1.063.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Házi befőzés, tartósítás

Gyümölcsbefőttek, főzelékkonzervek, savanyúságok, ivólevek, mélyhűtött élelmiszerek, kandírozott és aszalt gyümölcsök, szárított zöldségek és fűszernövények

Budapest
Kiadó: Kossuth Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-093-784-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezető5
Előkészületek a befőzéshez7
Befőttek11
Főzés nélkül11
Befőttek szirup nélkül14
Befőttek szirupban16
Befőttek cukor nélkül23
Gyümölcsízek, lekvárok24
Dzsemek30
Zselék, kocsonyák, sajtok34
Marmaládé36
Serbet36
Gyümölcslevek38
Gyümölcsszörpök39
Gyümölcsborok46
Gyógyborok52
Gyümölcspálinka és likőrök56
Gyümölcsecetek62
Savanyúságok67
Zöldségfélék és főzelékkonzervek84
Mártások, ízesítők94
Ivólevek házilag97
Üvegbe gyűjtött napsugár97
A rostos ivólé tartósítása hőkezeléssel100
Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak101
Rostos ivólé tartósítása gyorsfagyasztással102
Rostos ivólé friss fogyasztásra104
Mit, miből, hogyan?105
Néhány szó a fagyasztásról135
A jó pap is holtig tanul137
Gyorsfagyasztás és tárolás147
A gyorsfagyasztott készételek felengedése166
Táblázatok172
Aszalás179
Mivel aszaljunk?179
Gyümölcsaszalás181
Kandírozás190
Cukrozott gyümölcsök192
Szárítás201
Zöldségszárítás201
Fűszernövények szárítása207
Mit szárítsunk?209
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem