1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Házi disznóságok

Vágás és húsfeldolgozás falun és városon

Szerző

Kiadó: Pallas Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím: Szövetkezet füzetek
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A füzet fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Hazánk lakossága táplálkozásában közismert, hogy milyen elsőrendű jelentősége van a hús, illetve a hústermékek részarányának. Mezőgazdasági kultúránkból, állattenyésztési hagyományunkból adódóan kiemelkedik a sertéstenyésztés, a szaporasága, a gyors vágásérettsége, a viszonylag igénytelenebb tartási körülmények tették alkalmassá, hogy vidéken és a városok külső kerületeiben majdnem minden háznál hízlalnak sertést vágásra, így biztosítva a saját ízlésnek megfelelő sonka, kolbász, szalonna, zsír elkészítésével az éves házi ellátást.
A disznóvágás a népszokásnak egyik legnevezetesebb eseménye. A disznótor, ahogy még ma is nevezik, családi esemény. Összejön a család apraja-nagyja, sőt a barátok, szomszédok is, hogy közösen segítsenek, dolgozzanak, és munka után vidám hangulatban kóstolják meg munkájuk eredményét. Ennek a disznótorok az ország területén eltérőek, tájegységenként változnak, különböznek. Mások a szokások, mások az ízlések, és mégis mindenütt színesek. ha a rokonokat... Tovább

Fülszöveg

Hazánk lakossága táplálkozásában közismert, hogy milyen elsőrendű jelentősége van a hús, illetve a hústermékek részarányának. Mezőgazdasági kultúránkból, állattenyésztési hagyományunkból adódóan kiemelkedik a sertéstenyésztés, a szaporasága, a gyors vágásérettsége, a viszonylag igénytelenebb tartási körülmények tették alkalmassá, hogy vidéken és a városok külső kerületeiben majdnem minden háznál hízlalnak sertést vágásra, így biztosítva a saját ízlésnek megfelelő sonka, kolbász, szalonna, zsír elkészítésével az éves házi ellátást.
A disznóvágás a népszokásnak egyik legnevezetesebb eseménye. A disznótor, ahogy még ma is nevezik, családi esemény. Összejön a család apraja-nagyja, sőt a barátok, szomszédok is, hogy közösen segítsenek, dolgozzanak, és munka után vidám hangulatban kóstolják meg munkájuk eredményét. Ennek a disznótorok az ország területén eltérőek, tájegységenként változnak, különböznek. Mások a szokások, mások az ízlések, és mégis mindenütt színesek. ha a rokonokat valami akadályozza a toron való részvételben, csomagban kapják meg a kóstolót. Vissza

Zsiga Pál

Zsiga Pál műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zsiga Pál könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem