1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hidegkonyhai ételismereti gyakorlat

Tankönyvpótló jegyzet/Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 153 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal és színes fotókkal illusztrálva. Tankönyvi szám: KG-242.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az emberiség kultúrtörténete arról tanúskodik, hogy az emberek általában nem elégedtek meg táplálkozási ösztöneik és igényeik puszta kielégítésével, hanem igyekeztek minden eszközt felhasználni,... Tovább

Előszó

Az emberiség kultúrtörténete arról tanúskodik, hogy az emberek általában nem elégedtek meg táplálkozási ösztöneik és igényeik puszta kielégítésével, hanem igyekeztek minden eszközt felhasználni, hogy étkezéseiket minél élvezetesebbé tegyék.
Az étkezés művészetében a középkor kezdeti egyszerűségét a reneszánsz életszeretete váltotta fel, amelyet az étkezési kultúra terén a francia szellem emelt tökélyre.
A kor nagy szakácsművészeinek egyike volt Caréme, akitől egyik tanítványa megkérdezte, "Mondja mester, mi a nagyszerű ételek készítésének titka? - Csináld egyszerűen fiam." - volt a válasz.
Mi ehhez csak azt fűzzük hozzá, hogy az egyszerűség mellett csináljuk nagyszerűen.
A jegyzet megírásakor ez a gondolat vezetett minket és próbáltunk megragadni minden olyan lehetőséget, ami segíti Önöket a tanulásban. Ehhez kívánunk sok sikert. Vissza

Tartalom

Előszó5
Bevezető6
A hidegkonyhával kapcsolatos általános ismeretek7
A hidegkonyha felépítése8
Önállóan működő hidegkonyhák8
Melegkonyhához kapcsolt hidegkonyhák10
Hidegkonyhai alapműveletek és szakkifejezések értelmezése11
A díszítés módszerei17
A díszítés anyagai20
A díszítés eszközei23
A hidegkonyha legfontosabb alap- és járulákos anyagai24
Aszpik24
Krémek és töltelékanyagok26
Hideg mártások30
Majonéz alapú mártások30
Dresszinges mártások36
Gyümölcsmártások37
Zománcmártások38
Saláták42
Egyszerű saláták43
Savanyúságok, tartósított saláták43
Nyers saláták43
Főtt saláták45
Egyszerű kevert saláták47
Összetett saláták48
Majonézes kevert saláták48
Dresszinges saláták56
Párolással készült saláták62
Töltött zöldség- és gyümölcsfélék64
Tojásételek70
Töltött tojások70
Kocsonyázott tojások74
Habok - pástétomok - galantinok76
Habok77
Pástétomok81
Kocsonyázott pástétomok81
Párolt pástétomok81
Tésztában párolt pástétomok83
Főzéssel készült pástétomok86
Galantinok86
Hideg halételek és hideg vérű állatok89
Kocsonyák és kocsonyázott termékek105
Húsfélékből, hentesárukból, belsőségekből készült ételek110
Sajtok, sajtkészítmények123
Imbisz - vegyes ízelítők - hidegtálak - dísztálak130
Imbisz130
Vegyes ízelítők131
Hidegtálak133
Dísztálak137
Szendvicsek140
Nyitott szendvicsek141
Egyszerű szendvicsek141
Extra szendvicsek142
Étvágyfalatok145
Mignon szendvicsek, vagy szendvics mignonok147
Kanapék147
Egyéb szendvicsek148
Toast-ok (pirítósok)149
Csukott szendvicsek151
Take away ételek154
Melléklet156
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem