1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Házi tartósítás és fagyasztás (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 93 oldal
Sorozatcím: A gazdaasszony fortélyai
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-234-496-0
Megjegyzés: Dr. Erdélyi Lajosné szerző által dedikált példány. Fekete-fehér ábrákat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Manapság, amikor a nagyüzemileg tartósított zöldség, gyümölcs, savanyúság egyre drágább, aki csak teheti, visszatér anyáink, nagyanyáink módszeréhez, a házi tartósításhoz. Különösen azok számára jelent ez nagy megtakarítást, akiknek kertjében megterem a zöldség, a gyümölcs, de a szedd magad mozgalom érvén a kert nélküliek is olcsón juthatnak az idényben a nyersanyaghoz.
A könyv első fő része a befőttek, dzsemek, lekvárok, gyümölcskocsonyák, gyümölcslevek, szörpök, konzervált zöldségek, savanyúságok elkészítésének módját tartalmazza. A szerző röviden ismerteti az aszalás módszerét is. Ezt követően az elkészült termékeke tárolásának szabályairól szól. A második rész a gyümölcsök, zöldségek, a húsok, a tej és tejtermékek, a kenyér, a sütemények szakszerű fagyasztásával foglalkozik, majd arról kapunk útmutatást, hogy mi mennyi ideig tárolható, továbbá hogyan engedtessük fel a fagyasztott terméket úgy, hogy az minőségét megőrizze.

Tartalom

Bevezető5
Tartósítás és romlás6
A tartósításhoz szükséges eszközök, felszerelések, segédanyagok10
Eszközök, felszerelések10
Segédanyagok15
Gyümölcskészítmények23
Befőttek23
Birsbefőtt24
Cseresznyebefőtt24
Kajszibefőtt25
Körtebefőtt26
Meggybefőtt27
Őszibarackbefőtt28
Szilvabefőtt29
Szőlőbefőtt29
Vegyes gyümölcsbefőtt30
Zölddió-befőtt30
Dzsemek (darabos gyümölcsízek)31
Almadzsem32
Kajszidzsem32
Őszibarackdzsem33
Szamócadzsem34
Szilvareszter35
Gyümölcsízek, lekvárok35
Kajsziíz36
Kajsziíz gyors eljárással37
Szilvalekvár37
Gyümölcskocsonyák, -sajtok37
Almakocsonya37
Birssajt I.38
Birssajt II.39
Ribiszkekocsonya39
Gyümölcsök tartósítása ételekhez, süteményekhez40
Alma réteshez40
Cseresznye, meggy saját levében41
Meggy nyersen eltéve41
Szilva nyersen eltéve42
Gyümölcslevek42
Természetes tisztaságú gyümölcslevek43
Rostos gyümölcslevek49
Rostos lé paradicsomból49
Gyümölcsszörpök50
Feketeribiszke-szörp51
Málnaszörp51
Meggyszörp52
Szamócaszörp52
Narancsízű szörp52
Zöldségkészítmények53
Fűszeres paradicsom (ketchup)54
Leveszöldség sóban eltéve54
Zöldbab55
Zöldborsó55
Savanyúságok57
Csemegeuborka57
Kovászos uborka59
Paradicsom alakú paprika60
Vörös káposztával töltött paprika61
Savanyított káposzta62
Savanyított fejes káposzta64
Szárított, aszalt termékek66
Aszalt gyümölcsök69
Szárított zöldségek70
A szárított és aszalt készítmények felhasználása71
A tartósított termékek tárolása72
Fagyasztott termékek74
Előkészítés fagyasztásra75
Gyümölcsök fagyasztása76
Zöldségfélék fagyasztása79
Egyéb termékek fagyasztása82
A fagyasztott termékek tárolása86
A fagyasztott termékek felengedtetése89

Dr. Erdélyi Lajosné

Dr. Erdélyi Lajosné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Erdélyi Lajosné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem