1.062.058

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hidegkonyha

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: Családi Lap Kiskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 20 cm
ISBN: 963-272-034-2
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Családi Lap "házi szakácsának" Moravcsik Miklósnak újabb kötetét adjuk kezébe. Ez a szakácskönyv ünnepi könyv, hiszen a hidegtálakat rendszerint akkor készítjük, ha vendéget várunk, ha a család... Tovább

Előszó

A Családi Lap "házi szakácsának" Moravcsik Miklósnak újabb kötetét adjuk kezébe. Ez a szakácskönyv ünnepi könyv, hiszen a hidegtálakat rendszerint akkor készítjük, ha vendéget várunk, ha a család olyan ünnepi alkalomkor találkozik, amikor a háziasszony sem akar vacsora közben szaladgálni, hanem előre elkészített hidegtálakkal várja a vendégeket. Gazdag az ajánlat. Szó van ünnepi sültekről, gombákról (milyen kevés variációt ismerünk!), a halakról, vadakról, sajtokról: tojásételek számos elkészítési módjáról. Pástétomok, hideg mártások, kocsonyák, imbiszek, kész hidegtál-kompozíciók szerepelnek kötetünkben. Elöljáróban a szerkesztő szükségesnek tartja hangsúlyozni az ünnepi, különleges jelzőt, hiszen a hidegtálas vendégfogadás bizony jóval drágább, mint a meleg ebéd vagy vacsora. Egyébként ebédre csak hétvégi házban, nagyon nagy kánikulában adjunk hidegtálat. Inkább délutáni, esti vendégfogadáshoz ajánljuk. Szerepel az ételajánlatok között libamáj, kaviár, néhány ritkán kapható, különleges halfajta is. A szerkesztő tétovázott. Arra gondolt, hogy ezek bizony igen-igen ünnepi ételek,s a legtöbben csak nagyon ritkán engedhetjük meg a luxust, hogy libamájat, kaviárt, pisztrángot vásároljunk. Azután mégis bennehagytuk a kötetben ezeket a recepteket is, mert ha valamilyen egészen különös alkalomra mégis ki tudjuk nyitni a pénztárcánkat, akkor próbálkozhatunk ezekkel a csemegékkel is. Visszatérve az egész kötetre: reméljük, hogy szívesen helyezi a polcára és gyakran fogadja-majd a Családi Lap kiskönyvtárának újabb kötetét, a hidegtálak receptgyűjteményét. Ehhez kíván a szerzővel együtt jó étvágyat, kellemes ünnepi alkalmakat a szerkesztő. Vissza

