Előszó
Kedves Olvasó!
Ha Ön élvezi az élet nyújtotta örömöket, szeret jókat enni, a jó ételeket maga elkészíteni, jó barátokat vendégül látni, velük jó bort kóstolni s poharazás közben jókat beszélgetni,...
Tovább
Előszó
Kedves Olvasó!
Ha Ön élvezi az élet nyújtotta örömöket, szeret jókat enni, a jó ételeket maga elkészíteni, jó barátokat vendégül látni, velük jó bort kóstolni s poharazás közben jókat beszélgetni, akkor ez a lap Önnek szól!
Minden recept, amelyet Önnek ajánlunk, személyes kedvence szerkesztőségünk munkatársainak és az ő családjaiknak, barátaiknak, illetve azoknak a szaktekintélyeknek vagy hírességeknek, akiket felkértünk, hogy árulják el legkedvesebb ételeik titkát. Biztos lehet benne, hogy ünnepi lakomáik, vagány vendégváróink, édességeink kiállták már a próbát nem egy családi vagy baráti összejövetelen! Tanulunk mesterektől is: valódi pékektől panettonét vagy hájas tésztát, cukrászoktól macaront és más desszerteket készíteni, és szívesen beszélgetünk borászokkal is a borkészítés fortélyairól, no meg arról, hogy mi került idén a hordókba.
A Hedoné a kitűnő falatok mellé olvasnivalót is kínál, amelynek témája továbbra is a gasztronómia, de a szellem oldaláról: az ételek élvezetéről, ahogy a szakma, a kultúra, a művészet, a média ismert alakjai megélik. Beszélgetéseinket olvasva Ön is úgy érezheti, mintha baráti asztaltársaságunkba invitáltuk volna.
E számunkban megismerhet egy cukrászt, aki palóc irodalmi desszertkollekcióval lepett meg bennünket, mesélünk egy budapesti étteremről, amely regényt főz vendégeinek és irodalmárokról, akik kortárs írók ételreceptjeit bocsájtják árverésre. Megkérdeztük az egyik legnagyobb magyar galériást, hogy miként jelenik meg az étel a képzőművészetben, valamint kifaggatunk ismert színészeket, hogy milyen fogásokat készítenek a legszívesebben az ünnep közeledtével.
A menühöz ajánlunk egy kupica jófajta szabolcsi pálinkát, egy-egy pohár pannonhalmi és soltvadkerti bort, hiszen megkezdődött a karácsonyi, a szilveszteri s a farsangi időszak. Itt az ideje a mulatozásnak.
A szerkesztőség nevében: Draskóczy Eszter, főszerkesztő
Vissza