kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | B+V Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 111 oldal |
Sorozatcím: | Képzett Beteg Könyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9536-26-1 |
Bevezetés | 7 |
A hasnyálmirigy | 8 |
A hasnyálmirigyet vizsgáló eljárások | 9 |
A hasnyálmirigy betegségei | 10 |
Heveny hasnyálmirigy-gyulladás | 10 |
Idült hasnyálmirigy-gyulladás | 13 |
A hasnyálmirigy daganata | 15 |
Dietetikai fejezet | 19 |
Bevezetés | 19 |
Amit a tápanyagokról tudni kell | 19 |
Energia | 20 |
Fehérjék | 21 |
Szénhidrátok | 22 |
A növényi ("diétás", élelmi), rostok | 23 |
Zsírok | 23 |
Energiát nem adó tápanyagok, mikrotápanyagok | 24 |
Vitaminok | 24 |
Ásványi anyagok, nyomelemek | 24 |
Az emésztés folyamatáról röviden | 24 |
Emésztőszervrendszer | 24 |
A hasnyálmirigy táplálkozással összefüggő feladatai | 25 |
A legfontosabb, amita diéta szempontjából tudni kell | 25 |
Az akut hasnyálmirigy-gyulladás diétája | 26 |
Az élelmiszerek fokozatos beépítése | 27 |
Felhasználható nyersanyagok, ételek | 28 |
Mintaétrend | 30 |
A krónikus hasnyálmirigy-gyulladás étrendi kezelése | 31 |
Általános javaslatok | 31 |
A nyersanyag-kiválasztás szempontjai | 32 |
Fogyasztásra javasolt élelmiszerek, nyersanyagok | 34 |
Étel- és italjavaslatok az egyes étkezésekhez | 36 |
Fogyasztásra nem javasolt élelmiszerek, nyersanyagok | 38 |
Összefoglalás, kiegészítő tanácsok | 39 |
Mintaétrendek | 40 |
Ételreceptek | 43 |
Levesek | 43 |
Levesbetétek | 50 |
Főzelékek, mártások, köretek | 53 |
Tészták | 63 |
Húsételek, feltétek | 65 |
Saláták | 72 |
Reggelire és kisétkezésekre javasolt készítmények | 75 |
Sütemények, édességek | 78 |
Üdítőitalok, turmixok | 84 |
A receptgyűjteményben szereplő ételek felsorolása | 94 |
Függelék | 97 |
Konyhatechnológiai fogalmak | 97 |
A leggyakrabban használt konyhai mérőeszközök | 98 |
Mértékegység-táblázat és energiatartalom | 99 |
Fontosabb élelmiszerek energia- és zsírtartalma | 100 |
Néhány élelmi anyag fehérjetartalma | 104 |
Vitaminok leggyakoribb előfordulása | 105 |
Makro- és mikroelemek főbb forrásai | 106 |
Néhány fontosabb élelmiszer A-vitamintartalma | 106 |
Néhány élelmiszer karotintartalma | 107 |
Néhány élelmiszer E-vitamintartalma | 107 |
Néhány élelmiszer folsavtartalma | 107 |
Fontosabb élelmiszerek cinktartalma | 108 |
Néhány élelmiszer magnéziumtartalma | 108 |
Néhány élelmiszer rosttartalma | 109 |
Fontosabb élelmiszerek, élelmi anyagok jellemző tápanyagtartalma | 109 |
Irodalom | 112 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.