1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Higiéniai ismeretek a gyermekélelmezésben

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 57 oldal
Sorozatcím: Szíveslátás=Vendéglátás
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Belkereskedelmi Minisztérium az Egészségügyi Minisztériummal és más, érdekelt országos hatáskörű szervekkel együttesen rendszeresen vizsgálja az ország gyermekétkeztetésének helyzetét, ezen belül... Tovább

Előszó

A Belkereskedelmi Minisztérium az Egészségügyi Minisztériummal és más, érdekelt országos hatáskörű szervekkel együttesen rendszeresen vizsgálja az ország gyermekétkeztetésének helyzetét, ezen belül az ellátást végző szervezetekben dolgozók munkáját is.
A korábbi években gyermekétkeztetési receptkönyvet, valamint a tálalás-értékesítés szakmai kérdéseit összefoglaló kézikönyvet jelentettünk meg. A most közreadott kiadvány célja, hogy a gyermek- és diákétkeztetés egészségügyi vonatkozásait érintő, jelenleg érvényes valamennyi jogszabályt összefoglalja, és azok végrehajtására egységesen jelölje meg az ellátandó feladatokat... Vissza

Tartalom

Előszó5
Bevezető7
Gyermekélelmezési konyhaüzem létesítése8
Közegészségügyi feltételek8
A konyhaüzemek osztályozása9
Helyiségek, munkafolyamatok11
Főzőtér11
Előkészítő műveletek12
Húselőkészítő, hústárolás13
Zöldség-előkészítő, zöldárutárolás16
Tojás tárolása, mosása19
Élelmiszerek raktározása20
Szárazáruk20
Konzervek tárolása21
Hűtőtárolás23
Étterem, tálaló27
Ételszállítás28
Nyersanyagszállítás30
Ételminta31
Mosogatás32
Hulladék és ételmaradék tárolása35
Egészségügyi vizsgálatok, személyi higiéné35
Szociális helyiségek37
Göngyölegtárolás38
Takarítóeszköz, tisztítószer-tárolás39
A takarítás39
Rovarok, rágcsálók elleni védekezés42
Oktatás és ellenőrzés43
Egészségügyi oktatás43
Egészségügyi ellenőrzés43
Ételmérgezések, ételfertőzések45
Mit tegyünk, ha...?50
Ételek hűtése50
Egyes ételekről51
Főtt tészták lazítása52
Főtt tészták szórása52
Húsok előkészítése52
Csontos hús53
Húsok szeletelése53
Felvágottak54
Ételminta54
Iskolatej54
Beteg dolgozók55
Idegenek a konyhában56
Kézi szállítás56
Ételszállító edények mosogatása57
A szállítóedények lezárása57
Gépkocsi58
Hűtőberendezések58
Göngyölegek kezelése59
A közétkeztetésre vonatkozó legfontosabb jogszabályok60
Zárszó61
Táblázatok62
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem