1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Haszonkert a ház körül

Zöldségtermesztés

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 209 oldal
Sorozatcím: Mestergazda könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-356-261-9
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A zöldség- és fűszernövények táplálkozási jelentősége5
A haszonnövények morfológiai jellemzése10
Környezeti igények15
Fény15
Hőmérséklet16
Víz17
Tápanyag18
Talajigény, szántóföldi termőhelyek19
Termesztéstechnikai munkák23
Trágyázás23
Talajművelés27
Vetésforgó kicsiben30
Öntözés32
Öntözési módok a zöldségtermesztésben33
Öntözési tervek elemei34
Az öntözés időpontja34
Öntözővíz mennyisége, öntözési norma34
Idénynorma35
Öntözési forduló35
Öntözési célok a zöldségtermesztésben35
Szaporítás37
A vetőmag38
Vetés39
Magvetés módja43
Palántanevelés44
A palánták ápolási munkái49
Termesztőlétesítmények50
Gombatermesztő helyiségek57
Kisgazdasági gyógynövényszárítók58
Zöldségfélék betakarítása60
Betakarítás60
Szedés, aratás60
Az érettség fogalma61
A betakarítás idejét meghatározó tényezők61
A termés mennyisége, minősége és a betakarítás időpontjának összefüggése62
A szedések gyakorisága63
Betakarítási módok63
A zöldségfélék árukezelése, feldolgozása, tárolása64
A termények előkészítése értékesítésre64
Előfeldolgozás, lényerés66
Egyszerű tartósítási eljárások66
Tárolás69
A tárolás eredményességét meghatározó tényezők70
A termények előkészítése tárolásra71
Tárolóhelyek előkészítése és fertőtlenítése72
Szállító és csomagoló eszközök előkészítése, csírátlanítása73
Tárolási módok74
Növényvédelem79
Kórokozók79
Kártevők85
Gyomnövények90
Presowing és ppi. kezelésnél kijuttatható hatóanyagok92
Preemergens kezelésnél kijuttatható hatóanyagok92
Posztemergensen kijuttatható hatóanyagok92
A zöldség- és fűszernövények részletes bemutatása94
Burgonyafélék94
Paradicsom94
Étkezési paprika98
Fűszerpaprika102
Tojásgyümölcs105
Korai burgonya107
Kubakosok110
Görögdinnye110
Sárgadinnye114
Uborka117
Spárgatök120
Cukkíni121
Csillagtök121
Laskatök122
Sütőtök122
Hüvelyesek123
Borsó123
Bokorbab126
Karósbab128
Földimogyoró129
Csemegekukorica130
Káposztafélék132
Fejes káposzta132
Kelkáposzta135
Karalábé138
Karfiol139
Brokkoli141
Bimbóskel142
Kínai kel144
Gyökérzöldség-növények145
Petrezselyem145
Sárgarépa147
Pasztinák149
Gumós zeller150
Retek152
Cékla153
Feketegyökér154
Torma156
Hagymafélék157
Vöröshagyma157
Fokhagyma161
Póréhagyma161
Metélőhagyma162
Téli sarjadékhagyma163
Levélzöldségfélék164
Fejes saláta164
Endíviasaláta166
Cikóriasaláta167
Spenót169
Sóska171
Spárga172
Termesztett gombák178
Fűszer- és gyógynövények180
Mák183
Macskagyökér183
Borsosmenta187
Citromfű188
Majoránna190
Körömvirág191
Általános magtermelési ismeretek193
A vetőmagtermelés helye a növénytermesztésben195
A "Vetőmag-törvény"195
A vetőmagtermesztés különleges feladatai196
Részletes zöldségmagtermesztés197
Irodalom207
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem