1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Higiéne a közétkeztetésben

Egészségügyi minimum tanfolyam anyaga

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 128 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A közétkeztetés közegészségügyi jelentősége5
A szocialista egészségügy és az egészségvédelem5
Az élelmezés-egészségügy5
A közétkeztetés jelentősége6
Az egészségügyi ismeretek alkalmazása7
Mikrobiológiai ismeretek8
A baktériumok nagysága és alakja8
A baktériumok tulajdonságai8
A baktériumok szaporodása9
A baktériumok életfeltételei9
A baktériumok káros tevékenységének megelőzése12
Személyi higiéne13
Orvosi vizsgálat13
Egészségügyi könyv14
Személyi tisztaság15
A közgazdaságügyi szempontból helyes magatartás17
Balesetelhárítás18
A közétkeztetési üzem19
A konyhák osztályozása19
Önálló konyhaüzem higiénéje21
A konyha elhelyezése21
A konyha helyiségeinek csoportosítása24
A konyha helyiségeinek kapcsolata25
A főzőtér higiénéje27
Az előkészítő helyiségek higiénéje29
A raktárhelyiségek higiénéje32
A kiegészítő helyiségek higiénéje36
A mosogatóhelyiségek higiénéje37
A szociális helyiségek higiénéje40
Folyosók, lépcsők, felvonók43
Az étterem (fogyasztórész) higiénéje44
Az ételszállítás higiénéje46
A takarítás higiénéje48
Rovarok, rágcsálók elleni védekezés51
A konyhai előkészítőüzem, a befejező- és melegítőkonyha higiénéje54
A konyhai előkészítőüzem higiénéje54
A befejezőkonyha higiénéje57
A melegítőkonyha higiénéje58
A táplálkozás és az élelmezés60
A helyes táplálkozás60
Közétkeztetés61
Táplálkozási ismeretek62
Anyagcsere62
Emésztés63
Kalória65
Kalóriaszükséglet65
Tápanyagok67
A tápanyagok helyes aránya70
Járulékos anyagok70
Élelmezési ismeretek72
Komplettálás73
Ízlés74
Káros étkezési szokások75
Ételtervezés, étlap76
Az ételek értékcsökkenése76
Az ételek egészségkárosító hatása79
Ételfertőzés80
Ételmérgezés81
Mi a teendő ételmérgezés esetén?81
Ételminta82
Higiénés rendelkezések83
Egészségügyi oktatás83
Egészségügyi ellenőrzés84
Feliratok elhelyezése a konyhaüzemben86
A közétkeztetésre vonatkozó jogszabályok99
A Kifőzések Általános és Közegészségügyi Szabályzata119

Dr. László Nándor

Dr. László Nándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. László Nándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem