Bevezető | 5 |
Ki vagyok - Mire van szükségem? | 6 |
A vitaminokról | 15 |
Ízekről - fűszerekről | 17 |
A háztartás megszervezése | 24 |
A főzés munkamenete. Konyhatechnikai eljárások | 25 |
Előkészítő eljárások | 25 |
Elkészítő eljárások | 27 |
Néhány gyakorlati tanács | 31 |
Az anyagok lazítása | 31 |
Ízesítés | 31 |
Sűrítés | 32 |
Rántáskészítés | 32 |
Habarás | 33 |
Bundázás | 34 |
Lerakás, rétegezés | 34 |
Töltés | 35 |
Sűrűre főzés vagy verés | 36 |
Habverés | 36 |
Kocsonyásítás zselatinnal | 36 |
Befejező eljárások | 37 |
Tálalás, terítés | 37 |
Segítőtárak a konyhában | 38 |
Kuktafazék | 39 |
Teflonedények | 41 |
Alumíniumfólia (alufólia) és folpack | 41 |
Római tál | 42 |
Rostsütők | 43 |
Mikrohullámú készülék | 43 |
Ételleírások | 46 |
Levesek | 47 |
Zöldséglevesek | 48 |
Húslevesek | 53 |
Habart gyümölcslevesek | 58 |
Rántott levesek | 60 |
Tésztalevesek | 61 |
Száraz hüvelyesekből készült levesek | 62 |
Vegyes levesek | 63 |
Levesbe való betétek | 63 |
Előételek | 69 |
Sós felfújtak (pudingok) | 69 |
Tészta előételek | 74 |
Főzelékfélék | 80 |
Burgonya | 80 |
Zöldfőzelékek | 85 |
Főzelékek száraz hüvelyesekből | 98 |
Zöldséges egytálételek | 100 |
Gombás ételek | 115 |
Húsok | 119 |
A húsokról általában | 119 |
A húsok előkészítése, párolása és sütése | 120 |
Marhahúsok | 121 |
Borjúhúsok | 132 |
Sertéshúsok | 136 |
A sertés házi feldolgozása | 140 |
Bárány- és birkahúsok (juhfélék) | 146 |
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék | 147 |
Szárnyasok | 151 |
Csirkéből készült ételek | 151 |
A gyöngycsirke és -tyúk elkészítése | 156 |
A kacsa sütése | 156 |
A hízott liba feldolgozása | 157 |
A pulyka feldolgozása | 162 |
Pecsenyék házinyúlból | 163 |
Vadak | 164 |
Vadszárnyasok | 167 |
Halak | 169 |
Felvágottakból készülő és hústalan feltétek főzelékekhez, mártásokhoz | 174 |
Tojásételek | 180 |
Meleg szendvicsek | 188 |
Köretek | 191 |
Mártások | 194 |
Meleg mártások | 194 |
Hideg mártások | 198 |
Saláták | 202 |
Hidegkonyha | 212 |
Szendvicsek | 227 |
Meleg tészták | 231 |
Főtt tészták | 231 |
Puliszkafőzés | 238 |
Burgonyás tészták | 239 |
Palacsinták | 241 |
Vegyes tészták | 245 |
Kelt tészták | 248 |
Rétestészták | 253 |
A rétestészta készítése | 254 |
Rétestöltelékek | 255 |
Édes felfújtak | 257 |
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek | 261 |
Sodók | 262 |
Öntetek | 263 |
Leveles tészták | 265 |
Hajtogatott leveles vajastészták | 266 |
Gyorsan készíthető leveles vajastészta | 269 |
Élesztővel készült, hajtogatott leveles vajastészták | 270 |
Hájas tészták | 271 |
Különböző leveles tészták | 273 |
Sütemények | 274 |
Égetett vagy forrázott tészták | 274 |
Kevert tészták | 275 |
Omlós tészták vagy linzerek | 280 |
Élesztős omlós tészták | 281 |
Élesztő nélküli omlós tészták | 283 |
Vegyes édes apró sütemények | 290 |
Mézes tészták | 298 |
Sós aprósütemények | 301 |
Torták | 306 |
Babapiskótákból készült torták, édességek | 316 |
Tortakrémek - tortabevonatok | 317 |
Sütés nélkül | 323 |
Vegyes édességek | 324 |
Habok, krémek | 324 |
A tejszínhab felverése és kezelése | 329 |
Gyümölcsből készített édességek | 334 |
Gyümölcssaláták | 338 |
Fagylaltok - parfék | 340 |
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák | 345 |
Italok | 348 |
Turmixitalok | 356 |
Tartósítás | 358 |
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez | 365 |
Gyümölcsízek (lekvárok) | 367 |
Darabos gyümölcsízek (dzsemek) | 370 |
Gyümölcskocsonyák - zselék | 373 |
Gyümölcsszörpök | 374 |
Főzelékfélék tartósítása | 376 |
Befőzéssel tartósított zöldségfélék | 376 |
Sózással tartósított zöldségfélék | 378 |
Szárított zöldségfélék | 380 |
Savanyúságok | 381 |
A korszerű konyha | 384 |
Gyorsfagyasztott ételek | 384 |
Gyorsfagyasztás - házilag | 384 |
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről? | 386 |
Mit kell tudnunk a mélyfagyasztott zöldségekről, főzelékekről? | 387 |
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról, halakról? | 390 |
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat? | 392 |
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket | 394 |
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról | 395 |
Félkész ételek - por és pehely alakban | 396 |
Tudnivalók a konzervekről | 399 |
Sütés-főzés a szabadban | 401 |
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét? | 401 |
Mit főzhetünk a szabadban | 402 |
Mit süssünk a szabadban | 403 |
Rostonsültek | 404 |
Nyársonsültek | 408 |
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása | 408 |
Alufóliában sültek | 409 |
Krémek - tubusban, üvegben, dobozban | 412 |
Alapanyagok | 412 |
Ízesítők | 413 |
Különféle tanácsok | 417 |
Mit készíthetünk el 30 perc alatt? | 417 |
Egyéb tanácsok | 417 |
Elrontott ételek helyrehozása | 420 |
Maradék ételek felhasználása | 421 |
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről? | 421 |
Tárgymutató | 424 |