kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Lucullus 2000 Bt. |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 135 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-837-906-5 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér reprodukciókkal. |
Előételek | |
Banános szendvics | 126 |
Bevert tojás Condé módra | 24 |
Denveri emeletes szendvics | 128 |
Nyelvtál | 76 |
Szárnyaskrém Margit királyné módra | 21 |
Levesek | |
Árpanyákleves Mária Lujza módon | 48 |
Eisenhower húsosfazeka | 74 |
Húsleves Humboldt módra | 86 |
Marlene Dietrich ünnepi húslevese | 123 |
Oglio | 70 |
Tyúkleves á la Pompadour | 29 |
Vadleves á la Medici | 18 |
Zöldborsóleves á la Gounod | 93 |
Mártások | |
Béarni mártás | 20 |
Béchameil mártás | 31 |
Cumberland mártás | 58 |
Mártás á la Récamier | 56 |
Mennyei mártás, ahogyan a Napkirály szerette | 23 |
Purée Soubise | 32 |
Halak | |
Bismarck hering | 60 |
Csuka XV. Lajos módra | 27 |
Halfilé á la Talleyrend | 41 |
Nyelvhal Dubois módra | 60 |
Sült hal Apicius szakácskönyvéből | 10 |
Húsételek | |
Báránygerinc Nelson módra | 45 |
Beefsteak Nagy Péter módra | 34 |
Bef Sztroganov | 34 |
Bélszínszelet Chateaubriand módra | 56 |
Borjúmáj Marie Antoinette módon | 39 |
Borjúszelet Holstein módra | 62 |
Borjúszelet Gustav Mahler módra | 96 |
Csirke Lucullus módra | 12 |
Csirke Marengo módra | 45 |
Filets de mignon | 18 |
Fogoly Berlioz módra | 93 |
Főtt marhaszegy zöldmártással | 84 |
Főtt strucc mártással Kleopátra lakomájáról | 9 |
Gesztenyével töltött kappan | 14 |
Hátszín Metternich módra | 50 |
Nantes-i kacsa | 43 |
Norvég húsgombóc | 112 |
Saljapin steak | 102 |
Savanyú máj Strauss módra | 98 |
Szarvasgerinc Smetana módra | 95 |
Tournedas á la Rossini | 91 |
Wellington bélszín | 48 |
Egytálételek | |
Csirke-birijani | 116 |
Fekete bab, ahogy Satchmo szerette | 122 |
Jambalaya á la Lady Day | 125 |
Kolozsvári rakott káposzta | 113 |
Madridi húsos egytál | 118 |
Mária Terézia csirkés egytála | 36 |
Rakott spárga | 104 |
Stuart Mária kenyérpudingja | 21 |
Székelygulyás | 114 |
Zöldséges babtál Frigyes módra | 39 |
Sós tészták | |
Angol sajtos lepény | 13 |
Caruso spagetti | 102 |
Császártekercs | 73 |
Csőben sült makaróni á la Giuseppe | 121 |
Dán sajtlepény | 114 |
Gombás spagetti | 106 |
Parajpalacsinta Balzac módra | 90 |
Köretek | |
Burgonya Byron módra | 84 |
Burgonya Grant módon | 66 |
Gesztenyeköret | 79 |
Zöldségételek, saláták | |
Karfiol Dubarry módra | 31 |
Karórépa, ahogy Kant szerette | 81 |
Mangoldfelfújt | 120 |
Saláta Dumas szakácskönyvéből | 89 |
Toscanini-saláta | 100 |
Zöldségek mustármártásban | 86 |
Édességek, desszertek | |
Alma batyuban | 82 |
Arthur Rubinstein túrótortája | 110 |
Bécsi csokoládé | 68 |
Crépes Suzette | 107 |
Édes omlett | 70 |
Mogyorókrém Viktória módra | 66 |
Péche Melba | 108 |
Pun kása Cato szakácskönyvéből | 12 |
Sacher torta | 54 |
Sarab Bernhardt habcsókja | 108 |
Sütőtöktorta Washington módra | 64 |