1.063.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Házi sörfőzés

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 128 oldal
Sorozatcím: Házunk táján
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-286-706-9
Megjegyzés: 24 színes fotóval és 22 fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ez a könyv azoknak szolgál segítségül, akik kedvtelésből próbálnak sört készíteni. A teljesen kezdők számára gyakorlatias útmutató, a kicsit tapasztaltabbaknak a sörfőzés tömör összefoglalása. A sörgyártás kémiai és műszaki folyamatait követő sörkészítési leírás az otthoni körülmények között szóba jöhető kis mennyiségekre szorítkozik és egyszerű, konyhai eszközök használatát javasolja. Az egyszerűen megfogalmazott magyarázatok a laikus számára is érthetők, jól követhetők.

Tartalom

ELŐSZÓ 7
PILLANTÁS A TÖRTÉNELEMBE 9
AZ EREDETI EXTRAKTTARTALOM 12
Mérés a faj súlymérővel 13
AZ ELSŐ SÖRFŐZÉSI KÍSÉRLET 16
A SÖRKÉSZÍTÉS ANYAGAI 20
A MALÁTA 20
A malátázás jelentősége 20
A malátázás folyamata 21
Maiátázzunk saját magunk? 24
AKOMLÓ 28
AZ ÉLESZTŐ 31
A SÖRFŐZÉSHEZ HASZNÁLT VÍZ 34
A vízkeménység 34
A víz lágyítása 35
PÓTANYAGOK 40
A pótanyagok jelentősége 40
Cukor 41
Kukorica 42
Rizs 42
Zab 42
Nyers gabona 42
Malátakivonat 42
ADALÉKOK 42
Az adalékok jelentősége 43
Festőmaláta 43
Karamellmaláta 45
Cukorszínezék (kulőr) 45
Más adalékok 46
A SÖRFŐZÉS 48
A MALÁTA-VÍZ ARÁNY 48
A DARÁLÁS 50
ACEFRÉZÉS 52
Elméleti alapok 52
A bekeverés 55
Infúziós eljárás 56
Dekokciós eljárás 57
NYERSTERMENY CEFRÉZÉSE 60
ACEFRÉZÉS MUNKAESZKÖZEI 61
A CEFRESZŰRÉS 66
A KOMLÓFŐZÉS 71
A KOMLÓSZŰRÉS 74
A SÖRLÉHŰTÉS 74
A KIHOZATAL SZÁMÍTÁSA 76
AZ ERJESZTÉS 79
A főerjedés 79
AZ UTÓERJEDÉS 82
A DERÍTÉS 86
A SÖR LEFEJTÉSE 87
Hordó vagy palack 87
A lefejtés technikája 87
Hordósör 92
Palackozott sör 94
AZ APADÁS KISZÁMÍTÁSA 96
SÖRRECEPTEK 98
A SÖRÖK CSOPORTOSÍTÁSA 98
A SÖRTÍPUSOK 98
A SÖRFAJTÁK 98
Búzasör 100
Ósör (Altbier) 102
Kölsch 102
Világos ászoksör 103
Pilseni 103
Export, dortmundi módra 104
Export világos, müncheni módra 104
Export barna, müncheni módra 104
Márciusi sör (Márzenbier) 105
Baksör, világos 106
Baksör, barna 106
További német sörök 107
Külföldi sörök 108
Világos sör (Pale ale) 109
SÖRBÍRALAT 110
Az érzékszervi vizsgálat 110
Az analitikai vizsgálat 113
Hibafelderítés 115
A HIÁNYOSSÁGOK ÉS HIBÁK MEGSZÜNTETÉSE 119
Fodrozó sör rátöltés 119
Malátakivonat adagolása 120
Tisztítás vegyi segédanyagokkal 120
Habosítószerek alkalmazása 121
Hideg komlózás 122
Szárazjég adagolása 122
Kezelés aktív szénnel 122
Fertőzések kezelése 123
Műanyagból készült eszközök használata 126

Wolfgang Vogel

Wolfgang Vogel műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Wolfgang Vogel könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem