1.060.331

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Saját zöldség saját kertből

Friss, egészséges, vegyszermentes

Szerző
Fordító
Budapest
Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: Officina Nova Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 22 cm
ISBN: 963-548-615-4
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A növényeknek kedvező életfeltételeket biztosítunk6
A zöldségeskert helyének előnyös megválasztása7
Védelem a kipufogógázok ellen7
Növényház és melegágy7
Talajmegmunkálás8
Altalajlazítás8
A talaj takarása a téli évszakban8
Alaptrágyázás9
Komposzt készítése és kezelése9
Mennyi komposztot érdemes szétteríteni?10
Más szerves trágyák10
Rossz talajok feljavítására vonatkozó különleges intézkedések11
Talajvizsgálat11
Természetes környezet a hasznos élőlények számára12
Tiszta kultúra és keverék kultúra12
A kultúrákat tápanyag-igény szerint kell csoportosítani13
Sekélyen gyökerező növényeket a mélyen gyökerezőkkel együtt érdemes termeszteni14
A növények kölcsönösen segítik egymást14
A vetésforgó szabályának betartása15
Gazdálkodás a napenergiával15
Vetésterv és művelési terv16
Vetésterv16
A megművelési terv17
Vetés, palántázás, gondozás, betakarítás18
Vetés és palántázás19
Jó minőségű vetőmag19
A fajta megválasztása19
Közvetlen vetés19
A palánták nevelése20
A vetés és palántázás ideje20
A kultúrák gondozása21
A fagy elleni védelem21
A talaj lazítása21
Feltöltögetés21
A növények vízellátása21
Komposztvíz a palántáknak22
Kiegészítő trágyázás növényi trágyalével22
A növényi trágyalé elkészítése22
A betegségeket és a kártevőket időben észre kell venni23
Betakarítás és tárolás23
Leveles saláták24
Fejes saláta és jégsaláta25
Vágó-, tépő- és kötözősaláta97
Katáng (cikória) és pitypang (endívia, fejesedő cikória, nem fejesedő cikória stb.)29
Galambbegysaláta (raponcsaláta)33
Levél- és szárzöldségek34
Fejes és virágos káposzták (karfiol, brokkoli, fejes káposzta, vörös káposzta, kelkáposzta, kelbimbó)35
Levél- és szárkáposzta (karalábé, fodros kel, kínai kel, pak-csoj, réparepce)38
Spenót és mangold40
Új-zélandi spenót42
Édeskömény és levélzeller43
Articsóka és kardi45
Spárga46
Póréhagyma és téli zöldhagyma49
Vöröshagyma és fokhagyma51
Metélőhagyma53
Gyökér- és gumózöldségek54
Retek és hónapos retek55
Torma56
Tarlórépa és karórépa56
Sárgarépa és pasztinák57
Petrezselyemgyökér60
Cékla60
Gumós zeller62
Feketegyökér63
Burgonya64
Csicsóka66
Terméses zöldségek68
Paradicsom, paprika és tojásgyümölcs69
Tökfélék (uborka, tök, cukkini, dinnye)71
Csemegekukorica75
Hüvelyesek (bokorbab, karós bab, szója, lóbab, borsó)76
Tárgymutató80
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem