Fülszöveg
Napjaink társas összejöveteleit a kötetlenség jellemzi. Az e könyvben ismertetett, 85 receptből összeállított 15 menü a támpontként szolgáló tervezési segédlettel és a háziasszonyi teendőkkel kapcsolatos javaslatokkal együtt az oldott, könnyed hangulatú, mégis stílusos és emlékezetes vendéglátás garanciája.
Nemcsak a családi összejöveteleket, de váratlanul betoppanó barátainkkal közös étkezéseinket is emlékezetessé tehetjük, ha például nyáron villásreggelire mexikói csemegét, kerti összejövetelen roston sült, gránátalmás-narancsos mázzal bevont sertéskarajt, sajtos-snidlinges kekszet, őszibarackos kenyérpudingot szolgálunk fel. Ünnepek alatt vacsorára remek falatokat varázsolhatunk az asztalra a hagyományos ételek maradékából, a hétvégi kártyapartit pedig mennyei paprika- és paradicsomlevessel, különleges szendvicsekkel, süteményekkel és hideg citrompudinggal tehetjük színesebbé.
A Hétköznapi ünnepek szakácskönyve a szerző, a híres séf és tanár, Joyce Goldstein további 15...
Tovább
Fülszöveg
Napjaink társas összejöveteleit a kötetlenség jellemzi. Az e könyvben ismertetett, 85 receptből összeállított 15 menü a támpontként szolgáló tervezési segédlettel és a háziasszonyi teendőkkel kapcsolatos javaslatokkal együtt az oldott, könnyed hangulatú, mégis stílusos és emlékezetes vendéglátás garanciája.
Nemcsak a családi összejöveteleket, de váratlanul betoppanó barátainkkal közös étkezéseinket is emlékezetessé tehetjük, ha például nyáron villásreggelire mexikói csemegét, kerti összejövetelen roston sült, gránátalmás-narancsos mázzal bevont sertéskarajt, sajtos-snidlinges kekszet, őszibarackos kenyérpudingot szolgálunk fel. Ünnepek alatt vacsorára remek falatokat varázsolhatunk az asztalra a hagyományos ételek maradékából, a hétvégi kártyapartit pedig mennyei paprika- és paradicsomlevessel, különleges szendvicsekkel, süteményekkel és hideg citrompudinggal tehetjük színesebbé.
A Hétköznapi ünnepek szakácskönyve a szerző, a híres séf és tanár, Joyce Goldstein további 15 menüjavaslatát tartalmazza. Részletes útmutatása alapján az adott évszaknak megfelelő friss hozzávalókból könnyen, gyorsan készíthetünk ínycsiklandó ételeket, és tucatnyi kreatív ötlete nyomán különleges megoldásokkal lephetjük meg családunkat és vendégeinket. Nem csupán a recepteket, de a díszítésre vonatkozó elképzeléseket is látványos színes fotók szemléltetik.
Chuck Williams, a Williams-Sonoma gasztronómiai hálózat megalapítója számos gyakorlati tanáccsal szolgál, hogy zökkenőmentessé és emlékezetessé tehessük az alkalmi összejöveteleket. Ötleteket ad a vendégek meghívásán, az italválasztékon és a szervezésen túl arra nézve is, mely ételek készíthetők el már akár korábban is. Külön fejezetet szentel a vendéglátás ábécéjének; bevezeti az olvasót a készletezés, a terítés, a szalvétahajtogatás, valamint a virágkötés rejtelmeibe. Ezen túlmenően ábrákkal illusztrált kislexikonban ismerteti a főzési/sütési alapfogalmakat és technikákat.
Chuck Williams az amerikai főzéstudomány legnépszerűbb forradalmasítója. Ötven éve nyitotta meg gasztronómiai hálózatának első üzleteit Williams-Sonoma néven, amely azóta egyet jelent a kiváló minőséggel.
Az örömteli főzésre ösztönző munkái több mint ötvenmillió példányban jelentek meg.
Joyce Goldstein mesterszakács számtalan szakácskönyv szerzője, a főzésművészet kitüntetettje. Az általa alapított iskolában háziasszonyok és hivatásos szakácsok képzésével is foglalkozik.
Vissza