Fülszöveg
Rubin Eszter csodás fotókkal illusztrált könyve az első magyar nyelven megjelenő, alacsony hisztamintartalmú recepteket tartalmazó szakácskönyv. A szerző saját tapasztalatait is feldolgozó kötete nemcsak hisztamin-intoleranciában, de az összetett táplálékallergiában érintetteknek is óriási segítséget jelenthet. A receptekhez Kulcsár Angéla funkcionális táplálkozási szakértő írt tudományosan megalapozott kommentárt a hozzávalók élettani hatásairól.
Ez a könyv nemcsak azoknak szól, akik már tudják, hogy érintettek, de azoknak is, akiknek életében valaha előfordult vörösbortól, csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett ételektől vagy tartósítószerektől (például szulfitoktól), akár gyógyszerektől (például szaliciláttól) orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus, csalánkiütés, bélrendszeri panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől szenvednek, annak ellenére, hogy egészségügyi vizsgálataik rendre negatív eredménnyel zárultak.
A receptek szinte kizárólag nullás...
Tovább
Fülszöveg
Rubin Eszter csodás fotókkal illusztrált könyve az első magyar nyelven megjelenő, alacsony hisztamintartalmú recepteket tartalmazó szakácskönyv. A szerző saját tapasztalatait is feldolgozó kötete nemcsak hisztamin-intoleranciában, de az összetett táplálékallergiában érintetteknek is óriási segítséget jelenthet. A receptekhez Kulcsár Angéla funkcionális táplálkozási szakértő írt tudományosan megalapozott kommentárt a hozzávalók élettani hatásairól.
Ez a könyv nemcsak azoknak szól, akik már tudják, hogy érintettek, de azoknak is, akiknek életében valaha előfordult vörösbortól, csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett ételektől vagy tartósítószerektől (például szulfitoktól), akár gyógyszerektől (például szaliciláttól) orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus, csalánkiütés, bélrendszeri panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől szenvednek, annak ellenére, hogy egészségügyi vizsgálataik rendre negatív eredménnyel zárultak.
A receptek szinte kizárólag nullás alapanyagokat tartalmaznak. Mindazonáltal a hisztaminintolerancia rendszerint csak a jéghegy csúcsa, amely mögött általában valamilyen gyulladásos folyamat áll, ezért a könyvben szereplő ételek nem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat: glutént, szóját, kukoricát, tejet, tejterméket, hüvelyeseket, cukrot, édesítőszereket, egy kivétellel olajos magvakat, és többnyire alacsony fruktóztartalmúak. Hosszú távon ugyanis nem a hisztamintól kell megszabadulni, hanem az alapvető okok feltárásával, gyulladáscsökkentő étrenddel és bélregeneráló terápiával a szervezetünket kell alkalmassá tenni arra, hogy újra képes legyen lebontani a hisztamint. Rubin Eszter receptjei ennek megfelelően nemcsak a konyhában válnak az olvasók hasznára, de az életmód- és szemléletváltáshoz is segítségükre lesznek.
Vissza