kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | K. M. Természettudományi Társulat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 404 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Számos ábrával illusztrálva. Plüss könyvkötői kötésben adták ki a könyvet. |
Acidum muriaticum | 103 |
Aetheres (illó) olajok | 74 |
Agyagföld | 113 |
Alagcsövek bedugulása gyökerek által | 235 |
Alaktalan keményítő | 47 |
Aleuron | 90 |
Algák (moszatok) | 101 |
Aljak értelmezése | 70 |
Alkáli fémek | 108 |
Alkáli- (égvényes) földek | 109 |
Alkáli-földek fémei | 109 |
Alkáli-földek szerepe | 180 |
Alkáliák | 70 |
Alkáliák kémszere | 71 |
Alkáliák szerepe | 180 |
Alkalopidok | 95 |
Alkohol fűrészporból | 59 |
Állandó arányok törvénye | 30 |
Alma | 281 |
Alma sejtjei | 206 |
Almasav | 72 |
Almasavas mész | 72 |
Almasavas sók | 119 |
Alom hamva | 361 |
Aluminium | 113 |
Alvó rügyek | 244 |
Ammoniak, szénsavas | 32 |
Ammoniak a növényekben | 92 |
Ammoniak-sók | 120 |
Ammoniak-sók a növényekben | 120 |
Anyag | 8 |
Apatit | 118 |
Arab mézga | 54 |
Arabinsav | 54 |
Arendt, a kén és kénsav meghatározása | 178 |
Arendt, a zabnövény elemzése | 124 |
Arendt, tanulmánya a zabnövényről | 187 |
Árpa-czukor | 56 |
Árpa gyökhajszálai | 226 |
Árpa gyöksisakja | 218 |
Árpa hamu-elemzések | 133 |
Árpa közelebbi alkatrészei | 361 |
Árpa közelebbi alkatrészei részletezve | 368 |
Arrow-rod | 46 |
Arsén a növényekben | 108 |
Áthasonlítás | 304 |
Áthelyezkedése az anyagoknak a növényben | 201 |
Átjárhatósága a sejteknek | 214 |
Atómok | 30 |
Atóm-súly | 30 |
Átültetés | 236 |
Avenin | 85 |
Bab, levél, metszete | 267 |
Babérbogyó-faggyú | 75 |
Babszem | 285 |
Bab, hamu-elemzések | 135 |
Bab, közelebbi alkatrészei | 362 |
Bárium a növényekben | 179 |
Bassorin | 55 |
Beivódás | 325 |
Beivódó képesség | 326 |
Bél | 250 |
Bélsugarak | 257 |
Berlini kék | 98 |
Beszivárkodás | 333 |
Bevezetés | 1 |
Bibe (stigma) | 273 |
Bobita (pappus) | 282 |
Bogyó | 281 |
Bokrosodás | 216 |
Borkő | 72 |
Borkősav | 72 |
Borkősavas sók | 119 |
Borsó, hamu-elemzések | 135 |
Borsó közelebbi alkatrészei | 362 |
Borsó végső alkatrészei | 29 |
Bretschneider tanulmánya a zabnövényről | 187 |
Bróm | 104 |
Brucit | 111 |
Burgonya, hamu-elemzések | 137 |
Burgonya-gumó miért lisztes? | 209 |
Burgonya-gumó szerkezete és metszete | 258 |
Burgonya közelebbi alkatrészei | 360 |
Burgonya közelebbi alkatrészei részletezve | 366 |
Burgonya végső alkatrészei | 29 |
Burgonyalevél likacsai | 267 |
Burgonyaszár metszete | 262 |
Burgundi répa, hamu-elemzések | 138 |
Burgundi répa, közelebbi alkatrészek | 360 |
Butyrin | 75 |
Búza gyökerei | 224 |
Bőza, hamu-elemzések | 133 |
Búza közelebbi alkatrészei részletezve | 368 |
Búza-mézga | 83 |
Búza-szalma közelebbi alkatrészei | 365 |
Búza végső alkatrészei | 29 |
Búzér termése | 178 |
Bütyök | 320 |
Cactus senilis, calcium-só van benne | 174 |
Caesium | 109 |
Saffein | 95 |
Calcium | 110 |
Cambium | 252 |
Casein | 84 |
Cassava | 48 |
Caulerpa prolifera | 213 |
Cautó-fa | 166 |
Cellulose | 39 |
Cellulose-csoport | 39 |
Cellulose kémszere | 42 |
Cellulose meghatározása | 43 |
Cellulose vegyalkata | 43 |
Cerasin | 54 |
Chemiai jelek | 31 |
Chemiai képletek | 33 |
Chlór | 102 |
Chlór a tengerpareti növényekben | 166 |
Chlór, lényeges-e a növénynek? | 163 |
Chlór szerepe a növényben | 182 |
Chlórammonium | 154 |
Chlórhydrogén | 103 |
Chloridok | 102 |
Chlórkálium | 118 |
Chlórnátrium | 119 |
Chlorophyll (levélzöld) | 94 |
Chlorophyll megkívánja a vasat | 183 |
Church, a magvak fajsulyáról | 289 |
Citromsav | 72 |
Citromsavas sók | 119 |
Chochenille-tinktura, savak és alkáliák kémszere | 71 |
Colloid anyagok | 331 |
Compositae növények | 280 |
Cotyledon | 254 |
Cryptogámok | 205 |
Crystalloid-anyagok | 331 |
Cyan | 98 |
Cyanidok | 98 |
Cyanophyll | 94 |
Családok | 279 |
Csavar-fegyő gyöklsisakja | 218 |
Cseresznye-mézga | 54 |
Csésze | 272 |
Csésze-levelek | 272 |
Csíra | 283 |
Csírázás | 290 |
Csírázás chemiai physiologiája | 297 |
Csírázás feltételei | 292 |
Csírázás tüneményei | 291 |
Csomók | 244 |
Csonkítás | 245 |
Csont-phosphát | 118 |
Csontár | 281 |
Czimere a kukoriczának | 274 |
Czirok-czukor | 57 |
Czukor a gabonákban | 61 |
Czukor a növénynedvben | 316 |
Czukor meghatározása | 59 |
Czukorrépa hamu-elemzések | 137 |
Czukorrépa részletes elemzése | 352 |
Darwin a rovari termékenyítésről | 275 |
Darwin hypothesise | 278 |
Dextrin | 52 |
Diastase | 300 |
Dió | 281 |
Dohány, hamu-elemzések | 361 |
Dendonald műve a mezőgazdasági vegytanról | 4 |
Edények | 216 |
Edénynyalábok a kukoriczaszárban | 249 |
Edényszövet | 216 |
Égés | 18 |
Égetett gipsz | 116 |
Egyaljú mészhosphát | 118 |
Egyenértékű helyettesítés az aljaknál | 184 |
Egylaki növények | 274 |
Egyszikű magvak | 284 |
Egyszikűek (endogének) | 220 |
Elbokrosodás | 246 |
Elefáncsont-dió | 209 |
Elemek | 9 |
Élesztő gomba | 206 |
Életerő | 204 |
Életerő a gyökereknél | 241 |
Életerő a magvaknál | 285 |
Élettan | 10 |
Emulsin | 85 |
Endogén növények | 249 |
Eyuisetum hyemale | 167 |
Erdei fenyő fasejtjei | 259 |
Erek a levélen | 266 |
Eremacausis (lassú égés) | 20 |
Éretlen magvakból származó növények | 287 |
Erjesztők, élesztők (fermentek) | 301 |
Ernyősök | 281 |
Erő | 9 |
Erők | 10 |
Exogén növények | 219 |
Exogének | 219 |
Extract-anyagok | 300 |
Ezüst szemecskék | 257 |
Fa | 40 |
Fa hamva | 358 |
Fa-levelek hamva | 362 |
Fa-papír | 41 |
Fa-rost | 43 |
Fa-sejtek | 252 |
Fa-szövet | 215 |
Faféle szárak | 263 |
Fában a víz mennyisége | 311 |
Faj | 277 |
Fehérje | 81 |
Fehérje-félék aránya a növényi temrényekben | 93 |
Fehérje-félék átszivárkodása | 343 |
Fehérje-félék a zabnövényben | 194 |
Fehérje-félék az állati táplálkozásban | 88 |
Fehérje-félék kölcsönös viszonya | 87 |
Fehérje-félék vagy fehérje-neműek jellege és alkotása | 79 |
Felbőr | 250 |
Fellobbanás | 149 |
Felszívó erő székhelye a gyökérben | 230 |
Felszívódás a gyökérbe | 221 |
Fémek | 96 |
Fémi elemek | 108 |
Feszültség a növényben | 350 |
Fibrin | 82 |
Fluor a növényekben | 104 |
Folyadékok szivárgása | 330 |
Folyása a növénynedvnek | 309 |
Fonó növények hamva | 356 |
Fonnyadás | 313 |
Fructose (gyümölcsczukor) | 57 |
Fuchsia virága | 273 |
Fűféle szárak | 263 |
Füvek, hamu-elemzések | 140 |
Füvek közelebbi alkatrészei | 364 |
Gabona-keményítő | 46 |
Gabona-magvak részletes elemzése | 354 |
Gabona-neműek hamu-elemzései | 133 |
Gallusz-sav | 94 |
Gázok eloszlása a növényben | 343 |
Gypsz | 116 |
Glaabersó (csodasó) | 116 |
Gliadin (növényi enyv) | 85 |
Globulin | 81 |
Glucose (szőlőczukor) | 57 |
Glucosidák (czukorképzők) | 61 |
Glycerin | 77 |
Gombák | 205 |
Gubacscsersav | 94 |
Gumók | 247 |
Gyapot, hamu-elemzések | 139 |
Gyapotmag-pogácsa | 360 |
Gyapot-szál | 40 |
Gyde kisérlete a gyökér ürülékeiről | 240 |
Gyök-hajak | 225 |
Gyök-hajtások | 247 |
Gyökmetszvények | 219 |
Gyöktörzs | 246 |
Gyökér megkülönböztetve a szártól | 218 |
Gyökér szerepe a táplálkozásban | 239 |
Gyökérhatás télen | 312 |
Gyökér-hatás, utánozva | 339 |
Gyökér-kiürülések | 240 |
Gyökértermények, hamu-elemzések | 138 |
Gyökértermények közelebbi alkatrészei | 359 |
Gyökerek érintkezése a földdel | 228 |
Gyökerek megrepedése | 347 |
Gyökerek mennyisége | 224 |
Gyökerek, mint tárházak | 232 |
Gyökerek szerkezete | 216 |
Gyökerek táplálék után járása | 223 |
Gyökerek víz után járása | 234 |
Gyököcske | 203 |
Gyöksisak | 217 |
Gyujtó-papír | 119 |
Gyümölcs | 281 |
Gyömölcs-czukor | 57 |
Gyümölcsök hamva | 357 |
Gyümölcsök vegyalkata | 370 |
Gyümölcsöztetés | 275 |
Gyüledékek | 173 |
Gyűrűzés | 320 |
Gyűrűzése a szárnak | 320 |
Haberlandt a magvak élettartamáról | 287 |
Haemoglobin | 81 |
Hagymák | 248 |
Hajcsövi vonzódás | 328 |
Hajszál-gyökerek | 238 |
Hallett pedigree buzája | 127 |
Hallier kisérlete a festékek felszívódásáról | 344 |
Hamu (növényeké) | 13 |
Hamu (zabtermésé) | 195 |
Hamu-alkatrészek | 95 |
Hamu-alkatrészek állapota a növényben | 176 |
Hamu-alkatrészek fölöslege | 171 |
Hamu-alkatrészek fölöslegének mire fordítása | 172 |
Hamu-alkatrészek, melyek nélkülözhetetlenek | 129 |
Hamu-alkatrészek szerepe a növényekben | 179 |
Hamu-arányok táblái | 122 |
Hamu-arányok ingadozásai | 126 |
Hamu (változatok) az alkatban | 140 |
Hamu (növényeké) elemzési táblák | 133 |
Hamu (növényeké) rendes alkotása | 147 |
Hamuzsír | 114 |
Háncs-sejtek | 252 |
Háncs-szövet | 215 |
Három aljú mészphosphát | 118 |
Hártya nedvesedése | 335 |
Hártyák befolyása a nedvek mozgására | 343 |
Hártyán árszivárkódás | 332 |
Hegyi kristály | 104 |
Héj | 256 |
Henrici kisérlete málna-gyökerekkel | 235 |
Himpor | 273 |
Hoibrfenk, mesterséges termékenyítés | 276 |
Húsa a gyümölcsnek | 206 |
Húsfibrin | 83 |
Husos gyökerek | 232 |
Hüvely (csőte) | 282 |
Hüvelyes növények | 282 |
Hüvelyesek hamu-elemzése | 135 |
Hüvelyesek közelebbi alkatrészei | 366 |
Hydrogén | 22 |
Hydrogén a csírázásban | 303 |
Indák | 245 |
Ingadozások határai a hamu-alkatrészekben | 130 |
Inulin | 51 |
Irányzó erő okai | 349 |
Isomeria | 64 |
Iz, czikk | 244 |
Jegenye-fenyő gyökerei | 226 |
Jelzés, chemiai | 32 |
Jeruzsálemi articsóka | 206 |
Jód a növényekben | 103 |
Jód-oldat | 42 |
Juhar, nedvkifolyás belöle | 311 |
Juharczukor | 57 |
Káli | 108 |
Káli-lúg | 108 |
Káli-sulphát | 116 |
Káli tengeri és tengerparti növényekben | 160 |
Kálium | 108 |
Kálium chlorid | 118 |
Kálium-hydroxyd | 108 |
Káposztaszár metszete | 39 |
Karamel | 57 |
Karó-gyökerek | 219 |
Kaszat (akéna) | 282 |
Kávé-csersav | 94 |
Keményítő a fában | 316 |
Keményítő-czukor | 48 |
Keményítőfélék (amyloidok) | 39 |
Keményítő-félék átalakulásai | 62 |
Keményítő kémszere | 48 |
Keményítő meghatározása | 50 |
Keményítő mennyisége a növényekben | 49 |
Keményítő-oldat a csírázásban | 202 |
Keményítő tulajdonságai | 47 |
Kémszerek a fehérjefélékre | 80 |
Kén | 25 |
Kén a zabban | 177 |
Kéncyanallyl | 99 |
Kénessav | 25 |
Kénessav a zabban | 202 |
Kénfémek | 26 |
Kén-hydrogén | 26 |
Kénkálium | 99 |
Kénsav | 26 |
Kénsavhydrat | 100 |
Képző | 207 |
Képlő elemei a táplálkozásnak | 89 |
Kéreg | 250 |
Kéreg hamva | 358 |
Kerek-répa hamu-elemzések | 138 |
Kerekrépa közelebbi alkatrészei | 259 |
Kétalju mész-phosphát | 117 |
Két évi növények | 232 |
Kétlaki növények | 275 |
Kétszikű magvak | 284 |
Kettős borkősavas káli | 72 |
Kettős szénsavas káli | 114 |
Kettős szénsavas nátron | 114 |
Kigőzölgés a levélzetből | 268 |
Kiizzadása a hamu alkatrészeknek | 173 |
Kisérleti állomások Németországban | 8 |
Kiszivárkodás | 333 |
Kiürülés a gyökéren át | 240 |
Kiválasztó képessége a növénynek | 308 |
Kiverődés a leveleken | 175 |
Kocsonyás kovasav | 106 |
Konyhasó | 119 |
Kovaföld | 104 |
Kovasav | 104 |
Kovasav a dohányban | 166 |
Kovasav a fonó anyagokban | 168 |
Kovasav a hamuban | 167 |
Kovasav a zabban | 181 |
Kovasav nem gátolja a növény megdűlését | 181 |
Kovasav nem szükséges a növényeknek | 166 |
Kovasav szerepe a növényben | 180 |
Kovasavas kálium | 104 |
Kovasavhydrát | 105 |
Korcs, korcsképződés | 276 |
Könnyű magvakból származó növények | 288 |
Kristályok a növényben | 173 |
Kristályszerű aleuron | 91 |
Krumpli-czukor | 58 |
Kukoricza, hamuelemzések | 134 |
Kukoricza közelebbi alkatrészei | 366 |
Kukoriczapapír | 41 |
Kukoriczaszem átmetszete | 283 |
Kukoriczaszár | 249 |
Kut-víz vegyalkata | 154 |
Kvarcz | 104 |
Lactose | 62 |
Laurin | 75 |
Laurus canariensis léggyökerei | 238 |
Léggyökerek | 233 |
Légjáratok a növényben | 270 |
Légkör szerepe | 308 |
Legumin | 84 |
Len rostszála | 40 |
Leucophyll | 94 |
Levegő bejutása a növény belsejébe | 269 |
Levél felbőre | 265 |
Levelek likacsai | 266 |
Levelek mesterséges nyomás alatt | 347 |
Levelek szerepe a táplálkozásban | 307 |
Levelek szerkezete | 264 |
Levélzet teendői | 269 |
Levélzet, vas hiányában fehér | 183 |
Levélzöld | 94 |
Levulose | 57 |
Liebig a könnyű magvakról | 185 |
Lignin | 40 |
Likacsossága a növényi szöveteknek | 324 |
Linolein | 75 |
Lithion, Lithium | 109 |
Lithium a növényekben | 178 |
Lóher, esőverte | 173 |
Lóher hamva | 354 |
Lóher, oldható és oldhatatlan hamu-alkatrészei | 177 |
Londet a magvak életképességéről | 286 |
Lógyapot | 42 |
Lugozott hamu | 115 |
Mag | 282 |
Magbél | 282 |
Magfehérje | 283 |
Mágnes vaskó | 112 |
Magnésia | 111 |
Magnésia vándorlásai a zabban | 202 |
Magnésia-hydrát | 111 |
Magnésium | 110 |
Magnésiumchlorid | 102 |
Magtestecske | 207 |
Magtok (petefészek) | 281 |
Magvak | 282 |
Magvak hamva | 133 |
Magvak vegyalkatának egyformasága | 130 |
Maláta-czukor | 59 |
Maláta vegytana | 298 |
Mangán | 112 |
Mangán nem helyettesítheti a vasat | 183 |
Manganoxyd a hamuban | 163 |
Manganoxydok leírása | 112 |
Manna | 62 |
Mannit | 62 |
Margarin | 75 |
Maró káli | 108 |
Maró nátron | 109 |
Megalvás | 80 |
Meghatározása a cellulosénak | 43 |
Meghatározása a czukornak | 59 |
Meghatározása a fehérjeféléknek | 92 |
Meghatározása a keményítőnek | 50 |
Meghatározása a víznek | 37 |
Meghatározása a zsírnak | 78 |
Mennyiségi viszonyok a növényi alkatrészek közt | 184 |
Mesterség és tudomány | 1 |
Mesterséges termékenyítés | 276 |
Mész | 110 |
Mész lényeges a növény életre | 155 |
Mész-sulphát | 116 |
Mész-szuperphosphát | 118 |
Mész-víz | 19 |
Metapectin-sav | 67 |
Metarabin-sav | 54 |
Mézharmat | 60 |
Mézga mennyisége a növényben | 55 |
Mezőgazdaság mestersége | 1 |
Mezőgazdasági kísérleti állomások Németországban | 8 |
Mezőgazdasági termények vegyalkata | 354 |
Millon | 80 |
Mogyorófa-levelek vesztesége áztatás által | 173 |
Molekulák | 32 |
Molekulár-súlyok | 32 |
Mucidin | 85 |
Múmia-búza | 286 |
Murias Sodae (konyhasó) | 119 |
Mustár gyökhajszálai | 225 |
Műnyelv, növénytani | 280 |
Mycose | 62 |
Myristrin | 75 |
Nádczukor | 56 |
Nádczukor mennyisége növényekben | 57 |
Napraforgó nedve | 317 |
Nátrium | 109 |
Nátrium-hydroxyd | 109 |
Nátron | 109 |
Nátron ingadozásai a mezei terményekben | 157 |
Nátron kell-e a mezőgazdasági növényeknek? | 155 |
Nátron pótolhatja-e a kálit? | 159 |
Nátron-sulphát | 116 |
Nátron tengeri és tengerparti növényekben | 160 |
Nedv | 309 |
Nedv, felszálló | 319 |
Nedv, leszálló | 320 |
Nedv, savanyú és lúgos | 344 |
Nedv tavaszi folyása | 311 |
Nedv vegyalkata | 315 |
Nedvek (növényi) | 309 |
Nedvesség, a csírázásnál | 293 |
Nehéz fémek | 111 |
Nehézkedés befolyása a növésre | 350 |
Nem, nemek | 279 |
Nemfémek | 97 |
Nicotin | 95 |
Nitrocellulose | 42 |
Nitrogén | 20 |
Nitrogén a csírázásnál | 303 |
Nitrogén a hamuban | 96 |
Nitrogén tulajdonságai | 20 |
Nitrogén viszonya phosphorsavhoz | 185 |
Nobbe et Siegert kísérletei a tatárkával | 170 |
Norton, a zabnövény elemzései | 124 |
Növényi caesin | 85 |
Növényi fehérje | 82 |
Növényi fibrin | 83 |
Növényi pergament | 42 |
Növényi savak | 69 |
Növénynedv keringése | 309 |
Növénynedvek áramlásának okai | 324 |
Növénynyálka | 55 |
Növény-szövetek | 215 |
Növekedés iránya | 348 |
Növés | 213 |
Növése a gyökereknek | 217 |
Növés le- és fölfelé | 352 |
Nyers cellulose | 44 |
Olaj (mustár-) | 99 |
Olaj a magvakban | 73 |
Olajok tulajdonságai | 73 |
Oldat a vízi művelésre | 152 |
Oldható keményítő | 302 |
Oldható kovasav | 105 |
Olein | 75 |
Oleinsav | 77 |
Ólom a növényekben | 179 |
Oltott mész | 110 |
Osmometer | 333 |
Osmosis (átszivárkodás) | 332 |
Osmosis mechanikai hatása a növényre | 345 |
Osmosis a gyökér-hatásban | 338 |
Osztályok | 279 |
Osztályozás | 279 |
Oxydok | 20 |
Oxygén a csírázásnál | 294 |
Oxygén az áthasonításnál | 305 |
Oxygén előfordulása a hamuban | 97 |
Oxygén tulajdonságai | 16 |
Palmitin | 75 |
Palmitinsav | 77 |
Para | 257 |
Parenchyma (sejtszövet) | 215 |
Párta (corolla) | 272 |
Pectin | 65 |
Pectinsav | 66 |
Pectose | 65 |
Pectosinsav | 66 |
Pedigree-búza | 127 |
Penész | 205 |
Pete | 2373 |
Petefészek (ovarium) | 273 |
Phanerogámok (virágos növények) | 279 |
Phantóm-csokrok | 41 |
Phloridzin | 61 |
Phosphor | 27 |
Phosphor a fehérjefélékben | 87 |
Phosphor különféle növények csírájában | 76 |
Phosphorit | 118 |
Phosphoros olajok | 28 |
Phoisphorsav | 21 |
Phosphorsav a zab termésben | 201 |
Phosphorsavhydrát | 101 |
Phosphorsavas káli | 117 |
Phosphorsavas mész | 118 |
Phosphorsavas nátron | 117 |
Phosphorsavas sók szerepe a növényekben | 180 |
Phosphorsavas sók viszonya a fehérjefélékben | 185 |
Pikkelyes rügy | 243 |
Pillangós növények | 281 |
Pinit | 62 |
Polygonum convulvulus termékenyülése | 275 |
Polyva | 274 |
Polyva hamva | 356 |
Porfészek | 273 |
Porszálak | 272 |
Prosenchyma | 216 |
Protagon | 77 |
Protein-testek | 78 |
Protoplasma | 207 |
Pufók-gomba | 214 |
Quercit | 62 |
Régi magvakból származó növények | 287 |
Rendek | 279 |
Répa-czukor | 57 |
Réz a növényekben | 113 |
Rizs, hamu-elemzések | 134 |
Rizs közelebbi alkatrészei | 368 |
Rozsda | 206 |
Rubidium | 109 |
Rubidium hatása a zabban | 179 |
Rügy fejlődése nyomás alatt | 347 |
Rügy szerkezete | 242 |
Saccharose (nádczukor) | 56 |
Salétrom, salétromsavas kálium | 119 |
Salétromsavas sók a növényekben | 92 |
Salicin | 61 |
Salicornia | 102 |
Salm-Horstmar kísérletei mesterséges talajokban | 150 |
Salsola | 160 |
Sárgarépa, hamu-elemzések | 138 |
Sarjak | 245 |
Sanssure kísérlete a borsos mentával | 171 |
Savak értelmezése | 70 |
Savak kémszere | 71 |
Savanyú elemek | 97 |
Saxifraga crustata | 175 |
Sejt-növények | 205 |
Sejt-szerkezet | 206 |
Sejt-szaporodás | 213 |
Sejt-szövet | 215 |
Sejt-tartalom | 211 |
Sejt-tartalom átalakulásai | 212 |
Sejtek alakja | 209 |
Sejtek nagysága | 213 |
Sejthártya megvastagodása | 210 |
Sejtközök | 209 |
Sejtmag | 207 |
Seregek | 279 |
Selyme a kukoriczának | 274 |
Sikér (glutén) | 83 |
Sikér-casein | 84 |
Silicátok | 104 |
Silicium | 104 |
Só-szesz | 103 |
Sók értelmezése | 70 |
Sók a növények hamvában | 113 |
Sók tulajdonságai | 71 |
Sósav | 103 |
Sóskasav | 69 |
Sóskavas ammoniak | 70 |
Sóskavas mész | 70 |
Sóskavas mész a diófa levélben | 175 |
Sóskasavas sók | 119 |
Spárga, hamu-elemzések | 159 |
Stearin | 75 |
Stearinsav | 77 |
Sulphátok | 27 |
Sulphátok a lóherben | 177 |
Sulphátok szerepe | 179 |
Sulphidek (kénfémek) | 26 |
Sulphitek | 100 |
Szágó | 48 |
Szájacskák (stomata) | 266 |
Szalma | 244 |
Szalma, hamu-elemzések | 135 |
Szalma közelebbi alkatrészei | 356 |
Szappanok | 76 |
Szappanosodás | 77 |
Szár, endogén | 251 |
Szár, exogén | 255 |
Szár-szerkezete | 248 |
Szárak elágazók | 244 |
Száraz időjárás hatása a növényekre | 127 |
Szemek a burgonyán | 218 |
Szén a hamuban | 97 |
Szén tulajdonságai | 14 |
Széna hamva | 354 |
Szenesítés | 15 |
Szénsav | 98 |
Szénsav a hamu elemzésekben | 132 |
Szénsav, mint növényi táplálék | 309 |
Szénsavas káli | 114 |
Szénsavas mész | 115 |
Szénsavas nátron | 114 |
Szénsavas sók (carbonátok) | 114 |
Szerkezete a növénynek | 203 |
Szervek | 204 |
Szerves (organikus) anyag | 13 |
Szervetlen anyag | 13 |
Szervezet (organismus) | 204 |
Szétfolyós | 118 |
Szijácsfa | 263 |
Szik | 249 |
Szilfa-gyökerek | 235 |
Színfa | 263 |
Szirmok | 273 |
Szivárkodás folyadékoknál | 330 |
Szivárkodás sebessége | 331 |
Szívókák | 217 |
Szóda, nyers- | 114 |
Szóda-só | 115 |
Szőlőczukor | 57 |
Tabashir | 167 |
Takarmánynövények hamva | 354 |
Talaj-gyökerek | 233 |
Talaj teendői | 308 |
Tannin | 61 |
Tao-foo | 85 |
Tapadás | 10 |
Tapadás okozta mozgás | 328 |
Tapadt víz | 39 |
Tápanyagok mozgása a növényben | 320 |
Tapióka | 48 |
Táplálkozás a csíranövényeknél | 297 |
Táplálkozás a növénynél | 306 |
Tápszere a növénynek | 306 |
Taraczk | 247 |
Tatárka, hamu-elemzések | 135 |
Tatárka közelebbi alkatrészei | 359 |
Tatárka közelebbi alkatrészei részletezve | 364 |
Teak-fa | 174 |
Tejczukor | 62 |
Tej-edények | 262 |
Tengeri moszatok káli-tartalma | 161 |
Tenyészeti szervek | 205 |
Tenyészeti víz, szabad víz | 39 |
Terjeszkedés a gyökereknél | 222 |
Termékenyítés | 275 |
Természettan | 10 |
Termő szervek | 205 |
Termők | 273 |
Theobromin | 95 |
Thlaspi, var. calaminaris | 179 |
Timsó felbomlása, szivárkodás útján | 342 |
Titán | 107 |
Titán-sav | 107 |
Tobzos növények | 281 |
Tobzos-fák sejtjei | 257 |
Tojás fehére | 81 |
Tok | 282 |
Toszkániai kalapos-buza | 127 |
Többszörös arányok | 31 |
Tökéletes virág | 274 |
Tökféle gyümölcs | 282 |
Tölgy-csersav | 94 |
Töménység (a növényi tápláléké) | 154 |
Tömöttség (magvaké) | 289 |
Törzsrügy | 283 |
Tradescantia zebrina léggyökerei | 239 |
Tragant-mézga | 55 |
Trommer czukor-kémszere | 59 |
Üszög | 206 |
Üveg | 105 |
Vadgesztenyefa, hamu-elemzések | 142 |
Válfaj | 277 |
Változatok okai | 126 |
Vas | 111 |
Vas szerepe a növényben | 182 |
Vasoxyd | 112 |
Vasoxyd állapota a növényben | 176 |
Vasoxyd lényeges a növényeknek | 161 |
Vasoxydok leírása | 112 |
Vasoxydul | 111 |
Váz-növények | 41 |
Végső alkata a növényi anyagoknak | 29 |
Vegybontás | 30 |
Vegyrokonság | 29 |
Vegyrokonság legyőzetve az átszivárkodás által | 342 |
Vegytan | 10 |
Vegyület | 29 |
Venyige gyökér-ereje | 230 |
Venyige vérzése | 311 |
Venyige vérzése, könyezése | 231 |
Vér-fibrin | 82 |
Veres fenyő bélsugarai | 257 |
Veres hó | 206 |
Veres lóher-széna végső alkatrészei | 29 |
Veres répa festő-anyaga | 345 |
Vetemények vegyalkata | 354 |
Vetés mélysége | 296 |
Viaszk | 73 |
Viaszk | 75 |
Viaszk a zabnövényben | 194 |
Világosság hatása a csírázásra | 294 |
Világosság hatása a növés irányára | 353 |
Viola calaminaris | 179 |
Virág | 272 |
Viszonyok a cellulose és pectose-csoport közt | 68 |
Viszonyok a növényi savak és keményítők közt | 73 |
Viszonyok a zsírok és keményítők közt | 78 |
Víz a friss növényekben | 37 |
Víz a légszáraz növényekben | 38 |
Víz a növényben függ a talajtól | 347 |
Víz beivódása a gyökerekbe | 229 |
Víz beivódása a magvakba | 337 |
Víz-fürdő | 38 |
Víz-gyökerek | 233 |
Víz-képződése | 25 |
Víz meghatározása | 38 |
Víz-üveg | 105 |
Víz, vegyalkata | 37 |
Vízi művelés | 150 |
Vízmentes kénsav | 100 |
Vízmentes kénsav | 100 |
Vízmentes kovasav | 104 |
Wiegmann és Polstorff kísérletei | 129 |
Wolf kísérletei tatárkával | 147 |
Zab, hamuarányai különböző részeiben | 124 |
Zab, hamu-elemzések | 134 |
Zab, közelebbi alkatrészei részletezve | 368 |
Zab súlya hektoliterneként | 145 |
Zabnövény alkata és növése | 188 |
Zabtermés súlya holdanként | 188 |
Zamia spiralis gyökere | 233 |
Zanthophyll | 94 |
Zink | 112 |
Zsír a zabtermésben | 194 |
Zsírok | 73 |
Zsírok aránya a növényi temrényekben | 78 |
Zsírok átalakuklása keményítővé | 298 |
Zsírsavak | 77 |
Zsurló vagy békarokka | 167 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.