Tartalom

Ünnepi sültek
Vagdalt hús
Szardellás vagdalt
Fasíozottból szendvicspogácsák
Vesepecsenye libamájjal
Borjúpecsenye egészben sütve
Vagdalt hús hidegen I.2
Vagdalt hús II.
Töltött malac (galantin)
Sertéscomb majonézzel
Vaddisznó majonézzel
Marhanyelv főzve
Marhanyelv sütve
Hideg roastbeef4
Töltött borjú sütve
Borjúszelet töltve
Szalonnába göngyölt fehérpecsenye
Mexikói sült karaj
Főtt, füstölt hús
Kolbász házilag9
Szárnyasok
Sült csirke hidegen
Rántott csirke
Csirke, kocsonyázva
Fasírozott csirkéből
Töltött csirke
Töltelékvariációk
Csirke fenyőmaggal
Gombával töltött csirke10
Gyöngytyúk sütve
Majonézmártás
Roston sült csirke
Csirkemell párizsiasan
Pulykamelltekercs I.
Pulykamelltekercs II.11
Töltött pulyka
Gesztenyével töltött pulyka
Libamáj
Tűzdelt libamáj
Töltött lúdnyak
Sült liba, sült kacsa12
Vagdalt libamell13
Gombavariációk
Gombával töltött paradicsom
Töltött gomba I.13
Töltött gomba II.
Töltött gomba III.
Gombás lepény
Sonkahabbal töltött gombafejek
Zöldséges gombafejek
Húsos gombafejek hidegen14
Gombakrém
Tudnivalók15
Különleges halételek
Töltött ponty
Főzött kecsege
Füstölt pisztráng
Kaviáros pisztráng
Zöldséges pontyszelet
Marinált hal
Pisztráng aszpikban
Ponty kékre főzve
Ponty zöld mártással
Mártás készítve16
Süllő petrezselyemmel
Hal hidegen, mártással
Kecsege majonézzel
Halmajonéz készítése
Ponty kocsonyázva
Hal hagymával, hidegen
Vagdalt hal
Süllő majonézzel17
Rántott harcsa
Fogas tartármártás
Sajtok
Sajtkrém
Szardíniás sajtkrém
Bakony sajtkrém
Sajtrkém kapribogyóval18
Gyulai sajtkrém
Kőrözött I.
Kőrözött II.
Almás sajttekercs
Sajtkrémmel töltött banán
Paradicsom sajtkrémmel töltve
Kőrözött töltött paprika19
Sajtkrémmel töltött virsli
Sajtkrémmel töltött retek
Sajtrkémmel töltött szilva
Sajttorta
Sajtrolád
Zöldséges sajtrolád
Gombás márványsajtrkém
Roquefort krémes sajttekercs20
Gyulai sajtkrémmel töltött burgonya
Krémsajt készítése
Sajt-parfé I.
Sajt-parfé II.
Sajtos vaj
Sajtos tál21
Tojásételek
Szardíniás tojás
Remoulade mártás 4 személyhez
Kaszinótojás
Tartármártás
Tojásos burgonyasaláta
Töltött tojás zöldséggel
Gombával töltött tojás22
Gyors majonézes tojás
Szardíniás tojáskrém
Töltött tojás formában
Gombás töltött tojás-körítés
Hússal töltött tojás
Bevert tojás besamelbe23
Tojás lengyel módra
Bevert tojás Suwaloff módra
Vikend tojás
Főtt tojás hidegtálköretként
Gombakrémmel töltött tojás24
Pástétomok
Kacsapástétom
Nyúlpástétom
Húspástétom szardellával
Velőpástétom
Pástétom - fűszerkeverékkel
Hideg sülthöz pástétomhoz hideg mártások25
Libamájkrém
Zöldséges pástétom
Fácánpástétom tésztában
Gyors pástétom
Májpástétom I.26
Májpástétom II.
Vegyes pástétom27
Saláták
Burgonyasaláta
Fejes saláta
Káposztasaláta
Paprikasaláta27
Uborkasaláta
Zellersaláta
Paradicsomsaláta
Amerikai saláta
Francia saláta
Karfiol- és spárgasaláta
Indiai saláta28
Babsaláta - hagymával
Sárgadinnyesaláta
Vegetariánus saláta
Erdélyi paprikasaláta
Krinolinsaláta
Gombasaláta majonézzel
Halsaláta mártással29
Tejfölös burgonyasaláta
Céklasaláta
Vegyes saláta
Töltött uborkasaláta
Halsaláta zöldmártással
Orosz saláta
Burgonyasaláta almával
Zöldsaláta tartárral30
Burgonyasaláta gombával
Zöldbabsaláat
Sonkasaláta31
Imbiszek
Sonkás imbisz
Szalámis imbisz
Sajtos imbisz31
Húsos imbisz
Halas imbisz
Szárnyas imbisz
Vegyes imbisz32
Kocsonyák
Halkocsonya
Kocsonyázott csirke
Sertéskocsonya
Libamáj aszpikkal
Májkocsonya
Kocsonyázott hússajt33
Pontykocsonya
Aszpikos szárnyas
Sertésvelő aszpikban34
Ízesített vajak
Petrezselymes vaj
Gombás vaj
Mustáros vaj
Roquefortos vaj
Szardellás vaj
Kaviáros vaj
"Extra" vaj
Kapros vaj35
Paprikás vaj36
Szendvicsek
Töltött szendvics
Főtthúsos szendvics
Mustáros szendvics
Sajtos szendvics I.36
Sajtos szendvics II.
Sajttöltelék I.
Sajttöltelék II.
Réteges szendvics
Szendvicstorta
Juhtúrós szendvics
Szardíniás szendvics37
Libamájas szendvics
Heringkrémes szendvics
Főzelékes szendvics
Sonkás szendvics
Tojásos szendvics
Magyaros szendvics
Falatkák38
Hidegtálak
Parasztsonka-tál
Kolbásszal töltött karaj
Tormakrémmel töltött sonkatekercsek
Sajttál
Halastál
Hidegtál vadhúsból
Töltött csirke
Töltött tojásétel
Felvágottas hidegtál40
Hideg mártások
Majonéz készítése
Tartármártás
Zöldmártás
Remuládmártás
Snidlingmártás
Heringmártás
Vinaigrette-mártás41
Sajtmártás
Márványsajtmártás
Fokhagymamártás
Piros mártás
Citrommártás
Turbolyalevél-mártás
Kapribogyómártás
Cumberland-mártás42
Hideg svéd mártás44
Vadak
Sült vaddisznó
Vaddisznó főve
Vaddisznó cumberland-mártással
Cumberland-mártás készítése
Őzcomb narancsmártással44
Őzgerinc gombával
Tűzdelt fácán
Nyúl fasírozva46

Moravcsik Miklós

Moravcsik Miklós műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Moravcsik Miklós könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Hidegkonyha Hidegkonyha Hidegkonyha Hidegkonyha Hidegkonyha
Állapot:
940 Ft
470 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Hidegkonyha Hidegkonyha
Állapot:
940 Ft
650 ,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Hidegkonyha Hidegkonyha Hidegkonyha Hidegkonyha
Állapot:
940 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba