kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 48 oldal |
Sorozatcím: | Családi Lap Kiskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 27 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-272-034-2 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Ünnepi sültek | |
Vagdalt hús | |
Szardellás vagdalt | |
Fasíozottból szendvicspogácsák | |
Vesepecsenye libamájjal | |
Borjúpecsenye egészben sütve | |
Vagdalt hús hidegen I. | 2 |
Vagdalt hús II. | |
Töltött malac (galantin) | |
Sertéscomb majonézzel | |
Vaddisznó majonézzel | |
Marhanyelv főzve | |
Marhanyelv sütve | |
Hideg roastbeef | 4 |
Töltött borjú sütve | |
Borjúszelet töltve | |
Szalonnába göngyölt fehérpecsenye | |
Mexikói sült karaj | |
Főtt, füstölt hús | |
Kolbász házilag | 9 |
Szárnyasok | |
Sült csirke hidegen | |
Rántott csirke | |
Csirke, kocsonyázva | |
Fasírozott csirkéből | |
Töltött csirke | |
Töltelékvariációk | |
Csirke fenyőmaggal | |
Gombával töltött csirke | 10 |
Gyöngytyúk sütve | |
Majonézmártás | |
Roston sült csirke | |
Csirkemell párizsiasan | |
Pulykamelltekercs I. | |
Pulykamelltekercs II. | 11 |
Töltött pulyka | |
Gesztenyével töltött pulyka | |
Libamáj | |
Tűzdelt libamáj | |
Töltött lúdnyak | |
Sült liba, sült kacsa | 12 |
Vagdalt libamell | 13 |
Gombavariációk | |
Gombával töltött paradicsom | |
Töltött gomba I. | 13 |
Töltött gomba II. | |
Töltött gomba III. | |
Gombás lepény | |
Sonkahabbal töltött gombafejek | |
Zöldséges gombafejek | |
Húsos gombafejek hidegen | 14 |
Gombakrém | |
Tudnivalók | 15 |
Különleges halételek | |
Töltött ponty | |
Főzött kecsege | |
Füstölt pisztráng | |
Kaviáros pisztráng | |
Zöldséges pontyszelet | |
Marinált hal | |
Pisztráng aszpikban | |
Ponty kékre főzve | |
Ponty zöld mártással | |
Mártás készítve | 16 |
Süllő petrezselyemmel | |
Hal hidegen, mártással | |
Kecsege majonézzel | |
Halmajonéz készítése | |
Ponty kocsonyázva | |
Hal hagymával, hidegen | |
Vagdalt hal | |
Süllő majonézzel | 17 |
Rántott harcsa | |
Fogas tartármártás | |
Sajtok | |
Sajtkrém | |
Szardíniás sajtkrém | |
Bakony sajtkrém | |
Sajtrkém kapribogyóval | 18 |
Gyulai sajtkrém | |
Kőrözött I. | |
Kőrözött II. | |
Almás sajttekercs | |
Sajtkrémmel töltött banán | |
Paradicsom sajtkrémmel töltve | |
Kőrözött töltött paprika | 19 |
Sajtkrémmel töltött virsli | |
Sajtkrémmel töltött retek | |
Sajtrkémmel töltött szilva | |
Sajttorta | |
Sajtrolád | |
Zöldséges sajtrolád | |
Gombás márványsajtrkém | |
Roquefort krémes sajttekercs | 20 |
Gyulai sajtkrémmel töltött burgonya | |
Krémsajt készítése | |
Sajt-parfé I. | |
Sajt-parfé II. | |
Sajtos vaj | |
Sajtos tál | 21 |
Tojásételek | |
Szardíniás tojás | |
Remoulade mártás 4 személyhez | |
Kaszinótojás | |
Tartármártás | |
Tojásos burgonyasaláta | |
Töltött tojás zöldséggel | |
Gombával töltött tojás | 22 |
Gyors majonézes tojás | |
Szardíniás tojáskrém | |
Töltött tojás formában | |
Gombás töltött tojás-körítés | |
Hússal töltött tojás | |
Bevert tojás besamelbe | 23 |
Tojás lengyel módra | |
Bevert tojás Suwaloff módra | |
Vikend tojás | |
Főtt tojás hidegtálköretként | |
Gombakrémmel töltött tojás | 24 |
Pástétomok | |
Kacsapástétom | |
Nyúlpástétom | |
Húspástétom szardellával | |
Velőpástétom | |
Pástétom - fűszerkeverékkel | |
Hideg sülthöz pástétomhoz hideg mártások | 25 |
Libamájkrém | |
Zöldséges pástétom | |
Fácánpástétom tésztában | |
Gyors pástétom | |
Májpástétom I. | 26 |
Májpástétom II. | |
Vegyes pástétom | 27 |
Saláták | |
Burgonyasaláta | |
Fejes saláta | |
Káposztasaláta | |
Paprikasaláta | 27 |
Uborkasaláta | |
Zellersaláta | |
Paradicsomsaláta | |
Amerikai saláta | |
Francia saláta | |
Karfiol- és spárgasaláta | |
Indiai saláta | 28 |
Babsaláta - hagymával | |
Sárgadinnyesaláta | |
Vegetariánus saláta | |
Erdélyi paprikasaláta | |
Krinolinsaláta | |
Gombasaláta majonézzel | |
Halsaláta mártással | 29 |
Tejfölös burgonyasaláta | |
Céklasaláta | |
Vegyes saláta | |
Töltött uborkasaláta | |
Halsaláta zöldmártással | |
Orosz saláta | |
Burgonyasaláta almával | |
Zöldsaláta tartárral | 30 |
Burgonyasaláta gombával | |
Zöldbabsaláat | |
Sonkasaláta | 31 |
Imbiszek | |
Sonkás imbisz | |
Szalámis imbisz | |
Sajtos imbisz | 31 |
Húsos imbisz | |
Halas imbisz | |
Szárnyas imbisz | |
Vegyes imbisz | 32 |
Kocsonyák | |
Halkocsonya | |
Kocsonyázott csirke | |
Sertéskocsonya | |
Libamáj aszpikkal | |
Májkocsonya | |
Kocsonyázott hússajt | 33 |
Pontykocsonya | |
Aszpikos szárnyas | |
Sertésvelő aszpikban | 34 |
Ízesített vajak | |
Petrezselymes vaj | |
Gombás vaj | |
Mustáros vaj | |
Roquefortos vaj | |
Szardellás vaj | |
Kaviáros vaj | |
"Extra" vaj | |
Kapros vaj | 35 |
Paprikás vaj | 36 |
Szendvicsek | |
Töltött szendvics | |
Főtthúsos szendvics | |
Mustáros szendvics | |
Sajtos szendvics I. | 36 |
Sajtos szendvics II. | |
Sajttöltelék I. | |
Sajttöltelék II. | |
Réteges szendvics | |
Szendvicstorta | |
Juhtúrós szendvics | |
Szardíniás szendvics | 37 |
Libamájas szendvics | |
Heringkrémes szendvics | |
Főzelékes szendvics | |
Sonkás szendvics | |
Tojásos szendvics | |
Magyaros szendvics | |
Falatkák | 38 |
Hidegtálak | |
Parasztsonka-tál | |
Kolbásszal töltött karaj | |
Tormakrémmel töltött sonkatekercsek | |
Sajttál | |
Halastál | |
Hidegtál vadhúsból | |
Töltött csirke | |
Töltött tojásétel | |
Felvágottas hidegtál | 40 |
Hideg mártások | |
Majonéz készítése | |
Tartármártás | |
Zöldmártás | |
Remuládmártás | |
Snidlingmártás | |
Heringmártás | |
Vinaigrette-mártás | 41 |
Sajtmártás | |
Márványsajtmártás | |
Fokhagymamártás | |
Piros mártás | |
Citrommártás | |
Turbolyalevél-mártás | |
Kapribogyómártás | |
Cumberland-mártás | 42 |
Hideg svéd mártás | 44 |
Vadak | |
Sült vaddisznó | |
Vaddisznó főve | |
Vaddisznó cumberland-mártással | |
Cumberland-mártás készítése | |
Őzcomb narancsmártással | 44 |
Őzgerinc gombával | |
Tűzdelt fácán | |
Nyúl fasírozva | 46 |