1.059.865

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Házi sütemények

Krémesek, piskóták, kelt tészták

Szerző
Fotózta
Debrecen
Kiadó: Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft.
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 34 cm x 25 cm
ISBN: 978-963-5964-81-9
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Napjainkban egyre több szakácskönyv jelenik meg a könyvesboltokban. Sokszor nem is tudjuk, hogy melyiket emeljük le a polcról, de általában azt választjuk, amelyikben színes képek szemléltetik a... Tovább

Előszó

Napjainkban egyre több szakácskönyv jelenik meg a könyvesboltokban. Sokszor nem is tudjuk, hogy melyiket emeljük le a polcról, de általában azt választjuk, amelyikben színes képek szemléltetik a süteményeket. Hazavisszük, belelapozunk, kiválasztunk egy tésztát, és rájövünk, hogy nem fogjuk tudni megsütni. Ugyanis a receptek nem veszik figyelembe a nálunk beszerezhető nyersanyagokat.
Én is vásároltam már olyan süteményeskönyvet, amelyből alig tudtam néhány receptet elkészíteni, ennek egyik oka az volt, hogy olyan alapanyagok kellettek hozzá, amelyek sehol sem kaphatók. A másik, hogy nem volt leírva, mennyi ideig, és hány fokon süssem a tésztát, mekkora méretű tepsire írták a hozzávalókat, milyen lisztet használjak stb.
Elsősorban ezek a kérdések késztettek arra, hogy elkészítsem ezt a könyvet. Másodsorban pedig, hogy imádok sütni, nagyon szeretem enni a süteményeket, és évek alatt rengeteg receptet összegyűjtöttem, kipróbáltam, és ha kellett, változtattam a hozzávalók arányán vagy a sütési időn. Néhány süteményt többször is elkészítettem, mire tökéletesen sikerült. Sok-sok recepteket részletesen, lépésről lépésre, közérthetően írtam le, feltüntetve a sütési időt, a hőfokot (villanytűzhelyre vonatkozóan), a tepsiméretet, és a végén hasznos tanácsokat, ötleteket adtam a sütés még könnyebbé tételéhez.
Ha az alapvető tésztafajták (kelt tészta, piskóta, omlós tészta, égetett tészta stb.) elkészítését és sütését megtanuljuk, minden receptet el tudunk készíteni. Erről részletesebben a következő oldalon írok. Vissza

Tartalom

Ajánlás 4
Sütési tanácsok 5
Almás krémes 52
Almás palacsinta 14
Almás tészta 28
Babapiskótás 88
Barackos torta 74
Csokis kalács 60
Csokiskarika 48
Diós linzer 20
Diós-mákos 24
Diós muffin 92
Epertorta 70
Göngyölt linzer 72
Házi krémes 22
Házi sóskifli 54
Joghurttorta 32
Kata szelet 26
Kekszes rúd 56
Képviselőfánk 84
Kókuszkocka 90
Krumplis fánk 78
Krumplis pogácsa 94
Lángos 82
Lekváros aranygaluska 42
Madártej 76
Mandulás almatorta 80
Mandulás kocka 34
Mazsolás kalács 68
Mézes krémes 18
Mézestekercs 8
Mézes tészta 38
Pálmalepény 58
Pozsonyi kifli 44
Raffaello 40
Részeg szelet 30
Rizskó 62
Sajtos kifli 64
Sárgatúró 36
Somlói galuska 12
Stefánia torta 66
Szalalkális tészta 36
Szilvás lepény 16
Tiramisu 46
Túrós béles 50
Túrós kocka 10
Túrós-meggyes 6
Túrós-meggyes
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Házi sütemények Házi sütemények Házi sütemények Házi sütemények
Állapot:
2.680 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba