1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hogyan készitsünk vajastésztát, előételt, süteményt?

Praktikus utmutatás és receptek ízletes tészták készítéséhez

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Szerző kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 42 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatott: Keller Jenő könyvnyomdájában, Budapesten. Néhány fekete-fehér fotóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szerény kis füzetem célja az, hogy speciális tésztaformázóimnak propagandát csináljon. Elsősorban szemelőtt tartottam a háziasszony igényeit és vágyait, hogy olcsó tökéletes és izletes szép tésztát... Tovább

Előszó

Szerény kis füzetem célja az, hogy speciális tésztaformázóimnak propagandát csináljon. Elsősorban szemelőtt tartottam a háziasszony igényeit és vágyait, hogy olcsó tökéletes és izletes szép tésztát tegyen az asztalára.
Évek hosszu során át szerzett tapasztalataim legjavából állitottam össze receptjeimet, melyeket könnyen megérthetőkké tettem és szemelőtt tartottam a mai rossz gazdasági viszonyokat, ehhez mérten tésztáim olcsók és könnyen elkészithetők. Vissza

Tartalom

Fejezetcímek:
Előszó
Mire legyünk figyelemmel a leveles vajastészta elkészitésénél?
Leveles vajastészta 6
Leveles pogácsa 11
Tiroli rétes (6 személyes)
Turós rétes 12
Turós pite 12
Almás pite 13
Hashé 13
Tötelék I. 14
Tötelék II. 14
Töltelék III. 14
Tötelék IV. 15
Hideg töltelék 15
Apácakifli 15
Habrolló 16
Krémes lepény 16
Krémes lepényhez vaniliakrém 16
Alma pongyolában 17
Virsli vajastésztában (Délelőtti sörhöz) 17
Élesztős vajastészta (Hidegen kezelve) 18
Élesztős vajas turós (Kávéhoz nagyon ajánlom) 18
Diós csiga 19
Élesztős, vajas, lekváros kifli 19
Egy pár tanács az élesztős tészta elkészítéséhez 19
Farsangi fánk 20
Kuglóf 21
Finom fonott tejes kalács 22
Pozsonyi tészta 22
Dió töltelék 23
Linzer tészták 24
Linzer koszoru 24
Apró linzer teasütemények 25
Oroszi szelet (Kiadós és finom) 25
Barna linzer tészta 26
Ischli fánk 26
Finom vaniliás linzer 26
Finom sós perecek (Különlegesség) 27
Köménymagos perec 27
FINOM ÉDES PERECEK 28
Csokoládés diósperecek 28
Mézes perec 28
Finom sajtos perec 29
Töpörtyüs burgonyás perec 29
Mit kell tudni a tortakészitésről általában? 30
Vajkrém. Egy 8 tojásból készült tortához kb 20 dg. vaj és 20 dg. cukor kell 32
Vajkrém II. 32
Piskótatömeg 32
Puncstorta 35
Gesztenye torta 35
Diós torta 34
Dobos torta 34
Linzer torta 35
Finom piskótatorta (Szandt massza) 36
Püspök kenyér 36
Csokoládé torta 36
Cseresznye torta. Altdeutscher Kuchen. 37
Szerelmes levél 37
Képviselőfánk 37
Sajtos perec (Kiválóan jó) 38
Ánizs kücherli 38
Mogyorós csók 39
Piskóta tekercs 39
Finom keksz 40
A cukorfőzés kezelése 40
Torták áthúzása mázzal 40
Mártógyurma használata 41
Érdemes megjegyezni valók! 42
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem