kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 94 oldal |
Sorozatcím: | Házunk táján |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 16 cm |
ISBN: | 978-963-286-760-1 |
Megjegyzés: | 53 színes és 40 fekete-fehér fényképpel illusztrált kötet. |
A házi vágás előkészületei | 8 |
A házi vágásra alkalmas sertés | 8 |
A házihentes szerszámai, felszerelése | 11 |
Az állatok levágása | 17 |
A sertés levágása | 17 |
Elkábítás és a vér kinyerése | 17 |
Forrázás és szőrtelenítés | 19 |
A kibelezés előkészítése | 22 |
Kibelezés | 23 |
Hasítás | 25 |
Húsellenőrzés | 25 |
A hátszalonna lefejtése és bőrtelenítése | 28 |
A sertésbél tisztítása | 28 |
Disznótor | 32 |
Egy házi vágás munkálatainak megtervezése | 34 |
A marha levágása | 35 |
Elkábítás és a vér kinyerése | 35 |
Bőr lefejtése fekvő állatról | 35 |
A szegy és a farmedence felhasítása | 37 |
Bőr lefejtése felfüggesztett állatról | 37 |
A kibelezés | 38 |
Hasítás | 38 |
A marhabél tisztítása | 39 |
A pacal leforrázása és megtisztítása | 39 |
A fejbőr leforrázása és szőrtelenítése | 40 |
A borjú levágása | 40 |
Juhok és kecskék levágása | 40 |
Elkábítás és a vér kinyerése | 41 |
Bőr lehúzása a fekvő állatról | 41 |
Bőr lehúzása függesztett állatról | 41 |
Kibelezés | 42 |
Nyulak vágása | 43 |
Bontás | 45 |
Sertések lebontása | 45 |
Nagyobb részekre való bontás | 45 |
A sertéscomb darabolása | 46 |
A lapocka darabolása | 46 |
A tarja kicsontozása | 46 |
A karaj kidolgozása | 46 |
A sertés hasi részének kicsontozása | 47 |
A sertéscsont felhasználása | 48 |
A sertés húsos részei és azok felhasználása | 48 |
Marhák bontása | 49 |
A nagyobb részekre történő bontás | 49 |
A marhacomb kibontása | 50 |
A marhalapocka kibontása | 50 |
A marha húsrészei és azok felhasználása | 51 |
A borjú részeinek kibontása és a húsos részek felhasználása | 52 |
Juhok és kecskék bontása | 52 |
Bontás és kicsontozás | 52 |
A juh húsrészei és azok felhasználása | 52 |
Töltelékáru készítése | 55 |
A töltelékáruk különféle fajtái | 55 |
Töltelékáru készítése | 56 |
Fűszerek és ízesítő adalékok | 56 |
A belek felhasználása | 58 |
A belek kezelése a töltés előtt | 58 |
A belek megtöltése és elkötése, illetve elforgatása | 59 |
A töltelékáru kifőzése és párolása | 60 |
A töltelékes készítmények füstölése | 61 |
Kifőzött töltelékáru-féleségek | 63 |
A nyersanyag leírása, kezelése és felhasználása | 63 |
A kifőzött készítmények egyes fajtái | 64 |
Nyerskolbász | 66 |
Egyéb kolbász féleségek: | 69 |
Forráznivaló töltelékáru | 70 |
A forráznivaló készítmények előállításának szabályai | 71 |
Az elkészítés módszerei | 72 |
A nyersanyag leírása, kezelése és felhasználása | 73 |
A forráznivaló termékek különböző fajtái | 74 |
A vágáskor nyert hús és egyéb termékek | 80 |
Húsféleségek | 80 |
Sült malac | 81 |
Főzve pácolt termékek | 83 |
Nyersen pácolt termékek | 86 |
Sertészsír | 87 |
A hús és töltelékáru tartósítása, eltartása | 89 |
Sózás és füstölés | 89 |
Hűtés | 89 |
Fagyasztás | 91 |
Sterilizálás | 93 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.