kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Cser Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 107 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9327-34-4 |
Megjegyzés: | Színes illusztrációkkal. |
Bevezetés - Miért horgászunk? | 5 |
A horgászat feltételei | 9 |
Tilalmi idők, méretkorlátozások | 10 |
A természet és a természetvédelem | 10 |
A vizek | 12 |
Folyóvizek | 13 |
Pisztráng-szinttáj | 13 |
Pér-szinttáj | 13 |
Márna-szinttáj | 13 |
Dévér-szinttáj | 13 |
Sügér-szinttáj | 14 |
Mesterséges folyóvizek | 16 |
Csatornák | 16 |
Állóvizek | 17 |
Sekély alföldi tavak | 17 |
Mesterséges tavak | 18 |
Bányatavak | 18 |
Tározók | 18 |
A halak - Legfontosabb és leggyakoribb halfajok | 20 |
Angolna | 21 |
Márna | 22 |
Sügér | 23 |
Dévér | 24 |
Pisztráng | 25 |
Karikakeszeg | 26 |
Csuka | 27 |
Kárász | 28 |
Ezüstkárász | 29 |
Ponty | 30 |
Bodorka | 31 |
Vörösszárnyú keszeg | 32 |
Compó | 33 |
Süllő | 34 |
Balin - ragadozó őn | 35 |
Harcsa | 36 |
A horgászfelszerelés - Amit be kell szereznünk | 37 |
Botok | 38 |
Anyag | 38 |
Felépítés | 38 |
A bot akciója | 39 |
Botgyűrűk | 39 |
Orsótartó | 39 |
Hogyan vásároljunk botot? | 40 |
Orsók | 40 |
Fékrendszer | 40 |
Az orsó minősége | 41 |
Alapfelszerelés - Gyűrű nélküli "spiccbotos" keszegező | 42 |
Alapfelszerelés - Gyűrűs úszós keszegező | 45 |
Alapfelszerelés - Könnyű fenekező | 49 |
Alapfelszerelés - Nehéz fenekező | 52 |
Alapfelszerelés - Pergetés | 56 |
Általánosan használt, hasznos tartozékok | 58 |
A szerelék - Hogy állítsuk össze horgászkészségünket? | 61 |
Csomókötés | 62 |
Az úszók | 66 |
Úszós keszegező gyűrű nélküli botokra | 68 |
Teleszkópos spiccbot | 68 |
Gyűrűs úszós bot | 70 |
Könnyű fenekező szerelék | 72 |
Nehéz fenekező szerelék | 73 |
Pergető szerelék | 76 |
A horgászat gyakorlata - A halak megtalálása, csalogatása, kifogása és ellátása, feldolgozása | 78 |
A horgászhely kiválasztása | 79 |
A vízfenék "vallatása" | 80 |
A horgászhely kiépítése | 81 |
A mélység kitapogatása úszós bottal | 82 |
Az etetés technikája | 83 |
A szerelék bevetése | 84 |
Bevágás és fárasztás | 87 |
A hal kiemelése és tárolása, további ellátása | 88 |
Mérés | 90 |
Horgászat spiccbottal | 91 |
Horgászat gyűrűs úszós bottal | 93 |
Horgászat könnyű fenekező készséggel | 96 |
Horgászat nehéz fenekező bottal | 99 |
Pergetés | 101 |
A csali és az etetőanyag - Amit felkínálunk a halaknak | 103 |
Állati eredetű csalik | 104 |
Növényi eredetű csalik | 105 |
Etetőanyagok | 106 |
Műcsalik a pergető horgászathoz | 107 |