás358
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez365
Gyümölcsízek (lekvárok)367
Darabos gyümölcsízek (dzsemek)370
Gyümölcskocsonyák - zselék373
Gyümölcsszörpök374
Főzelékfélék tartósítása376
Befőzéssel tartósított zöldségfélék376
Sózással tartósított zöldségfélék378
Szárított zöldségfélék380
Savanyúságok381
A korszerű konyha384
Gyorsfagyasztott ételek384
Gyorsfagyasztás - házilag384
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről?386
Mit kell tudnunk a mélyfagyasztott zöldségekről, főzelékekről?387
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról, halakról?390
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat?392
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket394
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról395
Félkész ételek - por és pehely alakban396
Tudnivalók a konzervekről399
Sütés-főzés a szabadban401
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét?401
Mit főzhetünk a szabadban402
Mit süssünk a szabadban403
Rostonsültek404
Nyársonsültek408
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása408
Alufóliában sültek409
Krémek - tubusban, üvegben, dobozban412
Alapanyagok412
Ízesítők413
Különféle tanácsok417
Mit készíthetünk el 30 perc alatt?417
Egyéb tanácsok417
Elrontott ételek helyrehozása420
Maradék ételek felhasználása421
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről?421
Tárgymutató424

Horváth Ilona

Horváth Ilona műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Horváth Ilona könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem