kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 110 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
A közétkeztetés közegészségügyi jelentősége | 5 |
A szocialista egészségügy és az egészségvédelem | 5 |
Az élelmezés-egészségügy | 5 |
A közétkeztetés jelentősége | 6 |
Az egészségügyi ismeretek alkalmazása | 6 |
Mikrobiológiai ismeretek | 7 |
A baktériumok nagysága és alakja | 7 |
A baktériumok tulajdonságai | 7 |
A baktériumok szaporodása | 8 |
A baktériumok életfeltételei | 8 |
A baktériumok káros tevékenységének megelőzése | 11 |
Személyi higiéne | 12 |
Orvosi vizsgálat | 12 |
Egészségügyi könyv | 13 |
Személyi tisztaság | 13 |
A közgazdaságügyi szempontból helyes magatartás | 16 |
Balesetelhárítás | 16 |
A közétkeztetési üzem | 17 |
A konyhák osztályozása | 17 |
Önálló konyhaüzem higiénéje | 19 |
A konyha elhelyezése | 19 |
A konyha helyiségeinek csoportosítása | 21 |
A konyha helyiségeinek kapcsolata | 23 |
A főzőtér higiénéje | 24 |
Az előkészítő helyiségek higiénéje | 27 |
A raktárhelyiségek higiénéje | 29 |
A kiegészítő helyiségek higiénéje | 33 |
A mosogatóhelyiségek higiénéje | 34 |
A szociális helyiségek higiénéje | 37 |
Folyosók, lépcsők, felvonók | 39 |
Az étterem (fogyasztórész) higiénéje | 40 |
Az ételszállítás higiénéje | 43 |
A takarítás higiénéje | 44 |
Rovarok, rágcsálók elleni védekezés | 47 |
A konyhai előkészítőüzem, a befejező- és melegítőkonyha higiénéje | 50 |
A konyhai előkészítőüzem higiénéje | 50 |
A befejezőkonyha higiénéje | 53 |
A melegítőkonyha higiénéje | 54 |
A táplálkozás és az élelmezés | 56 |
A helyes táplálkozás | 56 |
Közétkeztetés | 57 |
Táplálkozási ismeretek | 58 |
Anyagcsere | 58 |
Emésztés | 59 |
Kalória | 60 |
Kalóriaszükséglet | 61 |
Tápanyagok | 63 |
A tápanyagok helyes aránya | 65 |
Járulékos anyagok | 65 |
Élelmezési ismeretek | 67 |
Komplettálás | 69 |
Ízlés | 69 |
Káros étkezési szokások | 70 |
Ételtervezés, étlap | 71 |
Az ételek értékcsökkenése | 73 |
Az ételek egészségkárosító hatása | 74 |
Ételfertőzés | 75 |
Ételmérgezés | 75 |
Mi a teendő ételmérgezés esetén? | 76 |
Ételminta | 77 |
Higiénés rendelkezések | 78 |
Egészségügyi oktatás | 78 |
Egészségügyi ellenőrzés | 79 |
Feliratok elhelyezése a konyhaüzemben | 80 |
A közétkeztetésre vonatkozó jogszabályok | 84 |
A Kifőzések Általános és Közegészségügyi Szabályzata | 97 |