kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Cser Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 96 oldal |
Sorozatcím: | Kertünk növényei |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-9666-12-2 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrált. |
Előszó | 4 |
Miért tegyük el? | 5 |
A friss élelmiszer helyes tárolása | 6 |
Tárolás a pincében | 6 |
Tárolás száraz térben | 12 |
Tárolás a hűtőszekrényben | 13 |
Tartósítás - áttekintés | 16 |
Miért romlik meg az élelmiszer? | 16 |
Mi a tartósítás lényege? | 17 |
Fagyasztás | 20 |
A fagyasztás tartósító hatása | 20 |
Mely élelmiszerek alkalmasak fagyasztásra? | 20 |
Előkészületek a fagyasztáshoz | 21 |
Fagyasztáshoz használható csomagolások | 24 |
Helyes fagyasztás, helyes kiolvasztás | 24 |
Szárítás, aszalás | 27 |
A tartósítóhatás elvi alapjai | 27 |
Mely élelmiszerek alkalmasak szárításra, aszalásra? | 27 |
Előkészületek az aszaláshoz | 28 |
Szárítási eljárások | 28 |
A szárított termékek tárolása, feldolgozása | 31 |
Tartósítás alkoholos, ecetes, olajos felöntőlében | 35 |
A tartósítóhatás elvi alapjai és az alkalmas élelmiszerek köre | 35 |
Alkoholos tartósítás | 36 |
Ecetes tartósítás | 40 |
Tartósítás olajban | 47 |
Savanyítás (tejsavas tartósítás) | 50 |
Milyen zöldségfélék savanyíthatók? | 51 |
A munka menete | 51 |
Befőzés | 55 |
A tartósítóhatás elvi alapjai | 56 |
Mi minden főzhető be? | 57 |
Az edények előkészítése | 57 |
Mit hogyan főzzünk be? | 58 |
Sterilezés (dunsztolás vagy hőkezelés) | 59 |
A befőttek tárolása | 72 |
Lekvárok, gyümölcsízek, zselék | 74 |
A tartósítóhatás elvi alapjai | 74 |
Az alapanyag előkészítése | 74 |
A főzés | 75 |
Chutney és relisch | 82 |
Munkamenet lépésről lépésre | 82 |
Kandírozás | 85 |
A kandírozás elve | 85 |
Mely gyümölcsök kandírozhatók? | 85 |
Előkészületek | 85 |
Munkamenet lépésről lépésre | 86 |
Cukrozott citrom- és narancshéj saját kezűleg | 87 |
Pácolás, füstölés | 88 |
Előkészítés a füstöléshez | 88 |
Pácolás | 89 |
Halak sózása | 91 |
A hal pácolása | 91 |
A füstölés tartósítóhatásának elvi alapjai | 92 |
A füstölés különböző technikái | 92 |
A tüzelő- és füstölőanyagok | 94 |
Füstölőberendezések | 95 |
A füstölt áru tárolása | 96 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.