kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 144 oldal |
Sorozatcím: | Házunk táján |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-234-038-8 |
Kertészkedés a ház körül | 5 |
A kertészeti termények eltartása és feldolgozása | 6 |
A zöldségfélék feldolgozása | 10 |
A káposztafélékből készült ételek | 11 |
Bimbóskel | 11 |
Brokkoli | 12 |
Káposzta | 13 |
Karfiol | 16 |
Karalábé | 17 |
Kelkáposzta | 18 |
Kínai kel | 21 |
Leveles kel | 22 |
A tökfélékből készült ételek | 23 |
Cukkini (törpetök v. olasztök) | 24 |
Patisszon (csillagtök) | 25 |
Spárgatök | 26 |
Laskatök (istengyalulta tök) | 27 |
Kokocella | 27 |
Uborka | 27 |
Sütőtök | 29 |
Görögdinnye | 29 |
Sárgadinnye | 30 |
Levélzöldségekből készült ételek | 31 |
Articsóka | 32 |
Cikória | 33 |
Endivia | 34 |
Fejes saláta | 35 |
Kötözősaláta | 36 |
Madársaláta | 37 |
Mángold | 37 |
Pitypang | 37 |
Portuálka | 38 |
Rebarbara | 38 |
Spenót | 39 |
Sóska | 41 |
Tépősaláta | 42 |
A gyökérzöldség-félékből készült ételek | 42 |
Cékla | 43 |
Feketegyökér | 43 |
Gumóskömény | 44 |
Pasztinák | 45 |
Petrezselyem | 45 |
Retek | 45 |
Sárgarépa | 46 |
Zeller | 47 |
Hagymafélékből készült ételek | 49 |
Fokhagyma | 50 |
Gyöngyhagyma | 50 |
Vöröshagyma | 51 |
Metélőhagyma (snidling) | 52 |
Póréhagyma | 52 |
Téli sarjadékhagyma | 53 |
Hüvelyesekből készült ételek | 54 |
Bab | 54 |
Borsó | 57 |
Lencse | 59 |
Lóbab | 59 |
Csicseriborsó | 60 |
Burgonyafélékből készült ételek | 60 |
Burgonya | 60 |
Zöldpaprika | 66 |
Paradicsom | 67 |
Tojásgyümölcs | 69 |
Kukoricából készült ételek | 71 |
Kukorica | 71 |
Spárgából készült ételek | 73 |
A gyümölcsök feldolgozása | 75 |
Az almetermésűek felhasználása | 75 |
Alma | 75 |
Körte | 80 |
Birs | 82 |
A csonthéjasok felhasználása | 83 |
Cseresznye | 84 |
Meggy | 85 |
Szilva | 87 |
Kajszi | 89 |
Őszibarack | 92 |
A bogyós gyümölcsűek felhasználása | 94 |
Málna | 95 |
Szamóca | 97 |
Ribiszke | 100 |
Feketeribiszke | 101 |
Köszméte | 102 |
A héjas termésűek felhasználása | 104 |
Dió | 104 |
Mandula | 105 |
Mogyoró | 106 |
Gesztenye | 108 |
Füge | 108 |
A szőlő feldolgozása | 109 |
Szőlő | 110 |
Bor | 112 |
A ház körül begyűjtött növények | 112 |
Áfonya (fekete áfonya) | 113 |
Akácvirág | 113 |
Berkenye (házi berkenye) | 114 |
Bodza (fekete bodza) | 114 |
Csipkebogyó (Vadrózsa) | 116 |
Erdei szamóca | 117 |
Erdei szeder | 117 |
Eperfagyümölcs | 118 |
Galagonya | 119 |
Hársvirág | 119 |
Kökény | 120 |
Som | 120 |
Vadalma | 121 |
Vadkörte | 122 |
A kisállatok feldolgozása | 123 |
Tyúk | 124 |
Csirke | 126 |
Kacsa | 131 |
Liba | 132 |
Pulyka | 133 |
Gyöngytyúk | 136 |
Galamb | 137 |
Törpetyúk | 137 |
Házinyúl | 138 |