kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség Leánycsoportja-Kossuth Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 160 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Bevezetés | 3 |
A háztartás ellátásának néhány elméleti tudnivalója | 5 |
Táplálkozásélettani alapismeretek | 5 |
Fontos tápanyagokat tartalmazó élelmezési anyagaink csoportosítása | 8 |
Egymással helyettesítő élelmezési anyagaink | 10 |
Az élelmezési anyagok beszerzéséről | 12 |
Az étrend összeállításának szabályai | 14 |
Étkezésünk szakaszos beosztása | 18 |
Terítés, tálalás, ünnepi asztalterítés | 19 |
Rendkívüli étkezések | 23 |
Betegélelmezés | 24 |
Pépes (hasé-püré) étrend | 28 |
Lázas beteg étrendje | 31 |
Állapotos nő és gyermekágyas anya étrendje | 31 |
Gyomorbetegek diétája | 33 |
Hasmenéses és székszorulásos beteg étrendje | 36 |
A háziasszony időbeosztása | 38 |
Ruhagondozás | 40 |
Nagymosás | 45 |
A lakás gondozása | 48 |
Háztartási könyvvezetés | 52 |
Ételkészítési eljárások | 55 |
Anyagkiszabás | 131 |
Tartósítási eljárások | 138 |
Uborka, káposzta, zöldpaprika, gomba, vegyes saláta eltevése | 140 |
Tartósítás cukorban, ecetben és sóban | 143 |
Ízek, lekvárok | 148 |
Gyümölcsborok | 152 |
Tartósítás alkoholban | 153 |
Kandírozott (cukrozott) gyümölcs | 153 |
Gyümölcskocsonyák, szörpök | 155 |
Aszalt szilva (prunella) | 156 |
Tárgymutató | 157 |