1.066.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A legujabb házi czukrászat kézikönyve (rossz állapotú)

Szerző
Budapest
Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 247 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Felragasztott színes képpel díszített kiadói vászonkötésben. Fekete-fehér ábrákkal és egy színes kihajtható táblával illusztrálva. Czettel és Deutsch Budapest nyomása. Negyedik javított és bővített kiadás. 14 oldalon a házi cukrászathoz szükséges formák bemutatása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

"Házi czukrászat" czimű kézi-könyvecskémnek a mult évben megjelent III-ik kiadása is teljesen elfogyott, mely jelenség eléggé bizonyítja művem gyakorlati értékét, miért is indittatva éreztem... Tovább

Előszó

"Házi czukrászat" czimű kézi-könyvecskémnek a mult évben megjelent III-ik kiadása is teljesen elfogyott, mely jelenség eléggé bizonyítja művem gyakorlati értékét, miért is indittatva éreztem magamat, azt a jelen IV. kiadásban is közrebocsátani.
Ez alkalommal a fősúlyt a helyes magyarságra fektettem, az előző kiadásban előforduló magyartalanságokat kiküszöbölve, arra törekedtem, hogy a kifejezések ne csak érthetők, hanem lehetőleg magyarosak is legyenek.
De számolva a czukrászat terén folyton fokozódó igényekkel is, jelen kiadást még "Párizsi sütemények" czím alatt egy egész, 15 reczeptet magába foglaló, fejezettel is bővítettem ugy, hogy kézi könyvecském immár 359 különféle reczeptet foglal magában, a melyek a legujabb sütemények, torták, élesztős tészták, sós és édes teasütemények, a legkülönbözőbb bonbonok és czukorkák, crémek, fagylaltok és sorbettek, valamint a legujabb parfaitek készítését röviden és nagyon érthetően tárgyalják. Vissza

Tartalom

Conservák
A habverés módja7
A czukorpróbák megejtése (fonalpróba)7
A golyó- és caramel-próba megejtése8
A cochenille-festék készítése9
Torták és sütemények bevonására szolgáló conservek készítése
Czitrom-conserve9
Csokoládé-máz (conserve)10
Porczukor készítése11
Kávé-conserve11
Marasquin-conserve11
Szalontömeg-máz12
Narancs-conserve12
Bor-chateau13
Fleur d'Orange-conserve13
Puncs-conserve13
Eljárás a süteményeknek mázzal való bevonásánál13
Csemege-sütemények
Alma pongyolában15
Almaszeletek porhanyós tésztából15
Ánizs-kenyér (magas)16
Ánizs-kenyér (alacsony)16
Almás-lepény vajas tésztából17
Baissers créme-sütemények17
Belga-sütemények18
Berlini fánk19
Berlini szeletek20
Busquit-sütemény20
Püspök--kenyér21
Bisquit-fánk21
Busquit-roulade22
Biston-fánk22
Bombe de paris23
Barna linczi szálak23
Csokoládé-szeletek24
Háromszínű conserve-kenyér24
Créme-sütemény gyors módon készítve25
Deák-szeletek25
Angol-sütemény26
Burgonya26
Farsangi fánk27
Égetett mandola-szeletek27
Fűszer-sütemények28
Mázzal bevont mandolaívek28
Grillage-ívek29
Grillage kis formákban29
Hamburgi gyümölcsszeletek30
Mogyoró-rouleaux20
Mogyoró-szálak31
Málna-créme szeletek31
Indiáni fánk32
Tresszírozott dió-hajócskák33
Kávé-fánk34
Kapuczinus-kenyér34
Katalánia-kenyér35
Cseresnye- vagy meggy-pitté35
Koldusdiákkenyér (Kletzenbrod)35
Fánk-felfujt36
Linczi perecz37
Linczi csigák37
Luiza-szeletek37
Diós maccaroni-fánk38
Mandolás maccaroni-fánk39
Chinai mandola-sütemény39
Mandola-csokoládé-csókocskák (Busserl)39
Mandola-rouleaux40
Marasquino-créme rtészta40
Marasquino-eper-créme sütemény41
Lepény vajas tésztából41
Középfinom piskóta41
Mocca-fánk42
Müncheni szeletek42
Munkácsy-kenyér43
Porhanyós szeletek44
Muskazonok44
Északi sark-fánk (Nordpol-Krapfen)44
Dió-créme-fánk45
Dió-hajócskák46
Dió szeletek46
Soproni mákos és diós-patkó47
Orleans-szeletek48
Párisi konfekt48
Pesti töpörtyűs-pogácsa49
Párisi szálak49
Puncs-fánk50
Puncs-tortelettes50
Szobor-fánk porhanyós tésztából51
Ribiszke-szeletek51
Homok-szeletek52
habtekercs, vajas tésztából (Schaumrollen)52
Szép vajas tészta52
Fekete koldusdiák-kenyér53
Spanyol szél-kifli54
Deák créme-szeletek55
Turós-lepény vajas tésztából55
Tresszírozott szél-fánk56
Tutti-frutti créme-szeletek56
Tiroli rétes vajas tésztából57
Máznélküli mandolaívek57
Vanilla-crme töltelék és a hozzá tartozó pitté58
Vanilla-koszoru58
Puha mogyoró-szeletek59
Bécsi porhanyós tészta60
Szél-kosárkák60
Princess-fánk60
Fogpiszkáló61
Ischli fánk62
Grillás créme-fánk (ujdonság)62
Gesztenye piré-szelet63
Gesztenye-fánk64
Ananász-fánk65
Kávé-csókocskák66
Marasquin-créme-fánk67
Ribiszke-créme-szeletek68
Gateau Noa69
Finom piskóta franczia módon70
Torták
Eljárás a torta bevonásánál72
Olasz bastillienne-créme torta á la Hegyesi72
Barna linczi torta74
Alma-torta74
Berlini torta75
Legujabb indiai torta76
Kenyér-torta77
Csokoládé-torta77
Croque en bouche-torta78
Deák-torta79
Dobos-torta79
Jég-torta81
Franczia bisquit-torta81
Kavart linczi torta81
Kavart mandola-torta82
Vegyes torta82
Grillage-torta83
Mogyoró-torta83
Gesztenye-torta84
Mocca-torta84
Mák-torta86
Napoleon-torta86
Dió créme-torta87
Diós-torta87
Habtejszín-torta88
Narancs-torta88
Párisi bomba-torta á la créme89
Créme-houchée90
Puncs-torta90
Ribiszke-torta91
Valódi Sacher-torta92
Spanyol szél-torta92
Turós-torta93
Fehér cseresnye-torta93
Barna cseresnye-torta bécsi módon (Kirschenkuchen)94
Pischinger-torta94
Burgonya-torta95
Csokoládé-créme-torta á la Hegyesi95
Baraczk-levél-torta96
Fedora-torta (ujdonság és speczialitás)97
Royal-torta98
Magyuás-torta99
Raisses-créme-torta101
Narancs-créme-torta103
Eper-créme-torta103
Málna-créme-torta105
Asztali dísz-torta, Pompadour módon készítve (Szt. Honore á la Pompadour)105
Duchesse Madaira-torta110
Dame blanche-torta110
Izabella-torta (ujdonság)111
Királyi torta (felséges jó)112
Herczegi torta (kitűnő)113
Siraudin-Gauteau narancs-torta (nagyszerű)115
Milles feulles Pranillés-torta116
Párizsi sütemények
Eper-marczipán - Petits fours117
Puncs-marczipán-fánk118
Baraczk-marczipéán-fánk118
Pistacien-marczián-fánk119
Marasquin-marczipán-fánk119
Dió marczián-fánk120
Mogyoró-marczipán-fánk120
Mocca-marcziéán-fánk121
Ananász-marczipán-fánk121
Csokoládé-marczipán-fánk122
Csokoládé á la crém-fánk122
Csokoládé-kifli á la crém123
Dió á la crém-szeletek123
Tutti-frutti fánkok124
Legujabb csokoládé-máz (conserve)125
Élesztőtészták
Darázs-fészkek élesztő-tésztából126
Turós-pampuska élesztő-tésztából126
Pozsonyi vanilla-kétszersült127
Norinbergi élesztő-kifli128
Gyermek-kétszersült129
Gráczi vanilla-kétszersült130
Kavart bába-kenyér (Guglhupf)130
Töltött bába-kenyér (Guglhupf)131
Finom fonott tejes kenyér132
Finom franczia bába-kenyér (Guglhupf)132
Csokoládé-kifli, élesztős tésztából133
Csokoládé-bába-kenyér (guglhupf)133
Briósch134
Tea-sütemények (édesek)
Dominó-szeletek135
Csokoládé-szálak135
Legfinomabb maccaroni136
Pirított szálak136
Mázas linczi szálak137
Mogyoró-lepénykék (Busserl)137
Mandola-csemege137
Orosz tea-kifli138
Ánizs-tokok138
Csokoládé-pátience139
Vanilla-pátience139
Linczi perecz140
Morzsa-felfujt140
Gyümölcs-kenyér140
Mogyoró-ívek141
Mogyoró-szálak141
Fürtök142
Maccaroni-szálak142
Mandola-felfujt142
Mandola-kenyér143
Tea-lepénykék143
Vanilla-szeletek144
Welsi kétszersült144
Macska-nyelv145
Tea-sütemények (sósak)
Mikádó-szeletek146
Burgonya-pogácsa146
Sós szálak147
Vajas pogácsa147
Sonkás kifli148
Mouefinks148
Caviar-lepénykék149
Tojásos-kifli ajókával150
Ludmáj-pástétom-hajócskák151
Vajas pogácsa, más módon151
Sonkás bábakenyér (Guglhupf)152
Parmezán-szálak153
Vegyes bonbonok és czukorkák
Csokoládé á la créme155
Csokoládé-maroni155
Csokoládé-czukorkák156
Csokoládé-Praline156
Czitrom-czukorka-lepénykék157
Czitrom-czukorkák157
A caramel-czukor kezelése158
Ziliz-czukorkák159
Ango-czukorkákl159
Angol fodormenta-czukorka159
Égetett mandola160
Töltött baraczk-czukorkák160
Töltött diós-czukorkák161
Árpaczukor161
Grillage-créme-praline162
Szalon-tömegbe mártott mandarinok163
Kávé á la créme163
Gesztenye-purée163
Baraczk-csemege163
Marczipán-bonbonok164
Narancs-szalon-czukorkák164
Fodormenta-czukorkák165
Rózsa-czukorkák165
Rózsaczukor-csipetke165
Szalon-ananász-czukorkák166
Szalon-czitrom-czukorkák166
Szalon-créme-bonbonok167
Szalon-eper czukorkák167
Szalon-málna-czukorkák168
Szalon-mogyoró-czukorkák168
Szalon-kávé-czukorkák168
Szalon-marasquin-czukorkák168
Szalon-melange-czukorkák169
Szalon-csokoládé-czukorkák169
Szalon-diós-czukorkák169
Szalon-pisztácz-czukorkák170
Szalon-narancs czukorkák170
Szalon-rózsa-czukorkák170
Szalon-tutti-frutti-czukorkák170
Szalon-vanilla-czukorkák171
Szalon-borbolya-czukorkák171
Stefánia-tekercsek171
Czukrozott mogyoró172
Czukrozott mandola172
Vanilla-czukorkák173
Borbolya-czukorkák173
Különböző crémek
Ananász créme174
Blamangers174
Caramel-créme175
Csokoládé-créme176
Eper-créme176
Megkocsonyásodott gyümölcs176
Mogyoró-créme177
Kávé-créme177
Rózsa-créme178
Vanilla-créme178
Különböző fagylaltok
Általános eljárás a fagylalt készítésénél180
Ananász-fagylalt181
Bisquit-glacé181
Csokoládé-fagylalt181
Czitrom-fagylalt182
Fagylalt á la créme182
Jeges-csokoládé182
Jeges-kávé183
Jegeskávé franczia módon183
Megsült fagylalt183
Égetett mogyoró-fagylalt184
Égetett mandola-fagylalt184
Égetett czukor- vagy caramel-fagylalt184
Fagylalt formában185
Kávé-fagylalt186
Nyári baraczk-fagylalt186
Fehér mandola-fagylalt186
Narancs-fagylalt187
Őszibaraczk-fagylalt187
Rizs-créme á la glacé187
Rizs-fagylalt187
Ribiszke-fagylalt188
Tutti-frutti-fagylalt188
Vanilla-fagylalt188
Meggy-fagylalt189
Plum-PUdding-fagylalt189
Plombje á la Carnot190
Fehér kávé-fagylalt191
Eper-fagylalt192
Muskát-szőlő-fagylalt193
Muskát-körte-fagylalt193
Eper-nedv194
Sorbettek (hűsítők)
Punsch-pezsgő á la Glacé195
Punsch á la romain195
Moscowitte196
Punsch á la Glacé narancsból196
Macedoin197
Különböző parfaitok
Vanilla-parfait198
Ananász-parfait, kiválóan finom199
Piskóta-parfait Plombjé200
Mocca parfait200
Dió parfait201
Csokoládé parfait201
Caramel-, vagyis égetett czukor-parfait202
Mogyoró-parfait202
Gesztenye-parfait203
Eper-parfait204
Málna-parfait204
Ribiszke-parfait204
Meggy-parfait205
Busché-czukor a parfaitok díszítésére205
Különféle befőtt és czukorba becsinált gyümölcs
Egres207
Ananász a koronával, czukorban208
Ananász-szeletek sűrű czukorban208
Eper-dulcsász209
Franczia gyümölcs209
Zöld-mandola210
Málna-nedv á la minute210
Málna-nedv czukorban211
Világos baraczk-marmeládé211
Baraczk-marmeládé, más módon212
Csipke- (Hetscherl), málna- és ribiszke marmeládé212
Dinnyehéj czukorban212
Birsalma-gelée213
Málna- és ribiszke-gelée213
Birsalma-sajt213
Birsalma-kolbász214
Reine-claudes214
Rózsa-szörp215
Rózsalevelek czukorban215
Fekete dió czukorban215

Hegyesi József

Hegyesi József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hegyesi József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem