kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Globus Nyomdai Műintézet R-T |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
Oldalszám: | 519 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal, egy kihajtható melléklettel illusztrálva. Hatodik, javított kiadás. Nyomtatta a Globus R.-T., Budapest. |
Elmélet | |
Bevezetés | 11 |
A konyha és eszközei; tisztántartásuk | 12 |
Konyhai felszerelés 4-6 személyes család részére | 12 |
A tűzhely | 14 |
Csoportbeosztás | 17 |
A rántás | 21 |
A hagymapárolás | 22 |
A rizstisztítás | 23 |
A gáztűzhely sütőjének használata | 26 |
A szén- vagy fatüzelésű tűzhelyek | 28 |
A gázhűtőszekrény és pillanat-vízhevítő | 29 |
A villamos tűzhely | 420 |
Egyéb konyhai villanykészülékek (munkát könnyítő gépek) | 423 |
Petróleumfőző | 425 |
Életvegytani és tápanyagismereti alapfogalmak | |
Fehérjék | 33 |
Zsírok | 38 |
Szén hidrátok | 43 |
Ásványi sók | 49 |
Víz | 53 |
Vitaminok | 56 |
A táplálkozás folyamata | |
Enzimek | 66 |
Tápcsatorna; emésztés, felszívódás, elraktározás | 66 |
Konyhatechnikai eljárások | |
A konyhatechnikai eljárások és csoportosításuk | 72 |
Előkészítő eljárások | |
Élelmianyagok kiválasztása, megvásárlása | 75 |
Élelmianyagok tisztítása vízzel | 80 |
Élelmianyagok tisztítása eszközökkel | 84 |
Élelmianyagok darabolása | 88 |
Az anyagok lazítása | 90 |
A tésztafélék lazítása | 95 |
A tésztafélék lazítása (folyt.) | 98 |
A húsfélék lazítása | 101 |
Formázás eljárásokkal | 105 |
Formázás eszközökkel | 108 |
Formázás eljárásokkal és eszközökkel | 111 |
Az ételek ízesítése | 115 |
Ízesítés anyagokkal; konyhasó | 117 |
Ízesítés anyagokkal; cukor, szervessavak, illó olajok | 121 |
Ízesítés eljárásokkal | 124 |
Ízesítés formázással | 128 |
Elkészítő eljárások | |
az anyagok hőbehatásra történő változásai | 132 |
Ételek készítésekor használt kötések fajai | 136 |
Főzés; főzés vízben | 139 |
Főzés vízben (folyt.); vízfürdőn, gőzzel és gőzben | 141 |
Sütés; sütés zsírban | 148 |
Sütés zsírban (folyt.) | 152 |
Sütés zárt levegőben | 155 |
Sütés zárt levegőben (folyt.) | 160 |
Sütés roston és nyárson | 164 |
Párolás (sütés, főzés vegyítése) | 167 |
Szárítás, aszalás | 171 |
Tálalás, terítés, felszolgálás | 173 |
Az elkészített ételek eltartása. Maradékok feldolgozása | 176 |
Konyhanagytakarítás, leltározás | 178 |
Élelmiszerismeret | |
Az élelmiszerismeret osztályozása | 181 |
Állati eredetű élelmiszerek | |
A hús | 183 |
A hús kémiai összetétele | 187 |
A hús minősége | 191 |
A hús romlása, fertőzöttsége, hamisítása s megóvása | 194 |
A marhahús és részei | 199 |
A borjúhús és részei | 204 |
A sertéshús és részei | 208 |
Ló-, szamár-, bivaly-, birka-, bárányhúsok és részei | 215 |
A halak és hidegvérűek | 218 |
A vadak | 223 |
Szárnyasok | 225 |
Zsigerek és csontok | 227 |
Hentesáruk | 230 |
Szappanfőzés | 233 |
A tej | 236 |
A tejtermékek | 242 |
A vaj | 245 |
A túró és sajtféleségek | 248 |
A tojás | 251 |
A méz | 254 |
Növényi eredetű élelmiszerek | |
Gabonafélék; búza, rozs | 257 |
Kásafélék | 261 |
Kenyér | 264 |
Hüvelyesek; bab, szójabab | 267 |
Borsó, lencse, lóbab és csicseriborsó | 271 |
Kerti vetemények; főzelékfélék | 273 |
Finom idényvetemények | 278 |
Fűszeres vetemények | 282 |
Burgonya | 286 |
A gomba | 289 |
Gyümölcsök; almástermésűek | 294 |
Csonthéjas termésűek | 298 |
Héjas termésűek | 300 |
Bogyós termésűek | 303 |
A dinnyefélék. A déligyümölcsök | 306 |
Fűszerek | 308 |
Leveles és virágos fűszerek | 311 |
Gyümölcs és magos fűszerek | 318 |
Gyökér-, kéreg- és összetett fűszerek | 318 |
Alkoholtartalmú élvezeti anyagok; sör, bor, pezsgő | 320 |
Töményalkoholos italok | 325 |
Alkaloid tartalmú élvezeti szerek; kávé | 328 |
Tea, kakaó | 332 |
Tápszerek | 337 |
Ásványvizek | 340 |
Élelmiszerek összetétele és kalória értéke (táblázatok) | 343 |
Kiszabás 10 személyre (minta) | 348 |
Diétás eljárások | |
Diétás eljárásokról álalában | 349 |
Terhes nő élelmezése | 352 |
A csecsemő, a gyermek és az agg élelmezése | 356 |
Könnyű diéta | 360 |
Gyomornedvtúltengésben és kevés gyomornedvképződésben szenvedők diétája | 363 |
A székszorulás diétája | 366 |
Hasmenés diétája | 369 |
Soványító diéta | 373 |
Hízlaló diéta | 373 |
Cukorbeteg diétája | 379 |
Vese, máj, epe, szív, magasvérnyomás diétája | 382 |
A nyerskosztról | 388 |
Az elkészített ételfajták osztályozása | 390 |
Különböző űr- és súlymértékek | 396 |
Gyakorlat | |
Levesek | |
Árpakása-eves füstölthússal | 105 |
Áttört májleves | 133 |
Almaleves | 70 |
Barnaleves | 118 |
Birsalmakrém-leves | 96 |
Borleves | 171 |
Borjúbecsináltleves vegyes zöldséggel, v. paradicsommal, v. zöldborsóval | 153 |
Burgonyaleves alföldi módon | 35 |
Burgonyakrémleves | 103 |
Cseresznye és meggyleves | 367 |
Csirkeaprólékleves | 80 |
Céklaleves | 175 |
Erőleves | 244 |
Egresleves | 358 |
Feketegyökérleves | 195 |
Francia leves | 146 |
Gombaleves | 54 |
Gombás velőleves | 226 |
Halleves szerb módon | 262 |
Hamis húsleves | 122 |
Húsleves | 63 |
Kacsaaprólékleves | 92 |
Kalarábéleves | 77 |
Karottakrémleves | 271 |
Káposztaléleves | 188 |
Kelvirágleves | 46 |
Kelkáposztakrémleves | 142 |
Köménymagleves | 23 |
Kucsmagombaleves | 316 |
Lencsekrémleves | 184 |
Libaleves | 109 |
Malacaprólékleves | 178 |
Orjaleves | 240 |
Ökörfarkleves | 265 |
paradicsomleves | 40 |
parajleves | 299 |
Pászkagombócleves | 269 |
Pirítottdaraleves | 234 |
Pulykaaprólékleves | 157 |
Reszelttésztaleves | 115 |
Rizskrémleves sajtosan | 73 |
Sárgaborsóleves virslikarikákkal | 136 |
Savanyútojásleves | 279 |
Sóskaleves | 85 |
Sörleves | 221 |
Spárgaleves | 312 |
Szárítottgombaleves | 161 |
Szabógallérleves | 290 |
Szalongulyás | 88 |
Szalontüdő (Pacal) | 8 |
Szegedi halászlé | 231 |
Szegfűgombaleves | 347 |
Tárkonyos báránybecsináltleves | 228 |
Tárkonyos bableves | 249 |
Tápiókla, vagy szágóleves | 243 |
Tarhonyaleves | 99 |
Tejleves | 246 |
Tejjel készült burgonyakrémleves | 165 |
Tésztaleves | 99 |
Túrógombócleves | 301 |
Tüdőstáskaleves | 284 |
Zellerkrémleves | 150 |
Zöldbableves | 50 |
Zöldborsóleves | 60 |
Zöldségleves | 31 |
Zsemlyegombócleves | 130 |
Újházi tyúkleves | 276 |
Levesbetétek | |
Beverttojás | 85 |
Csipetke | 50 |
Daragaluska | 62 |
Eresztett tészta | 46 |
Eperlevél | 109 |
Gyűszűtészta | 118 |
Lisztgaluska | 40 |
Lúdgége | 168 |
Májgombóc | 122 |
Májaspiskóta | 157 |
Metélt | 92 |
Olasz gombóc | 181 |
Pirított zsemlyekocka | 23 |
Sült borsótészta | 353 |
Sült burgonyagombóc | 216 |
Sonkáslepényke | 157 |
Tojáskocsonya | 254 |
Zsemlyegombóc | 77 |
Vajasgaluska | 60 |
Hideg előételek | |
Borjútekercs hideg hal módjára | 307 |
Csirkegalantin | 312 |
Csirkehússaláta | 371 |
Fagyasztott sonkahab | 362 |
Fagyasztott süllőhab | 362 |
Fogas hidegen szeletelve | 386 |
Halmajonéz | 221 |
Húspástétom | 255 |
Heringsaláta | 374 |
Jegecelt csirkeérmek | 367 |
Kaszinótojás | 246 |
Libamájfelfújt | 383 |
Libamájpástétom | 353 |
Marinírozott ponty | 252 |
Nyúlpástétom | 154 |
Orosz hússaláta | 371 |
Rákmajonéz | 384 |
Süllőtekercs | 387 |
Spárga hidegen | 334 |
Szalonkocsonya | 200 |
Meleg előételek | |
Borjúmirigy, ropogós | 375 |
Borjúpörkölttel rakott palacsinta | 150 |
Borjúpörkölttel, vagy pörköltrizzsel töltött káposztalevél | 299 |
Bevert tojás magyarosan | 330 |
Csőtészta milánói módra | 303 |
Gombásrétes | 370 |
Gombafelfújt | 85 |
Gombával tűzdelt ponty | 126 |
Gomba tojással | 189 |
Gombapaprikás | 359 |
Gyorstojáslepény sajtos, gombás, velős, sonkás | 263 |
Halpaprikás | 359 |
Kelvirággal rakott francia burgonya | 60 |
Kelvirág csőben, vajjal | 73 |
Kelvirág vajmártással | 73 |
Kelvirágfelfújt | 96 |
Kelpástétomtekercs | 182 |
Kirántott hal | 172 |
Lágytojás fészekben | 259 |
Libaaprólékos rizs töltött libanyakkal és sült libamájjal | 113 |
Lecsó | 74 |
Lecsóval töltött török paradicsom | 74 |
Parajfelfújt | 371 |
Parajtekercs velővel | 386 |
Palacsinta, ropogós | 386 |
Palacsintás sonkáskocka | 175 |
Ponty kékre főzve | 196 |
Ráchal | 31 |
Rántott békacomb | 304 |
Rizibizi | 365 |
Rákmeridon | 359 |
Sajtfelfújt | 204 |
Sajtos és tejespuliszka | 272 |
Sonkával töltött burgonyafánk | 287 |
Sonkás- vagy zöldségestekercs | 341 |
Sonkás vajmártástekercs | 153 |
Sonkán sült tojás | 189 |
Sajtosrétes | 370 |
Süllőfilé roston | 341 |
Szardellás ponty vagy süllő | 380 |
Tojáspörkölt | 380 |
Tojáskrém | 252 |
Töltött tojás vajmártásban | 46 |
Töltött csuka | 134 |
Töltött burgonya, sonkás | 307 |
Töltött tojás, tésztában | 276 |
Töltött paradicsom | 47 |
Töltött kelvirág | 73 |
Töltött párizsi | 323 |
Töltött kalarábé francia módon | 338 |
töltött süllőszeletek rákkapcsokkal | 341 |
Vajaspástétom velővel és sonkával | 296 |
Vegyes zöldségfelfújt | 192 |
Velőduzma | 331 |
Velő tojással | 189 |
Húsok | |
Borjúmell töltve | 288 |
Borjúpörkölt | 23 |
Borjúszelet "orlow" módra | 260 |
Eszterházi rostélyos | 291 |
Fatányéros | 249 |
Fácán | 70 |
Fogoly kelben | 70 |
Fogonypecsenye | 70 |
Fogoly vörösborban | 70 |
Főtt sertéshús | 63 |
Füstölthús | 234 |
Gombás és paprikás borjúszelet | 119 |
Gyöngytyúk | 70 |
Hátszín hálóban | 323 |
Kacsapecsenye | 93 |
Kirántott sertéskaraj | 122 |
Kirántott borjúvelő | 374 |
Kirántott borjúláb | 377 |
Kirántott csirke | 351 |
Hirtelensült sertéskaraj (natur) | 51 |
Hirtelensült borjúszelet | 75 |
Lengyel borjúnyelv | 265 |
Labdapecsenye | 347 |
Malacpecsenye | 179 |
Marhatokány | 272 |
Nyúlpecsenye, magyarosan | 103 |
Párolt marhafelsál | 40 |
Párolt sertéslapocka | 54 |
Paprikáscsirke tejfelesen | 129 |
Pirított máj | 188 |
Sajátkészítésű májashurka, citromos és fokhagymás kolbász, kenőmájas, disznófősajt, erdélyi hurka, véres hurka | 210 |
Sajtos borjútekercs | 165 |
Sültlibamáj | 113 |
Serpenyős rostélyos | 224 |
Stefániasült | 301 |
Szárdellás rizzsel töltött felsál | 137 |
Szarvascomb barnamártásban | 142 |
Szalonnás pulykasült | 210 |
Szűzsült hálóban | 210 |
Tehéntőgy vadasan és rántva | 9 |
Töltött sültcsirke | 81 |
Töltött bárány | 269 |
Töltött borjúmáj | 229 |
Töltött borjúkaraj | 316 |
Tulipánszelet | 106 |
Tűzdelt ürücomb | 165 |
Tűzdelt borjúdió | 204 |
Vaddisznó | 192 |
Vagdalt libamell | 109 |
Vegyes húsgöngyöleg | 280 |
Vesepecsenye angolosan | 184 |
Vesepecsenye "Colbert" módra | 216 |
Wellington-bélszín | 309 |
Vesepecsenye olajos páccal | 334 |
Körítések | |
Burgonyahab | 64 |
Burgonya ropogós | 266 |
Buris | 70 |
Csőtészta | 137 |
Francia körítés | 96 |
Galuska | 24 |
Gombásrizs | 78 |
Kirántott kelvirág | 127 |
Kirántott törökparadicsom | 74 |
Kirántott szilva | 158 |
Olajban sült burgonya | 185 |
Párolt fehér- és piroskáposzta | 93 |
Pálffy-gombóc | 103 |
Puliszka, többféle módon | 4 |
Rizs | 70 |
Sült újburgonya | 331 |
Tarhonya | 93 |
Törtburgonya | 51 |
Vajasburgonya | 51 |
Vegyes zöldségkörítés | 184 |
Zöldségszelet | 305 |
Zsemlyegombóc | 143 |
Zsírbansült burgonya | 79 |
Mártások | |
Almamártás | 65 |
Ajókásmártás | 354 |
Barnamártás | 142 |
Bíbormártás | 351 |
Gombakrém | 297 |
Gesztenyemártás | 158 |
Kapormártás | 65 |
Madeiramártás | 310 |
Narancsmártás | 193 |
Remoulardmártás | 221 |
Ravigotmártás | 271 |
Rákmártás | 339 |
Sajtmártás | 86 |
Tartásmártás | 172 |
Tejes tormamártás | 182 |
Vajmártás | 46 |
Vinaigrettemártás | 334 |
Zöldmártás | 246 |
Saláták | |
Almahab | 71 |
Bíborsaláta | 270 |
Bolgársaláta | 61 |
Burgonyasaláta zellerrel | 134 |
Burgonyasaláta hagymával | 134 |
Céklasaláta | 189 |
Fejessaláta | 319 |
Franciasaláta | 173 |
Forrázott piroskáposztasaláta | 200 |
Gombasaláta | 313 |
Káposztacika | 213 |
Mustáros burgonyasaláta | 151 |
Narancssaláta | 214 |
Öntöttsaláta | 359 |
Párolt alma | 82 |
Paradicsomsaláta | 54 |
Törökparadicsommal vegyített paprikasaláta | 78 |
Töltött alma | 82 |
Uborkasaláta | 21 |
Uborkasaláta (Bircher-Benner-módra) | 351 |
Vegetáriánus saláta | 196 |
Vegyes saláta | 288 |
Zellerkrémes burgonyasaláta | 269 |
Zöldbabsaláta | 368 |
Főzelékek | |
Áttört babfőzelék | 213 |
Burgonyabecsinált | 206 |
Füstölthússal rakott gyengekalarábé | 177 |
Hargita (különleges töltöttkáposzta) | 243 |
Káposztabomba | 116 |
Kelkáposztafőzelék | 123 |
Kelkáposzta lengyelmódra | 225 |
Kolozsvári rakottkáposzta | 146 |
Fehérrépafőzelék | 224 |
Finomfőzelék | 106 |
Lencsefőzelék | 70 |
Lucskoskáposzta | 284 |
Paradicsomosburgonya | 206 |
Parajfőzelék | 106 |
Salátafőzelék | 317 |
Sárgarépafőzelék | 166 |
Spárgafőzelék | 331 |
Sólet (babfőzelék hússal, árpakásával) | 168 |
Sóskafőzelék | 147 |
Szilvafőzelék | 234 |
Székelyborda | 130 |
Székelygulyás | 130 |
Tejfeles tökfőzelék | 54 |
Töltöttkáposzta (erdélyi módra rántás nélkül) | 161 |
Töltött kelkáposzta | 99 |
Töltöttpaprika | 36 |
Töltött zöldkáposzta | 326 |
Zöldbabfőzelék | 41 |
Zöldborsófőzelék | 60 |
Gyúrt, kevert, zsírbansült, égetett tészták | |
Császármorzsa | 41 |
Csúsztatós palacsinta (francia vagy mágnás) | 71 |
Darázskocka | 47 |
Diósmetélt | 47 |
Dióvalrakott palacsintatorta | 97 |
Farsangi fánk | 206 |
Fahéjfánk | 162 |
Forgácsfánk (omlós) | 100 |
Forgácsfánk (ropogós) | 101 |
Hideg gyümölcsrizs | 129 |
Képviselőfánk | 147 |
Kukoricamálé | 273 |
Lekvárosderelye | 224 |
Mákosmetélt | 47 |
Palacsintatészta | 52 |
Rakottészta | 79 |
Rózsafánk | 100 |
Szilvásgombóc | 31 |
Tarhonyagyúrás | 86 |
Tejbenfőtt rizs, vagy buris | 24 |
Tejfeles őszi gyümölcs | 36 |
Tejlepény | 6 |
Túrósderelye | 224 |
Túróscsusza | 232 |
Túrósgombóc | 281 |
Tolófánk | 135 |
Omlós-tészták | |
Almáslepény | 61 |
Dióstekercs | 169 |
Francia linzerszelet | 256 |
Linzerszelet | 244 |
Meggyeslepény | 365 |
Olcsó linzer kukoricalisztból | 5 |
Női szeszély | 166 |
Mákostekercs | 169 |
Párolt mogyorós vagy diósszelet | 327 |
Pozsonyi kifli | 137 |
Rebarbara-lepény | 339 |
Székelyszelet | 160 |
Szerelmeslevél | 302 |
Szilvaízes tepertőskifli | 225 |
Tiroli béles | 86 |
Élesztős tészták | |
Aranygaluska | 94 |
Apró kalácsok (briós) | 183 |
Cukros kifli (vízben kelesztett tészta) | 104 |
Csehfánk | 319 |
Darázsfészek | 272 |
Dióskalács (egyszerű) | 175 |
Finom túróslepény | 179 |
Finom kerek kalács (kuglóf) | 144 |
Kapros túróslepény (kevert, élesztős) | 348 |
Kelttészta ízzel (bukta) | 116 |
Mákoskalács (egyszerű) | 175 |
Pékkifli | 194 |
Tejeskenyér (foszlós kalács) | 94 |
Rétesek, bélesek | |
Almásrétes | 104 |
Diósrétes | 290 |
Félvajas tésztából gesztenyekifli | 119 |
Félvajas tésztából mogyorós- és dióskifli | 397 |
Habostekercs (leveles vajastészta) | 217 |
kakaós-lepény | 256 |
Káposztásrétes | 104 |
Krémes-lepény (leveles, vajastészta) | 196 |
Mákosrétes | 154 |
Párnacsücske (hájastészta) | 266 |
Szőlősrétes | 89 |
Szilvásrétes | 89 |
Tiroli almásrétes | 266 |
Túrósrétes | 154 |
Tejfel-lepény | 291 |
Vajas ívek (félvajas tészta) | 131 |
Vargabéles | 250 |
Rebarbara rétes | 339 |
Felfújtak, duzmák | |
Csokoládéduzma | 276 |
Burgonya liszt-duzma | 5 |
Darafelfújt | 123 |
Dióduzma | 227 |
Égőduzma | 284 |
Hideg daraduzma | 169 |
Karamell-duzma | 183 |
Köleskásafelfújt | 229 |
Máglyarakás | 55 |
Mandulás-duzma | 201 |
Sárgakása-duzma | 5 |
Rizsfelfújt | 65 |
Salzburgi galuska | 260 |
Styriai metélt | 74 |
Édes mártások | |
Borhab | 65 |
Citrommártás | 169 |
Csokoládémártás | 227 |
Habgaluska (madártej) | 332 |
Karamell-mártás | 186 |
Málnamártás | 284 |
Narancsmártás | 203 |
Vaníliamártás | 94 |
Tortafélék | |
Ananásztorta | 368 |
Bourbon-szelet | 253 |
Burgonyafánk | 270 |
Burgonyatorta (színes) | 317 |
Csokoládétekercs | 331 |
Csokoládékúp | 354 |
Csokoládétorta | 377 |
Datolyatorta | 186 |
Dobos-torta | 182 |
Dió-, mandula-, vagy mogyorótortácska (mignon) | 352 |
Eperhabtorta | 110 |
Fagyasztott habtorta (parfé) | 387 |
Fatörzstorta | 110 |
Gesztenyealagút | 127 |
Gesztenyetorta | 135 |
Grillástorta | 297 |
Jegecelt gesztenyetömeg (pire) | 305 |
Linzer-torta | 205 |
Lembergi-torta | 335 |
Mandulatorta (cukorbeteg) | 381 |
Mákszelet | 300 |
Meggyestorta | 362 |
Mokkaszelet | 158 |
Mogyorótorta | 246 |
Mogyorótortatömegek szeleteknek | 246 |
Narancstorta | 263 |
Narancstorta bombaformában | 280 |
Oroszkrémtorta | 373 |
Piskótatekercs egyszerűen, barackízzel | 83 |
Piskótarúdra tálalt gesztenyehab | 114 |
Piskótaszelet rumos krémmel | 175 |
Puncs-torta | 143 |
Puncs-fánk | 310 |
Rigójancsi | 229 |
Sacher-torta | 342 |
Tigristorta marciándísszel | 222 |
Túrótorta | 107 |
Fagylalt, krém, fagyasztott hab (parfé) | |
Citromfagylalt | 302 |
Eperfagylalt | 359 |
Fagyasztott mogyoróhab (parfé) | 195 |
Fagyasztott narancshab (parfé) | 255 |
Kávékrém | 151 |
Karamell krém őszibarackkal | 288 |
Karamell fagylalt | 359 |
Mogyorófagylalt | 324 |
Pálmabomba (csokoládé-, kávé-, málnafagylaltból) | 375 |
Töltött narancs | 235 |
Vaníliafagylalt | 302 |
Egytál-ételek | |
Árpakása füstölthússal (sűrűbben) | 105 |
Bevert tojás magyarosan | 330 |
Borjú becsinált vegyeszöldséggel, v. paradicsommal, v. zöldborsóval | 153 |
Borjúpörkölttel rakott palacsinta | 150 |
Borjúpörkölttel, v. pörkölt rizzsel, v. sárgakásával töltött káposztalevél | 299 |
Borjúszelet "Orlow" módra | 260 |
Csőtészta milánói módra | 303 |
fogoly, fácán, gyöngytyúk kelben | 70 |
Füstölt hússal rakott gyenge kalarábé | 377 |
Gombapaprikás galuskával | 359 |
Halleves szerb módra | 262 |
Halpaprikás burgonyával | 319 |
Hargita | 243 |
Irgulyás | 177 |
Káposztabomba | 177 |
Káposztaléleves (sűrűbben) | 188 |
Kaszinótojás mártással | 146 |
Kelkáposztakrémleves (sűrűbben kolbászkarikával) | 142 |
Kelkáposzta lengyel módra | 225 |
Kelpástétom tekercs mártással | 182 |
Kelvirággal rakott francia burgonya | 60 |
Kolozsvári rakott káposzta | 146 |
Lágytojás fészekben | 259 |
Lecsó kolbásszal | 74 |
Libaaprólékos rizs v. sárgakása | 113 |
Lucskos káposzta | 284 |
Májas- v. véreshurka (edényben készítve, burgonyával) | 210 |
Malacaprólék-leves (sűrűbben) | 178 |
Palacsintás sonkáskocka | 175 |
Ráchal | 31 |
Rizi-bizi | 365 |
Sárgaborsóleves virslikarikával (sűrűbben) | 136 |
Savanyútojás-leves (sűrűbben) | 179 |
Sólet | 168 |
Sóskaleves bevert tojással | 85 |
Szalongulyás | 88 |
Szalonkocsonya saláta és mártással | 200 |
Szegedi halászlé burgonyával, v. metélttel | 231 |
Székelyborda | 130 |
Székelygulyás | 130 |
Tárkonyosbab puliszkával | 249 |
Tárkonyos báránybecsinált | 228 |
Töltött borjúmáj zöldséggel | 229 |
Töltött burgonya (sonkás) | 307 |
Töltöttkalarábé | 338 |
Töltöttkáposzta erdélyi módra | 161 |
Töltöttkáposzta hús nélkül sárgakásából | |
Töltött kelkáposzta | 99 |
Töltött kelvirág | 73 |
Töltöttpaprika | 36 |
Töltött zöldkáposzta | 326 |
Újházi tyúkleves | 276 |
Vaddisznó burgonyahabbal, zöldséggel | 192 |
Vér puliszkával, csuszával vagy galuskával, előszó | 8 |
Vesepecsenye "colbert" módra | 216 |
Zöldségfélék burgonyával | 7 |
Különmunkák | |
Sós teasütemények és szendvicsek | |
Édes teasütemények | |
Cukorkák és egyebek | |
Italok | |
Édes befőttek | |
Zöldség befőttek | |
Bircher-Benner-rendszerű élelmezés | |
Nyers ételek és italok | |
Saláták | |
Salátamaártás | |
Zöldségnedv | |
Gyümölcsnedv | |
Tápcsemege | |
Hőhatásra készülő ételek és italok | |
Meleg ital | |
Meleg étel | |
Burgonyakészítés | |
Mártás | |
Tésztaféle | |
Tápcsemege | |
Útmutatás a Bircher-Benner-rendszerű élelmezés összeállításához | |
Háztartási ismeretek és gyakorlatok | |
Bevezetés - Magyarázó | |
Lakás | |
Ruházkodás | |
Háztartási idő- és munkabeosztás | |
A háztartás gazdasági kapcsolata | |
Ebédek jegyzéke |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.