Előszó
Miről szól a Hedoné?
Ez a magazin a gasztronómiáról szól, de másképp. főszereplője a pék, a cukrász meg a borász, őket kérdezzük, ők mesélnek kenyérről, süteményről és borról, életérzésről és...
Tovább
Előszó
Miről szól a Hedoné?
Ez a magazin a gasztronómiáról szól, de másképp. főszereplője a pék, a cukrász meg a borász, őket kérdezzük, ők mesélnek kenyérről, süteményről és borról, életérzésről és hétköznapokról. Mi pedig főzünk: egyszerűen, örömmel és nagyon finomat.
Nem kell mindig kaviár! Ha ropog a kenyér héja, ha hűsít a jó fagylalt és persze ha felüdíti testünk-lelkünk egy pohár finom bor, akkor már nem lehet olyan nagy veszítenivalónk aznap este. Messze délen, ahol sokat, süt a nap, valami ilyesmi ivódott be az emberek tudatába: fognak egy kis lisztet, néhány tojást, egy csipet sót és vizet, fokhagymát és némi olívaolajat, és vacsorát főznek. Spontán, könnyedén, rusztikusan, mégis nagyvonalúan és elegánsan. A vacsorához isznak néhány korty jó bort, majd elmennek fagylaltozni. Ezt szeretnénk mi is, erről szól a Hedoné.
Magazinunk tele van olyan receptekkel, amelyekhez nem kell egész nap a konyhában rostokolni, amelyek megfizethetőek, mégis fényűzőek és elkápráztatják a vendégeket. Péntek esti társasági ételek, zsúrok gyors és elbűvölő süteményei és mindenféle egyszerű finom falat, amibe jó kenyeret mártogatni. Ha elkészítjük valamelyiket közülük és kiülünk a teraszra, olyan mintha nyaralnánk.
Csapatunk érdekes interjúkkal, szép képekkel és sok igazi, hiteles mester megszólításával igyekszik körbejárni a világ legkézzelfoghatóbb élvezetét. Pékek mesélnek arról, hogy milyen az igazán finom magyar kenyér, vagy hogyan kell bagettet, ciabattát készíteni otthon, miért pont az lett a Szent István napi kenyér, amelyik... Cukrászok anekdotáznak a kortárs cukrászatról, hogy hogyan kell kakaót kóstolni, vagy hogy miért jó, ha a lágy réteg után roppan valami az Ország tortájában. Lessenek be hírességek konyhájába, borászok pincéjébe, egy élménykonyha kamrájába, ismerjék meg a gasztroblogger gondolatait a trendekről, ismerkedjenek meg emberekkel, ételekkel és italokkal. Tapasztalják meg a mindennapok életörömét.
Vissza