1.060.447

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hedoné 2015.

a pék, a cukrász, a borász/Gasztronómiai magazin 2015

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: Pan Hungary Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím: Hedoné
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált. Negyedévente megjelenő gasztronómiai magazin.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Miről szól a Hedoné?
Ez a magazin a gasztronómiáról szól, de másképp. főszereplője a pék, a cukrász meg a borász, őket kérdezzük, ők mesélnek kenyérről, süteményről és borról, életérzésről és... Tovább

Előszó

Miről szól a Hedoné?
Ez a magazin a gasztronómiáról szól, de másképp. főszereplője a pék, a cukrász meg a borász, őket kérdezzük, ők mesélnek kenyérről, süteményről és borról, életérzésről és hétköznapokról. Mi pedig főzünk: egyszerűen, örömmel és nagyon finomat.
Nem kell mindig kaviár! Ha ropog a kenyér héja, ha hűsít a jó fagylalt és persze ha felüdíti testünk-lelkünk egy pohár finom bor, akkor már nem lehet olyan nagy veszítenivalónk aznap este. Messze délen, ahol sokat, süt a nap, valami ilyesmi ivódott be az emberek tudatába: fognak egy kis lisztet, néhány tojást, egy csipet sót és vizet, fokhagymát és némi olívaolajat, és vacsorát főznek. Spontán, könnyedén, rusztikusan, mégis nagyvonalúan és elegánsan. A vacsorához isznak néhány korty jó bort, majd elmennek fagylaltozni. Ezt szeretnénk mi is, erről szól a Hedoné.
Magazinunk tele van olyan receptekkel, amelyekhez nem kell egész nap a konyhában rostokolni, amelyek megfizethetőek, mégis fényűzőek és elkápráztatják a vendégeket. Péntek esti társasági ételek, zsúrok gyors és elbűvölő süteményei és mindenféle egyszerű finom falat, amibe jó kenyeret mártogatni. Ha elkészítjük valamelyiket közülük és kiülünk a teraszra, olyan mintha nyaralnánk.
Csapatunk érdekes interjúkkal, szép képekkel és sok igazi, hiteles mester megszólításával igyekszik körbejárni a világ legkézzelfoghatóbb élvezetét. Pékek mesélnek arról, hogy milyen az igazán finom magyar kenyér, vagy hogyan kell bagettet, ciabattát készíteni otthon, miért pont az lett a Szent István napi kenyér, amelyik... Cukrászok anekdotáznak a kortárs cukrászatról, hogy hogyan kell kakaót kóstolni, vagy hogy miért jó, ha a lágy réteg után roppan valami az Ország tortájában. Lessenek be hírességek konyhájába, borászok pincéjébe, egy élménykonyha kamrájába, ismerjék meg a gasztroblogger gondolatait a trendekről, ismerkedjenek meg emberekkel, ételekkel és italokkal. Tapasztalják meg a mindennapok életörömét. Vissza

Tartalom

A kovász varázsereje - Septe József gondolatai a jó kenyérről 4
Magyar pékek a nemzetközi élvonalban - A magyar Pékválogatott 6
Főszerepben a kenyér - Hat kenyeres recept a nagyvilágból 8
Francia cukrászat - A meringue-től a macaronig 12
Apám lekevert egy nyaklevest, amikor játszottam az étellel - Beszélgetés Gianni Annonival 14
Kis pálinkaetikett - A pálinkafogyasztás titkai Lakatos Tibortól 16
Magyarország tortája 2015-ben - Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta 17
Zsúrkocsi - Három csodás torta születésnapra, vagy csak úgy... 18
Első a vendég! - Ptakai Ádám cukrásszal beszélgettünk 20
Bohém borászok Szekszárdról - A Posta Borház és Németh Janó borászata 22
Hajdúsági Impressziók - Fülep Zsolt mesél régiókról, tradíciókról és műgyűjtésről 24
Szaftos sztori - Rákóczi Feri és a gasztronómia 26
Szent István napi kenyér 2015 - Vajda Péter nyerte idén a kenyérversenyt 28
Örömkonyha - A Bourbon főzőiskolában jártunk 30
Provance vagy Toszkána? - Mester Róbert és a bagettkészítés mesterfogásai 32
Péntek este - Hét recept baráti összejövetelekre 34
Vidéki cool - Nagy Sándor, a gasztroblogger 38
A kemence szelleme, avagy a hagyományok átlényegítése egy kézműves pékségben 41
Óda a vajhoz, a tejszínhez és a vaníliarúdhoz - Beszélgetés Horváth Ferenccel, a cukrászok elnökével 42
Nem vagyok konyhatündér! - Novodomszky Éva tűzhelye 44
Szendvicsek ebédre - Egészséges és tápláló falatok minden nap 46
Partiumi pezsgés - Egy pannónia borász a Szilágyságban 48
A nagy konyhaszótár - Alexander Dumas receptjei Szederkényi Olga fordításában 50
Az eszcájg-lobbi markában - Virágh Márton egyperces gasztrotörténete 51
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem