1.054.131

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Házi savanyúság


Kiadó: Elektra Könyvkiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: 1x1 konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-615-5533-11-2
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A konzerválás e módszere régi és napjainkra már és az egész világon elterjedt. A savanyodás által képződő tejsav az egészség szempontjából nagyon hasznos. Ahhoz, hogy télen is több és változatosabb... Tovább

Előszó

A konzerválás e módszere régi és napjainkra már és az egész világon elterjedt. A savanyodás által képződő tejsav az egészség szempontjából nagyon hasznos. Ahhoz, hogy télen is több és változatosabb zöldséghez jussunk, a savanyúság ne hiányozzon háztartásunkból. A savanyítási receptek nemcsak vidékenként, hanem még családonként is különböznek egymástól. Főképpen káposztát, uborkát, paradicsomot, paprikás és kisebb mértékben az összes többi főzelékfélét savanyíthatjuk. Készítsük elő idejében a savanyúságnak szükséges edényeket. A savanyúságnak és káposztának legjobb a tölgyfahordó vagy puttony, mert ellenállóbb és nem engedi át a vizet. A savanyúsághoz használt cserépedények legyenek belül zománcozottak és újak vagy olyanok, amelyeket előzőleg is csak savanyúságnak használtunk. Mossuk ki az edényeket használat előtt forró vízzel és szódával, majd öblítsük ki és csurgassuk le. Vissza

Tartalom

Előszó 1
Fűszeres csalamádé 2
Ecetes uborka kaporral 4
Vizes savanyított uborka 6
Savanyított zöldparadicsom 8
Vegyes savanyúság télire 10
Lecsó télire 11
Savanyított alma 12
Káposztás paprika 14
Mustármagos uborka 16
Savanyú döngölt káposzta 18
Chilei mártás és paszta 20
Paradicsompaprika télire 22
Házi ketchup 23
Tartósított cékla 24
Paradicsomos zöldpaszuly 26
Natúr Provence-i articsóka 28
Savanyított zeller 29
Erdélyi zakuszka 30
Gombás zakuszka 32
Savanyított görögdinnye 34
Ecetes sárgadinnye 35
Sült paprika télire 36
Japán ecetes szilva 37
Natúr spárga télire 38
Vegyes gomba olajban 40
Citrom marokkói módra 42
Ecetes karfiol 43
Uborka meleg ecetben 44
Hagyma meleg ecetben 45
Fűszerolajak 46
Csípős paprika télire 48
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem