A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Előétkek

Asiettek

Szerző
Budapest
Kiadó: Rozsnyai Károly Könyvkereskedése
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Plüss könyvkötői kötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: II-ik kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Levesek

Készitünk 8 személyre való fehér tápla-levest. Ezen idő alatt mig ez leszürésig elkészül, egy különös kaszerolban sósvizben megfőzünk 1/2 liter zöld borsót. Mikor ezek puhára megfőtek,... Tovább

Előszó

Levesek

Készitünk 8 személyre való fehér tápla-levest. Ezen idő alatt mig ez leszürésig elkészül, egy különös kaszerolban sósvizben megfőzünk 1/2 liter zöld borsót. Mikor ezek puhára megfőtek, leszürjük és egy kis darab vaj hozzáadásával tovább pároljuk. A párolás után a borsókat két evőkanálnyi liszttel behintjük és a már leszürt tápla-levessel föleresztjük, de tovább hagyjuk még egy kissé forrni, és azután egy szitán áttörjük... Vissza

Tartalom

Levesek
Tápla-leves, Szt-Germai módon készítve3
Maccaroni leves4
Tápleves4
Tápla-leves, király módon készítve5
Csirke créme leves6
Vad-piré leves6
Tápleves profiterolokkal7
Barna leves, Véfour-módra készítve8
Tápla-leves májas metélttel8
Tápla-leves velős gombóczczal9
Champignon-leves10
Mock Tortue barna leves10
Szalonka piré leves11
Leves, Colbert módon készítve12
Leves, Polygnac módon készítve13
Leves, Vicot Hugo módon készítve13
Leves, Dürbary módon készítve14
Leves, Pompadour módon készítve14
Sonka-gombócz leves15
Leves, Muligatavny módon készítve (angol leves)15
Spárga-leves16
Császár-leves17
Vajas galuska leves17
Tavaszi leves17
Nyári leves18
Leves, Portougis módon készítve18
Leves, strassburgi módon készítve19
Különfélék
Hogyan készítünk szép és tiszta Aspikot?20
Hogyan készítünk Mayonezet?21
Maitre d'hotel vaj készítése22
Rák-vaj készítése22
Mártások
Mártás, Marengo módon készítve23
Bechamel-mártás24
Mártás, Diablé módon készítve24
Rák-mártás25
Madeira-mártás25
Bearnaises-mártás (franczia)26
Fines-herbes-mártás27
Madeira-Jus28
Fehér bormártás28
Mártás, amerikai módon készítve29
Mártás, Bordelais-módon készítve30
Mártás, Provenczales-módon készítve30
Mártás, Orleans-módon készítve31
Mártás, Cumberland-módon készítve32
Remoulad-mártás32
Tártár-mártás33
Ravigotte-mártás33
Mártás, hollandi módon készítve33
Hideg halak
Fogas, Tártár mártás35
Fogas, szeletekben36
Kocsonyázott hal, formában37
Rajnai lazacz, Ravigotte mártással37
Rajnai lazacz, szeletekben38
Tock szeletekben, Remoulad mártással38
Kecsege Mayonezzel39
Pisztráng, Ravigotte mártással39
Galantin, kappanból40
Galantin, pulykából41
Meleg halak
Fogas, hollandi mártással42
Fogas Chambord-mártással43
Csukak, ajókával (sardellával)44
Sole aux gratin44
Fogas, Cardiál-módon készítve46
Kecsege, Matelote-módon készítve46
Sol filét fehér borban47
Fogas, Menier-módon készítve48
Fogas vagy Sol filét, Joinville módon készítve48
Tojás rántották
Rántotta, Medicci módon készítve50
Rántotta, Cocotte módon készítve51
Rántotta, Dauphin módon készítve52
Rántotta, király módon készítve52
Rántotta, Marengo módon készítve53
Rántotta, Mornay módon készítve54
Rántotta, Diablé módon készítve55
Rántotta, Victoria-módon készítve55
Rántotta, Cardinál-módon készítve56
Rántotta, Rossini-módon készítve56
Rántotta, Metternich módon készítve57
Rántotta, Venetienne módon készítve58
Rántotta, Florentin módon készítve58
Rántotta, Auber módon készítve59
Rántotta, Meyerbeer módon készítve59
Rántotta, Percyn módon készítve60
Rántotta, Strassburg módon készítve60
Rántotta, Turque módon készítve61
Bouchirozott tojás Jus-mártással61
Tojás Bechamel-mártással61
Rántotta, Provencales-módon készítve62
Omelettek
Omelett vadhussal töltve63
Omelett ementáli sajttal63
Omelette husmaradékból64
Töltött champignon aux Gratin64
Debreczeni sódar pite66
Pástétomok
Sódar-pástétom, polgári módon készítve67
Polgári sódar-pástétom, más módon készítve68
Burgonya-pástétom csibéből69
Ragout70
Kamellon vajas tésztából72
Crovett fiatal csibéből73
Fogoly-pain74
Kis ludmáj-pástétom vajas tésztából75
Kis vadhus-pástétom vajas tésztából76
Kis borjuhus-pástétom vajas tésztából77
Kis velős-pástétom vajas tésztából78
Csibe-pástétom79
Rák-pitté80
Ludmáj-pástétom81
Párolt ludmáj, barna czukorban82
Cotelettek
Csibe vagy fogoly, Cocotte módon készítve84
Csibe, Marengó módon készítve85
Csibe, Provencales módon készítve85
Csibe, Bordolaises módon készítve85
Csibe, Diablé módon készítve86
Csibe, Dauphin módon készítve86
Csibe, amerikai módon készítve86
Csibe, Fines-herbes módon készítve87
Csibe, Madeirával és szarvas-gombával87
Borju-dió, Volouris módon készítve87
Borju-dió87
Ju-dió88
Borju-cotelett, király módon készítve88
Borju-cotelett papírban89
Borju filé supremmel89
Őz-cotelett, Conti módon készítve90
Csibemellek Vopalliért módon készítve91
Fiatal csibe rizszsel töltve92
Fiatal csibe rákkal töltve92
Fiatal csibe ludmájjal töltve93
Carfiol (virágkél) sütve94
Megsütött virágkel (Carfiol)94
Ragouk
Ragout csibéből96
Ragout borjuhusból97
Rák-meridon98
Bárány-regout99
Ragout fenyves madárból100
Matróz-hus101
Borított laboda101
Tejfeles gombócz, hirtelen sült ludmájjal102
Hus-gombócz103
Hus-gombócz vadhusból103
Vesepecsenyék
Vesepecsenye Kertész módon készítve105
Vesepecsenye Maximilian módon készítve106
Vesepecsenye Wellington módon készítve106
Angol vesepecsenye Crepinett módon készítve108
Vesepecsenye nyárson sülve108
Vesepecsenye Provencalles módon készítve109
Filét de bouefu á la Bordelais110
Filét de bouefu á la Bernaises110
Filét de bouefu á la Fines-herbes110
Filét de bouefu á la Madeira110
Filét de bouefu á la Americain110
Filét de aux Trüffles110
Beefsteakek
Champignon beefsteak112
Beefsteak Maitre de hotellel113
Őz-filét salmyval, financier módon készítve113
Salmy fenyves madár115
Vaddisznó-czomb csipke-befőttel117
Roastboeuf Duchesse módon készítve118
Beefsteak görög módon készítve119
Sódar York módon készítve, Beefsteakekkel120
Rák rizszsel122
Rák Marengo-módon készítve123
Rize de veau á la Colbert123
Poulet á la Richelieu124
Poulet Stanley módra125
Parmezan Souflée125
Poulets santes á la Marengo126
Ludmáj-pástétom Republicain módra128
Cotelettes á la Prince Egon129
Borju-mell Palermitaine módon130
Lud-máj Malakoff módon131
Chateubriand á la mode131
Csirke felfujt132
Magyar csirke Mályás király módja szerint132
Velős-pástétom Bonaparte módon133
Ramsteak á la moélle134
Ramsteak á la Mirabeau134
Szerb gulyás135
Csikós hus135
Eszterházy-rostélyos136
Pálffy rostélyos136
Kolozsvári rostélyos136
Szegedi csirke137
Huszár rostélyos137
Török rostélyos138
Ökörnyelv Pompadour szerint138
Sonkás Cotelettek138
Czigány vesepecsenye139
Rouges au gratin aux Fines herbes139
Magyar filé140
Sonka pástétomocska140
Talleyrand-féle pástétomkocska141
Ramsteak á la Sedan142
Sonka-felfujt142
Spárga felfujt142
Bárány gerincz hálóban143
Saláta Riviera143
Pástétom füszer144
Fogas szelet champion-gombával145
Fogas Crém gratein Mornay146

Hegyesi József

Hegyesi József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hegyesi József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem