1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fűszernövények termesztése a nagyüzemekben

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 24 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A termesztett növények egyik szűkebb csoportját fűszernövényeknek nevezik. E fogalomkörbe sorolják azokat a növényfajokat, amelyeknek valamely részét - a bennük felhalmozódott biológiailag aktív... Tovább

Előszó

A termesztett növények egyik szűkebb csoportját fűszernövényeknek nevezik. E fogalomkörbe sorolják azokat a növényfajokat, amelyeknek valamely részét - a bennük felhalmozódott biológiailag aktív anyagok (hatóanyagok) következtében - ételek, italok, élelmiszeripari termékek illatosítására, ízesítésére, színezésére, tehát az élvezeti érték fokozására használ az emberiség. Alapvető közös tulajdonságuk, hogy nyersen általában fogyasztásra alkalmatlanok, legtöbbször szárított állapotban, s alkalmanként igen kis mennyiségben fogyaszthatók.
A fűszernövényeknek korábban is jelentős szerepük volt a táplálkozásban. A növényi fűszerek használatát az emberiség legtávolabbi múltjába lehet visszavezetni. Régi írások bizonyítják, hogy jó pár ezer évvel ezelőtt, már az egyiptomiak ismerték, sőt Mezopotámia termékeny földjein termesztették is fűszernövényeink egy részét... Vissza

Tartalom

Bevezetés1
A koriander (Coriandrum sativum L.)3
Jelentősége3
A növény leírása3
Fejlődése4
Környezeti igényei4
Fajtái4
Vetési, elhelyezési sorrend5
Tápanyagellátás, trágyázás5
Talajelőkészítés5
Vetés6
Vegyszeres gyomirtás, növényvédelem6
Betakarítás7
A kapor (Anethum graveolens L.)8
Jelentősége8
A növény leírása8
Fejlődése9
Környezeti igényei9
Fajtái9
Vetési, elhelyezési sorrend9
Tápanyagellátás, trágyázás10
Talajelőkészítés10
Vetés10
Vegyszeres gyomirtás, növényvédelem11
Betakarítás11
A konyhakömény (Carum carvi L.)13
Jelentősége13
A növény leírása13
Fejlődése13
Környezeti igényei14
Vetési, elhelyezési sorrend, társítás14
Tápanyagellátás, trágyázás15
Talajelőkészítés15
Vetés15
Vegyszeres gyomirtás, növényápolás16
Betakarítás16
Az édeskömény (Foeniculumvulgare L.)17
Jelentősége17
A növény leírása17
Fejlődése17
Környezeti igényei18
Vetési, elhelyezési sorrend18
Tápanyagellátás, trágyázás18
Talajelőkészítés19
Vetés19
Vegyszeres gyomirtás, növényvédelem19
Betakarítás20
A mustár (Sinapis alba L. és Brassica nigra L.)21
Jelentősége21
A növény leírása21
Fejlődése22
Környezeti igényei22
Fajtái22
Vetési, elhelyezési sorrend23
Tápanyagellátás, trágyázás23
Talajelőkészítés23
Vetés23
Vegyszeres gyomirtás, növényvédelem24
Betakarítás24

Hornok László

Hornok László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hornok László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem