kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szerzői kiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 247 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Felragasztott színes képpel díszített kiadói vászonkötésben. Fekete-fehér ábrákkal és egy színes kihajtható táblával illusztrálva. Czettel és Deutsch Budapest nyomása. Negyedik javított és bővített kiadás. 14 oldalon a házi cukrászathoz szükséges formák bemutatása. |
Conservák | |
A habverés módja | 7 |
A czukorpróbák megejtése (fonalpróba) | 7 |
A golyó- és caramel-próba megejtése | 8 |
A cochenille-festék készítése | 9 |
Torták és sütemények bevonására szolgáló conservek készítése | |
Czitrom-conserve | 9 |
Csokoládé-máz (conserve) | 10 |
Porczukor készítése | 11 |
Kávé-conserve | 11 |
Marasquin-conserve | 11 |
Szalontömeg-máz | 12 |
Narancs-conserve | 12 |
Bor-chateau | 13 |
Fleur d'Orange-conserve | 13 |
Puncs-conserve | 13 |
Eljárás a süteményeknek mázzal való bevonásánál | 13 |
Csemege-sütemények | |
Alma pongyolában | 15 |
Almaszeletek porhanyós tésztából | 15 |
Ánizs-kenyér (magas) | 16 |
Ánizs-kenyér (alacsony) | 16 |
Almás-lepény vajas tésztából | 17 |
Baissers créme-sütemények | 17 |
Belga-sütemények | 18 |
Berlini fánk | 19 |
Berlini szeletek | 20 |
Busquit-sütemény | 20 |
Püspök--kenyér | 21 |
Bisquit-fánk | 21 |
Busquit-roulade | 22 |
Biston-fánk | 22 |
Bombe de paris | 23 |
Barna linczi szálak | 23 |
Csokoládé-szeletek | 24 |
Háromszínű conserve-kenyér | 24 |
Créme-sütemény gyors módon készítve | 25 |
Deák-szeletek | 25 |
Angol-sütemény | 26 |
Burgonya | 26 |
Farsangi fánk | 27 |
Égetett mandola-szeletek | 27 |
Fűszer-sütemények | 28 |
Mázzal bevont mandolaívek | 28 |
Grillage-ívek | 29 |
Grillage kis formákban | 29 |
Hamburgi gyümölcsszeletek | 30 |
Mogyoró-rouleaux | 20 |
Mogyoró-szálak | 31 |
Málna-créme szeletek | 31 |
Indiáni fánk | 32 |
Tresszírozott dió-hajócskák | 33 |
Kávé-fánk | 34 |
Kapuczinus-kenyér | 34 |
Katalánia-kenyér | 35 |
Cseresnye- vagy meggy-pitté | 35 |
Koldusdiákkenyér (Kletzenbrod) | 35 |
Fánk-felfujt | 36 |
Linczi perecz | 37 |
Linczi csigák | 37 |
Luiza-szeletek | 37 |
Diós maccaroni-fánk | 38 |
Mandolás maccaroni-fánk | 39 |
Chinai mandola-sütemény | 39 |
Mandola-csokoládé-csókocskák (Busserl) | 39 |
Mandola-rouleaux | 40 |
Marasquino-créme rtészta | 40 |
Marasquino-eper-créme sütemény | 41 |
Lepény vajas tésztából | 41 |
Középfinom piskóta | 41 |
Mocca-fánk | 42 |
Müncheni szeletek | 42 |
Munkácsy-kenyér | 43 |
Porhanyós szeletek | 44 |
Muskazonok | 44 |
Északi sark-fánk (Nordpol-Krapfen) | 44 |
Dió-créme-fánk | 45 |
Dió-hajócskák | 46 |
Dió szeletek | 46 |
Soproni mákos és diós-patkó | 47 |
Orleans-szeletek | 48 |
Párisi konfekt | 48 |
Pesti töpörtyűs-pogácsa | 49 |
Párisi szálak | 49 |
Puncs-fánk | 50 |
Puncs-tortelettes | 50 |
Szobor-fánk porhanyós tésztából | 51 |
Ribiszke-szeletek | 51 |
Homok-szeletek | 52 |
habtekercs, vajas tésztából (Schaumrollen) | 52 |
Szép vajas tészta | 52 |
Fekete koldusdiák-kenyér | 53 |
Spanyol szél-kifli | 54 |
Deák créme-szeletek | 55 |
Turós-lepény vajas tésztából | 55 |
Tresszírozott szél-fánk | 56 |
Tutti-frutti créme-szeletek | 56 |
Tiroli rétes vajas tésztából | 57 |
Máznélküli mandolaívek | 57 |
Vanilla-crme töltelék és a hozzá tartozó pitté | 58 |
Vanilla-koszoru | 58 |
Puha mogyoró-szeletek | 59 |
Bécsi porhanyós tészta | 60 |
Szél-kosárkák | 60 |
Princess-fánk | 60 |
Fogpiszkáló | 61 |
Ischli fánk | 62 |
Grillás créme-fánk (ujdonság) | 62 |
Gesztenye piré-szelet | 63 |
Gesztenye-fánk | 64 |
Ananász-fánk | 65 |
Kávé-csókocskák | 66 |
Marasquin-créme-fánk | 67 |
Ribiszke-créme-szeletek | 68 |
Gateau Noa | 69 |
Finom piskóta franczia módon | 70 |
Torták | |
Eljárás a torta bevonásánál | 72 |
Olasz bastillienne-créme torta á la Hegyesi | 72 |
Barna linczi torta | 74 |
Alma-torta | 74 |
Berlini torta | 75 |
Legujabb indiai torta | 76 |
Kenyér-torta | 77 |
Csokoládé-torta | 77 |
Croque en bouche-torta | 78 |
Deák-torta | 79 |
Dobos-torta | 79 |
Jég-torta | 81 |
Franczia bisquit-torta | 81 |
Kavart linczi torta | 81 |
Kavart mandola-torta | 82 |
Vegyes torta | 82 |
Grillage-torta | 83 |
Mogyoró-torta | 83 |
Gesztenye-torta | 84 |
Mocca-torta | 84 |
Mák-torta | 86 |
Napoleon-torta | 86 |
Dió créme-torta | 87 |
Diós-torta | 87 |
Habtejszín-torta | 88 |
Narancs-torta | 88 |
Párisi bomba-torta á la créme | 89 |
Créme-houchée | 90 |
Puncs-torta | 90 |
Ribiszke-torta | 91 |
Valódi Sacher-torta | 92 |
Spanyol szél-torta | 92 |
Turós-torta | 93 |
Fehér cseresnye-torta | 93 |
Barna cseresnye-torta bécsi módon (Kirschenkuchen) | 94 |
Pischinger-torta | 94 |
Burgonya-torta | 95 |
Csokoládé-créme-torta á la Hegyesi | 95 |
Baraczk-levél-torta | 96 |
Fedora-torta (ujdonság és speczialitás) | 97 |
Royal-torta | 98 |
Magyuás-torta | 99 |
Raisses-créme-torta | 101 |
Narancs-créme-torta | 103 |
Eper-créme-torta | 103 |
Málna-créme-torta | 105 |
Asztali dísz-torta, Pompadour módon készítve (Szt. Honore á la Pompadour) | 105 |
Duchesse Madaira-torta | 110 |
Dame blanche-torta | 110 |
Izabella-torta (ujdonság) | 111 |
Királyi torta (felséges jó) | 112 |
Herczegi torta (kitűnő) | 113 |
Siraudin-Gauteau narancs-torta (nagyszerű) | 115 |
Milles feulles Pranillés-torta | 116 |
Párizsi sütemények | |
Eper-marczipán - Petits fours | 117 |
Puncs-marczipán-fánk | 118 |
Baraczk-marczipéán-fánk | 118 |
Pistacien-marczián-fánk | 119 |
Marasquin-marczipán-fánk | 119 |
Dió marczián-fánk | 120 |
Mogyoró-marczipán-fánk | 120 |
Mocca-marcziéán-fánk | 121 |
Ananász-marczipán-fánk | 121 |
Csokoládé-marczipán-fánk | 122 |
Csokoládé á la crém-fánk | 122 |
Csokoládé-kifli á la crém | 123 |
Dió á la crém-szeletek | 123 |
Tutti-frutti fánkok | 124 |
Legujabb csokoládé-máz (conserve) | 125 |
Élesztőtészták | |
Darázs-fészkek élesztő-tésztából | 126 |
Turós-pampuska élesztő-tésztából | 126 |
Pozsonyi vanilla-kétszersült | 127 |
Norinbergi élesztő-kifli | 128 |
Gyermek-kétszersült | 129 |
Gráczi vanilla-kétszersült | 130 |
Kavart bába-kenyér (Guglhupf) | 130 |
Töltött bába-kenyér (Guglhupf) | 131 |
Finom fonott tejes kenyér | 132 |
Finom franczia bába-kenyér (Guglhupf) | 132 |
Csokoládé-kifli, élesztős tésztából | 133 |
Csokoládé-bába-kenyér (guglhupf) | 133 |
Briósch | 134 |
Tea-sütemények (édesek) | |
Dominó-szeletek | 135 |
Csokoládé-szálak | 135 |
Legfinomabb maccaroni | 136 |
Pirított szálak | 136 |
Mázas linczi szálak | 137 |
Mogyoró-lepénykék (Busserl) | 137 |
Mandola-csemege | 137 |
Orosz tea-kifli | 138 |
Ánizs-tokok | 138 |
Csokoládé-pátience | 139 |
Vanilla-pátience | 139 |
Linczi perecz | 140 |
Morzsa-felfujt | 140 |
Gyümölcs-kenyér | 140 |
Mogyoró-ívek | 141 |
Mogyoró-szálak | 141 |
Fürtök | 142 |
Maccaroni-szálak | 142 |
Mandola-felfujt | 142 |
Mandola-kenyér | 143 |
Tea-lepénykék | 143 |
Vanilla-szeletek | 144 |
Welsi kétszersült | 144 |
Macska-nyelv | 145 |
Tea-sütemények (sósak) | |
Mikádó-szeletek | 146 |
Burgonya-pogácsa | 146 |
Sós szálak | 147 |
Vajas pogácsa | 147 |
Sonkás kifli | 148 |
Mouefinks | 148 |
Caviar-lepénykék | 149 |
Tojásos-kifli ajókával | 150 |
Ludmáj-pástétom-hajócskák | 151 |
Vajas pogácsa, más módon | 151 |
Sonkás bábakenyér (Guglhupf) | 152 |
Parmezán-szálak | 153 |
Vegyes bonbonok és czukorkák | |
Csokoládé á la créme | 155 |
Csokoládé-maroni | 155 |
Csokoládé-czukorkák | 156 |
Csokoládé-Praline | 156 |
Czitrom-czukorka-lepénykék | 157 |
Czitrom-czukorkák | 157 |
A caramel-czukor kezelése | 158 |
Ziliz-czukorkák | 159 |
Ango-czukorkákl | 159 |
Angol fodormenta-czukorka | 159 |
Égetett mandola | 160 |
Töltött baraczk-czukorkák | 160 |
Töltött diós-czukorkák | 161 |
Árpaczukor | 161 |
Grillage-créme-praline | 162 |
Szalon-tömegbe mártott mandarinok | 163 |
Kávé á la créme | 163 |
Gesztenye-purée | 163 |
Baraczk-csemege | 163 |
Marczipán-bonbonok | 164 |
Narancs-szalon-czukorkák | 164 |
Fodormenta-czukorkák | 165 |
Rózsa-czukorkák | 165 |
Rózsaczukor-csipetke | 165 |
Szalon-ananász-czukorkák | 166 |
Szalon-czitrom-czukorkák | 166 |
Szalon-créme-bonbonok | 167 |
Szalon-eper czukorkák | 167 |
Szalon-málna-czukorkák | 168 |
Szalon-mogyoró-czukorkák | 168 |
Szalon-kávé-czukorkák | 168 |
Szalon-marasquin-czukorkák | 168 |
Szalon-melange-czukorkák | 169 |
Szalon-csokoládé-czukorkák | 169 |
Szalon-diós-czukorkák | 169 |
Szalon-pisztácz-czukorkák | 170 |
Szalon-narancs czukorkák | 170 |
Szalon-rózsa-czukorkák | 170 |
Szalon-tutti-frutti-czukorkák | 170 |
Szalon-vanilla-czukorkák | 171 |
Szalon-borbolya-czukorkák | 171 |
Stefánia-tekercsek | 171 |
Czukrozott mogyoró | 172 |
Czukrozott mandola | 172 |
Vanilla-czukorkák | 173 |
Borbolya-czukorkák | 173 |
Különböző crémek | |
Ananász créme | 174 |
Blamangers | 174 |
Caramel-créme | 175 |
Csokoládé-créme | 176 |
Eper-créme | 176 |
Megkocsonyásodott gyümölcs | 176 |
Mogyoró-créme | 177 |
Kávé-créme | 177 |
Rózsa-créme | 178 |
Vanilla-créme | 178 |
Különböző fagylaltok | |
Általános eljárás a fagylalt készítésénél | 180 |
Ananász-fagylalt | 181 |
Bisquit-glacé | 181 |
Csokoládé-fagylalt | 181 |
Czitrom-fagylalt | 182 |
Fagylalt á la créme | 182 |
Jeges-csokoládé | 182 |
Jeges-kávé | 183 |
Jegeskávé franczia módon | 183 |
Megsült fagylalt | 183 |
Égetett mogyoró-fagylalt | 184 |
Égetett mandola-fagylalt | 184 |
Égetett czukor- vagy caramel-fagylalt | 184 |
Fagylalt formában | 185 |
Kávé-fagylalt | 186 |
Nyári baraczk-fagylalt | 186 |
Fehér mandola-fagylalt | 186 |
Narancs-fagylalt | 187 |
Őszibaraczk-fagylalt | 187 |
Rizs-créme á la glacé | 187 |
Rizs-fagylalt | 187 |
Ribiszke-fagylalt | 188 |
Tutti-frutti-fagylalt | 188 |
Vanilla-fagylalt | 188 |
Meggy-fagylalt | 189 |
Plum-PUdding-fagylalt | 189 |
Plombje á la Carnot | 190 |
Fehér kávé-fagylalt | 191 |
Eper-fagylalt | 192 |
Muskát-szőlő-fagylalt | 193 |
Muskát-körte-fagylalt | 193 |
Eper-nedv | 194 |
Sorbettek (hűsítők) | |
Punsch-pezsgő á la Glacé | 195 |
Punsch á la romain | 195 |
Moscowitte | 196 |
Punsch á la Glacé narancsból | 196 |
Macedoin | 197 |
Különböző parfaitok | |
Vanilla-parfait | 198 |
Ananász-parfait, kiválóan finom | 199 |
Piskóta-parfait Plombjé | 200 |
Mocca parfait | 200 |
Dió parfait | 201 |
Csokoládé parfait | 201 |
Caramel-, vagyis égetett czukor-parfait | 202 |
Mogyoró-parfait | 202 |
Gesztenye-parfait | 203 |
Eper-parfait | 204 |
Málna-parfait | 204 |
Ribiszke-parfait | 204 |
Meggy-parfait | 205 |
Busché-czukor a parfaitok díszítésére | 205 |
Különféle befőtt és czukorba becsinált gyümölcs | |
Egres | 207 |
Ananász a koronával, czukorban | 208 |
Ananász-szeletek sűrű czukorban | 208 |
Eper-dulcsász | 209 |
Franczia gyümölcs | 209 |
Zöld-mandola | 210 |
Málna-nedv á la minute | 210 |
Málna-nedv czukorban | 211 |
Világos baraczk-marmeládé | 211 |
Baraczk-marmeládé, más módon | 212 |
Csipke- (Hetscherl), málna- és ribiszke marmeládé | 212 |
Dinnyehéj czukorban | 212 |
Birsalma-gelée | 213 |
Málna- és ribiszke-gelée | 213 |
Birsalma-sajt | 213 |
Birsalma-kolbász | 214 |
Reine-claudes | 214 |
Rózsa-szörp | 215 |
Rózsalevelek czukorban | 215 |
Fekete dió czukorban | 215 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.