1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hidegkonyhai szakácsművészet (aláírt példány)

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 551 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-271-1
Megjegyzés: Az egyik szerző, Tárgyik Sándor által aláírt példány. Fekete-fehér ábrákkal, színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Húsz éve jelent meg első könyvünk, a Hidegkonyha receptkönyv és technológia. Az idő tájt a hidegkonyhai készítmények fogyasztása közel sem volt olyan széles körű, mint manapság, és a választék is... Tovább

Előszó

Húsz éve jelent meg első könyvünk, a Hidegkonyha receptkönyv és technológia. Az idő tájt a hidegkonyhai készítmények fogyasztása közel sem volt olyan széles körű, mint manapság, és a választék is elég szegényes volt. Az akkori könyv tehát ajánlásaival, receptjeivel úttörő szerepet vállalt, segítve a lelkes szakembereket a hidegkonyhai készítmények választékának készítésében és mind szélesebb körben való megkedveltetésében. A munka sikerhez vezetett: a hidegkonyhai készítmények fogyasztása évről évre nő. Az igények ma már előttünk járnak. A fokozódó kereslet, a korszerű táplálkozási törekvések, valamint a fejlődő technika és technológia tehát szükségessé tették, hogy a kiadó egy új receptkönyvet és technológiát adjon ki, amely tartalmazza mindazt ami jó volt az első könyvben, de egészüljön ki a két évtized alatt szerzett tapasztalatokkal, receptekkel, és fogalmazza újra a mai korszerű termelésnek megfelelően a technológiát. E könyvnek célja az érdeklődő háziasszonyok igényeinek kielégítése is.
A kötet megírásakor arra törekedtünk, hogy kimerítő választ adjunk a hidegkonyhákkal kapcsolatos szakmai kérdésekre, népszerűsítsük az egészséges táplálkozás korszerű követelményeit. A receptek - támaszkodva a táplálkozástudomány eredményeire - tartalmazzák a készítményekhez szükséges anyagok pontos mennyiségét, és ismertetik az elkészítési módokat, a termelési folyamatok zárt ciklusát, biztosítva a munkafolyamatok gazdaságos megszervezését. A technológiai leírások célszerűek, ami annyit jelent, hogy azok alapján a készítmények a legrövidebb időráfordítással elkészíthetők. Figyelembe vettük azon tényt is, hogy nemcsak a tartalom határozza meg a formát, hanem a forma is a tartalmat. Más az ízhatásuk a vékonyra szelt vagy kockázott, vagy éppen csíkokra vágott alapanyagokból készült ételeknek. Vissza

Tartalom

Ajánlás5
Előszó11
Bevezető gondolatok a magyar hidegkonyha keletkezéséről, a korszerű táplálkozásban betöltött szerepéről13
Receptek szövegben, képekben17
Saláták19
Dresszing - salátaöntet - salátamártás21
Salátareceptek27
Hideglevesek83
Zöldségkészítmények - vegetáriánus receptek89
Vegetáriánus receptek104
Sajtok - sajtsaláták - körözöttek111
Szendvicsek125
Kenyeres szendvicsek129
Péksüteményes szendvicsek131
Zsúrkenyeres szendvicsek133
Vegyes extraszendvicsek134
Különleges szendvicsek140
Étvágyfalatok141
Minyonszendvicsek143
Szendvicstorták145
Rakott pirítós szendvicsek146
Mártások153
Aszpikos készítmények167
Fűszeres krémek - fűszeres habok197
Tojásos készítmények209
Hal- és rákkészítmények223
Szárnyashús-készítmények247
Húsos készítmények257
Vadhúsos készítmények283
Pástétomok - galantinok291
Gyümölcsök - gyümölcskészítmények311
Hidegtálak - hidegtálköretek325
Hidegtál köretek357
Tészták - krémek - habok365
Sznekkoktélok375
Egyszemélyes koktélreceptek379
Tízadagos koktélreceptek381
Tartósítás - tartósított készítmények387
A házi tartósítás általános ismeretei388
Tartósított készítmények392
A hidegkonyha szakácsművészete képekben399
Termelési és értékesítési ismeretek401
Áruismeret, díszítés és alapműveletek403
Fontosabb élelmianyagok áruismerete403
A díszítés elvei, módszerei, anyagai és eszközei447
Alapműveletek és alapfogalmak466
A korszerű hidegkonyha475
Egy központi termelő hidegkonyha modellje477
A központi hidegkonyha áruellátásának korszerű megoldása493
A hűtés eszközei496
Az értékesítés változatai501
A hidegkonyhai készítmények értékesítése501
Rendezvények (írta: Tauzin Miklós)509
Függelék519
Táplálkozásélettani alapismeretek521
Élelmiszerek energia- és tápanyagtartalma523
A hidegkonyhai készítmények tárolásai ideje a tárolási hőmérséklet függvényében528
Gasztronómiai versenyek, bemutatók egységes irányelvei a hidegkonyhai készítmények elbírálásához529
Irodalom533
Tárgymutató535
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem