kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 278 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-231-615-0 |
Bevezetés | 5 |
Általános mikrobiológiai és táplálkozás-élettani ismeretek | |
Mikrobiológiai ismeretek | 9 |
Baktériumok | 11 |
Élesztők | 12 |
Penészek | 14 |
A mikroorganizmusok életfeltételei | 16 |
A mikrobák tevékenységének gátlása | 19 |
Táplálkozás-élettani ismeretek | 23 |
Szénhidrátok | 23 |
A szervezet tápanyagszükséglete | 29 |
Termelési higiénia | |
Általános higiéniai szempontok | 41 |
Az élelmiszeripari üzem telepítése, elrendezése | 41 |
Technológiai vonalak kialakítása | 43 |
Vízellátás, szennyvízelvezetés | 44 |
Szociális és egészségügyi létesítmények | 46 |
A személyi higiéne és az egészségügyi szűrővizsgálatok jelentősége | 49 |
Cukoripar | 52 |
A cukorgyártás higiéniai szempontból kritikus fázisai | 52 |
A cukoripari üzem szennyes és tiszta övezetének elhatárolása | 59 |
A nyersanyagok mikrobiológiai minősége, a technológiai folyamatok mikrobiológiai-higiéniai értékelése | 59 |
A késztermék mikrobiológiai-higiéniai követelményei | 62 |
Édesipar | 66 |
Az édesipar alap-, segéd-, járulékos és adalék anyagai | 67 |
Édesipari termékek | 73 |
Csokoládé- és kakaóporgyártás | 85 |
Az édesipari üzem szennyezett és tiszta övezetének elhatárolása | 119 |
Az édesipari nyersanyagok mikroflórája | 120 |
A technológiai folyamatok mikrobiológiai-higiéniai értékelése | 126 |
Gabonaipar | 130 |
A gabona vegyi összetétele | 131 |
Kórokozók és kártevők | 134 |
Védekezés a gabona kártevői ellen | 138 |
Gabonaraktározás és -kezelés | 141 |
Előkészítés az őrlésre | 150 |
Őrlés | 166 |
Késztermék-előállítás | 171 |
Gabonaipari üzem szennyezett és tiszta övezetének elhatárolása | 176 |
Sütőipar | 177 |
Nyersanyagtárolás és -előkészítés | 177 |
Tésztakészítés | 179 |
Tésztafeldolgozás | 182 |
Tésztasütés | 184 |
Tisztítás-fertőtlenítés | 186 |
A gabona- és sütőipari nyersanyagok és gyártásközi termékek mikroflórája | 187 |
Higiéniai követelmények | 205 |
A gépek higiéniai minősítése | |
Élelmiszeripari gépek, berendezések élelmezés-egészségügyi alkalmazásának feltételei | 215 |
Tisztítás és fertőtlenítés | |
Általános irányelvek | 221 |
Tisztítószerek | 221 |
Fertőtlenítőszerek | 224 |
Tisztító-fertőtlenítő szerek | 229 |
A tisztítás és fertőtlenítés irányelvei | 231 |
Udvar | 231 |
Szeméttárolás | 232 |
Hulladék és nem ehető melléktermékek gyűjtése | 233 |
Üzemi épületek, helyiségek | 234 |
Raktárak takarítása | 235 |
Szociális helyiségek takarítása | 235 |
Ismételten felhasználásra kerülő edényzet (pl. üveg, rekesz, láda) tisztítása és tárolása | 236 |
Takarító- és fertőtlenítőszerek, -eszközök tárolása | 236 |
Melléktermékek és hulladékok tárolása és hasznosítása | |
Cukoripari melléktermékek | 241 |
Melasz | 241 |
Lúgozott préselt répaszelet | 241 |
Cukoripari hulladékok | 243 |
Répafarok | 243 |
Mésziszap | 243 |
Iszap | 243 |
Gyári hulladékok | 244 |
Gabonaipari melléktermékek | 245 |
Búzafeldolgozásból | 245 |
Kukoricafeldolgozásból | 246 |
Árpafeldolgozásból | 247 |
Borsó- és szójafeldolgozásból | 247 |
Gabonaipari hulladékok | 248 |
Búzafeldolgozásból | 248 |
Rizsfeldolgozásból | 249 |
Kukorica-, borsó-, árpa- és szójafeldolgozásból | 249 |
Édesipari melléktermékek | 250 |
Kakaóbabhéj | 250 |
Kakaóbabcsíra | 250 |
Édesipari hulladékok | 251 |
Ostyafúvási hulladék ("nokedli") | 251 |
Egyéb hulladékok | 251 |
Édesipari selejtek | 253 |
Édesipari szemét | 254 |
Olajos magvak bőrhéja | 254 |
Mandula- és barackmaghéj | 254 |
Tojáshéj | 254 |
Meggymag | 255 |
Iparági, üzemi higiéniai ellenőrzés | |
A higiénikus feladatai | 259 |
Munkaköri tevékenységből adódó feladatok ellátása, végrehajtása | 259 |
A higiénikus hatáskörrel járó feladatai | 259 |
A higiénikus hatáskörrel nem járó feladatai | 260 |
Egyéb feladatok | 262 |
Az iparági vezető higiénikus feladatai | 263 |
Élelmiszeripari jogszabályok, állásfoglalások | |
Az élelmiszerek előállításának élelmezés-egészségügyi szabályzata | 267 |
Környezet, épületek, berendezések | 267 |
Szociális és egészségügyi létesítmények | 267 |
Vízellátás | 268 |
Szennyvízkezelés | 269 |
Üzemek tisztán tartása | 269 |
Személyi higiénia | 269 |
Élelmiszerek előállítása | 270 |
Ellenőrzés | 270 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.