kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 551 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-221-271-1 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal, színes fotókkal illusztrálva. |
Ajánlás | 5 |
Előszó | 11 |
Bevezető gondolatok a magyar hidegkonyha keletkezéséről, a korszerű táplálkozásban betöltött szerepéről | 13 |
Receptek szövegben, képekben | 17 |
Saláták | 19 |
Dresszing - salátaöntet - salátamártás | 21 |
Salátareceptek | 27 |
Hideglevesek | 83 |
Zöldségkészítmények - vegetáriánus receptek | 89 |
Vegetáriánus receptek | 104 |
Sajtok - sajtsaláták - körözöttek | 111 |
Szendvicsek | 125 |
Kenyeres szendvicsek | 129 |
Péksüteményes szendvicsek | 131 |
Zsúrkenyeres szendvicsek | 133 |
Vegyes extraszendvicsek | 134 |
Különleges szendvicsek | 140 |
Étvágyfalatok | 141 |
Minyonszendvicsek | 143 |
Szendvicstorták | 145 |
Rakott pirítós szendvicsek | 146 |
Mártások | 153 |
Aszpikos készítmények | 167 |
Fűszeres krémek - fűszeres habok | 197 |
Tojásos készítmények | 209 |
Hal- és rákkészítmények | 223 |
Szárnyashús-készítmények | 247 |
Húsos készítmények | 257 |
Vadhúsos készítmények | 283 |
Pástétomok - galantinok | 291 |
Gyümölcsök - gyümölcskészítmények | 311 |
Hidegtálak - hidegtálköretek | 325 |
Hidegtál köretek | 357 |
Tészták - krémek - habok | 365 |
Sznekkoktélok | 375 |
Egyszemélyes koktélreceptek | 379 |
Tízadagos koktélreceptek | 381 |
Tartósítás - tartósított készítmények | 387 |
A házi tartósítás általános ismeretei | 388 |
Tartósított készítmények | 392 |
A hidegkonyha szakácsművészete képekben | 399 |
Termelési és értékesítési ismeretek | 401 |
Áruismeret, díszítés és alapműveletek | 403 |
Fontosabb élelmianyagok áruismerete | 403 |
A díszítés elvei, módszerei, anyagai és eszközei | 447 |
Alapműveletek és alapfogalmak | 466 |
A korszerű hidegkonyha | 475 |
Egy központi termelő hidegkonyha modellje | 477 |
A központi hidegkonyha áruellátásának korszerű megoldása | 493 |
A hűtés eszközei | 496 |
Az értékesítés változatai | 501 |
A hidegkonyhai készítmények értékesítése | 501 |
Rendezvények (írta: Tauzin Miklós) | 509 |
Függelék | 519 |
Táplálkozásélettani alapismeretek | 521 |
Élelmiszerek energia- és tápanyagtartalma | 523 |
A hidegkonyhai készítmények tárolásai ideje a tárolási hőmérséklet függvényében | 528 |
Gasztronómiai versenyek, bemutatók egységes irányelvei a hidegkonyhai készítmények elbírálásához | 529 |
Irodalom | 533 |
Tárgymutató | 535 |