1.063.258

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcslevek, gyümölcsborok, ecet és likőrök házi készítése

Szerző
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Hogyf Editio
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 963-8484-12-8
Megjegyzés: Színes fotókkal és fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
Bevezetés6
A gyümölcsfélék és felhasználásuk7
Általános követelmények7
Beltartalmi anyagok és jelentőségük a gyümölcslé és a bor készítésénél8
A gyümölcsfélék sajátosságai és útmutatás feldolgozásukhoz10
A gyümölcsök feldolgozásának hat alapszabálya24
A fontos mikroorganizmusok27
Élesztőgombák27
Penész gombák28
Baktériumok29
A lé kinyerése31
A gyümölcs előkészítése31
Hideg lékinyerés42
Fagyasztással történő lékinyerés42
Forrázással történő lékinyerés43
A gyümölcslevek tartósítása48
Alapvető fogalmak48
A palackok és záróelemek kiválasztása és előkészítése48
Forró letöltés51
Hevítés palackokban53
Forró letöltés nagyobb tartályokba54
Átfolyó rendszerű hevítő55
Tartósítás mélyhűtéssel56
Gyümölcsszirup készítése61
Derítés, keverés és italkészítés62
Derítés62
Gyümölcskeverékből készült levek63
Cukor- és vízhozzáadás63
A szabványos cukoroldat receptje65
Mérés és számolás a gyümölcslevek keverésénél és elkészítésénél66
A gyümölcsborok készítése72
Általános tudnivalók72
Mustkészítés73
Erjesztőedények74
Mustok feljavítása81
Az erjedés irányítása és folyamata83
Lefejtés és érlelés87
Palackozás90
Tárolás és érlelés palackokban92
Ecetkészítés 94
Alapanyag94
Az ecetsav-baktériumok életfeltételei94
Ecetalja mint erjedésindító94
Az erjedés lefolyása95
Palackozás és palackban történő érlelés95
Finomítás95
Gyümölcslikőrök készítése97
Általános tudnivalók97
A hozzávalók kiválasztása és előkészítése98
A gyümölcslé-likőrök elkészítése100
Kevert likőrök készítése102
A likőrgyümölcsök erjesztése és a gyümölcsbor-likőrök elkészítése103
A gyümölcsitalok jelentősége104
Jó közérzet és egészség104
Tárgymutató 112

Heinrich Thönges

Heinrich Thönges műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Heinrich Thönges könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem