1.052.843

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hedoné 2015. tél

a pék, a cukrász, a borász/Gasztronómiai magazin 2015/2

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Pan Hungary Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 55 oldal
Sorozatcím: Hedoné
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált. Negyedévente megjelenő gasztronómiai magazin.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasó!
Ha Ön élvezi az élet nyújtotta örömöket, szeret jókat enni, a jó ételeket maga elkészíteni, jó barátokat vendégül látni, velük jó bort kóstolni s poharazás közben jókat beszélgetni,... Tovább

Előszó

Kedves Olvasó!
Ha Ön élvezi az élet nyújtotta örömöket, szeret jókat enni, a jó ételeket maga elkészíteni, jó barátokat vendégül látni, velük jó bort kóstolni s poharazás közben jókat beszélgetni, akkor ez a lap Önnek szól!
Minden recept, amelyet Önnek ajánlunk, személyes kedvence szerkesztőségünk munkatársainak és az ő családjaiknak, barátaiknak, illetve azoknak a szaktekintélyeknek vagy hírességeknek, akiket felkértünk, hogy árulják el legkedvesebb ételeik titkát. Biztos lehet benne, hogy ünnepi lakomáik, vagány vendégváróink, édességeink kiállták már a próbát nem egy családi vagy baráti összejövetelen! Tanulunk mesterektől is: valódi pékektől panettonét vagy hájas tésztát, cukrászoktól macaront és más desszerteket készíteni, és szívesen beszélgetünk borászokkal is a borkészítés fortélyairól, no meg arról, hogy mi került idén a hordókba.
A Hedoné a kitűnő falatok mellé olvasnivalót is kínál, amelynek témája továbbra is a gasztronómia, de a szellem oldaláról: az ételek élvezetéről, ahogy a szakma, a kultúra, a művészet, a média ismert alakjai megélik. Beszélgetéseinket olvasva Ön is úgy érezheti, mintha baráti asztaltársaságunkba invitáltuk volna.
E számunkban megismerhet egy cukrászt, aki palóc irodalmi desszertkollekcióval lepett meg bennünket, mesélünk egy budapesti étteremről, amely regényt főz vendégeinek és irodalmárokról, akik kortárs írók ételreceptjeit bocsájtják árverésre. Megkérdeztük az egyik legnagyobb magyar galériást, hogy miként jelenik meg az étel a képzőművészetben, valamint kifaggatunk ismert színészeket, hogy milyen fogásokat készítenek a legszívesebben az ünnep közeledtével.
A menühöz ajánlunk egy kupica jófajta szabolcsi pálinkát, egy-egy pohár pannonhalmi és soltvadkerti bort, hiszen megkezdődött a karácsonyi, a szilveszteri s a farsangi időszak. Itt az ideje a mulatozásnak.

A szerkesztőség nevében: Draskóczy Eszter, főszerkesztő

Vissza

Tartalom

A PÉK
Apáról fiúra / a Gere Pékségben jártunk 6
Igazi stollen Magyarországon is / Ludwig Klára és a Jókenyér 10
Olasz karácsonyi ízek / Panettonét otthon! 12
Príma Pék/ Bába József, a mediterrán diéta nagykövete 14

A CUKRÁSZ
Regényes ízek / Beszélgetés Szó Gellérttel 30
Asztalka a Tabánban / Egy kis budai cukrászda és süteményei 32

A BORÁSZ
Pannon palackok / Beszélgetés Cseri Norbert nyúli borásszal 40
Kunsági borrégió - újratöltve / Frittmann János borai 48

RECEPTEK
Főszerepben a kenyér / Főételek kenyérrel 8
Bajor-osztrák szendvicsvilág / Híres angol háromszögek 16
Lakoma/ Menük ünnepre 22
Zsúrkocsi / Három látványos torta 28
Porcukor / A főszerkesztő kedvenc süteményei 34
Péntek este / Vagány receptek baráti összejövetelekre 42

ASZTALI BESZÉLGETÉSEK
Szívvel főzni / Hegyi Barbara konyhája 19
"Utálom a rendetlenséget a konyhában!" / Stohl András meglőtte, megsütötte 46

SPIRITUSZ
Férfias mulatságok / Demeter Balázs pálinkái és trófeái 26

FŐZŐISKOLA
Bourbon-karácsony / Édességek ajándékba 38

ASZTALKULTÚRA
Olvasd el, kóstold meg! / Könyvbár, az irodalmi étterem 50
Gasztronómia képekben / Virág Judit galériatulajdonos és a konyhaművészet 52
Mennyit ér egy recept? / A Petőfi Irodalmi Múzeum receptárverése 54

Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem