kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 209 oldal |
Sorozatcím: | Mestergazda könyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-356-261-9 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. |
A zöldség- és fűszernövények táplálkozási jelentősége | 5 |
A haszonnövények morfológiai jellemzése | 10 |
Környezeti igények | 15 |
Fény | 15 |
Hőmérséklet | 16 |
Víz | 17 |
Tápanyag | 18 |
Talajigény, szántóföldi termőhelyek | 19 |
Termesztéstechnikai munkák | 23 |
Trágyázás | 23 |
Talajművelés | 27 |
Vetésforgó kicsiben | 30 |
Öntözés | 32 |
Öntözési módok a zöldségtermesztésben | 33 |
Öntözési tervek elemei | 34 |
Az öntözés időpontja | 34 |
Öntözővíz mennyisége, öntözési norma | 34 |
Idénynorma | 35 |
Öntözési forduló | 35 |
Öntözési célok a zöldségtermesztésben | 35 |
Szaporítás | 37 |
A vetőmag | 38 |
Vetés | 39 |
Magvetés módja | 43 |
Palántanevelés | 44 |
A palánták ápolási munkái | 49 |
Termesztőlétesítmények | 50 |
Gombatermesztő helyiségek | 57 |
Kisgazdasági gyógynövényszárítók | 58 |
Zöldségfélék betakarítása | 60 |
Betakarítás | 60 |
Szedés, aratás | 60 |
Az érettség fogalma | 61 |
A betakarítás idejét meghatározó tényezők | 61 |
A termés mennyisége, minősége és a betakarítás időpontjának összefüggése | 62 |
A szedések gyakorisága | 63 |
Betakarítási módok | 63 |
A zöldségfélék árukezelése, feldolgozása, tárolása | 64 |
A termények előkészítése értékesítésre | 64 |
Előfeldolgozás, lényerés | 66 |
Egyszerű tartósítási eljárások | 66 |
Tárolás | 69 |
A tárolás eredményességét meghatározó tényezők | 70 |
A termények előkészítése tárolásra | 71 |
Tárolóhelyek előkészítése és fertőtlenítése | 72 |
Szállító és csomagoló eszközök előkészítése, csírátlanítása | 73 |
Tárolási módok | 74 |
Növényvédelem | 79 |
Kórokozók | 79 |
Kártevők | 85 |
Gyomnövények | 90 |
Presowing és ppi. kezelésnél kijuttatható hatóanyagok | 92 |
Preemergens kezelésnél kijuttatható hatóanyagok | 92 |
Posztemergensen kijuttatható hatóanyagok | 92 |
A zöldség- és fűszernövények részletes bemutatása | 94 |
Burgonyafélék | 94 |
Paradicsom | 94 |
Étkezési paprika | 98 |
Fűszerpaprika | 102 |
Tojásgyümölcs | 105 |
Korai burgonya | 107 |
Kubakosok | 110 |
Görögdinnye | 110 |
Sárgadinnye | 114 |
Uborka | 117 |
Spárgatök | 120 |
Cukkíni | 121 |
Csillagtök | 121 |
Laskatök | 122 |
Sütőtök | 122 |
Hüvelyesek | 123 |
Borsó | 123 |
Bokorbab | 126 |
Karósbab | 128 |
Földimogyoró | 129 |
Csemegekukorica | 130 |
Káposztafélék | 132 |
Fejes káposzta | 132 |
Kelkáposzta | 135 |
Karalábé | 138 |
Karfiol | 139 |
Brokkoli | 141 |
Bimbóskel | 142 |
Kínai kel | 144 |
Gyökérzöldség-növények | 145 |
Petrezselyem | 145 |
Sárgarépa | 147 |
Pasztinák | 149 |
Gumós zeller | 150 |
Retek | 152 |
Cékla | 153 |
Feketegyökér | 154 |
Torma | 156 |
Hagymafélék | 157 |
Vöröshagyma | 157 |
Fokhagyma | 161 |
Póréhagyma | 161 |
Metélőhagyma | 162 |
Téli sarjadékhagyma | 163 |
Levélzöldségfélék | 164 |
Fejes saláta | 164 |
Endíviasaláta | 166 |
Cikóriasaláta | 167 |
Spenót | 169 |
Sóska | 171 |
Spárga | 172 |
Termesztett gombák | 178 |
Fűszer- és gyógynövények | 180 |
Mák | 183 |
Macskagyökér | 183 |
Borsosmenta | 187 |
Citromfű | 188 |
Majoránna | 190 |
Körömvirág | 191 |
Általános magtermelési ismeretek | 193 |
A vetőmagtermelés helye a növénytermesztésben | 195 |
A "Vetőmag-törvény" | 195 |
A vetőmagtermesztés különleges feladatai | 196 |
Részletes zöldségmagtermesztés | 197 |
Irodalom | 207 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.