1.062.058

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 'la carte Budapest

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 335 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 963-02-9454-0
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A közismert magyar vendégszeretetnek mindig fontos jellemzője volt a konyhaművészet, a vendéglátás. Asszonyaink a vendégek meghívásakor ugye hányszor sóhajtanak: jaj, mit főzzek, mivel kínáljam meg Őket? Ennek a gondnak a megoldásához kíván a Fővárosi Gázművek segítséget nyújtani azzal, hogy az évtizedes hagyományt folytatva összefoglalja és megjelenteti a szakácsművészet néhány hazai és nemzetközi hírességének ajánlását. Gondoltunk ezzel nemcsak a gázfogyasztókra, az ínyencségek barátaira, de a hozzánk látogató külföldi vendégeinkre is. Az olvasó, aki a jó hazai és a különleges ízek barátja, egy olyan könyvet tart a kezében, amely a magyar és nemzetközi konyhaművészetet - túlzás nélkül állíthatjuk - világszínvonalon képviselő mesterszakácsaink receptjei, ízkombinációi alapján készült.
Ezek a receptúrák nemcsak főznivalót kínálnak, hanem egy különleges ínyenckirándulásra hívják meg önöket. Kóstolják tehát végig Budapest - ismert és híres - szállodáinak éttermi ajánlatát, lepjék meg... Tovább

Fülszöveg

A közismert magyar vendégszeretetnek mindig fontos jellemzője volt a konyhaművészet, a vendéglátás. Asszonyaink a vendégek meghívásakor ugye hányszor sóhajtanak: jaj, mit főzzek, mivel kínáljam meg Őket? Ennek a gondnak a megoldásához kíván a Fővárosi Gázművek segítséget nyújtani azzal, hogy az évtizedes hagyományt folytatva összefoglalja és megjelenteti a szakácsművészet néhány hazai és nemzetközi hírességének ajánlását. Gondoltunk ezzel nemcsak a gázfogyasztókra, az ínyencségek barátaira, de a hozzánk látogató külföldi vendégeinkre is. Az olvasó, aki a jó hazai és a különleges ízek barátja, egy olyan könyvet tart a kezében, amely a magyar és nemzetközi konyhaművészetet - túlzás nélkül állíthatjuk - világszínvonalon képviselő mesterszakácsaink receptjei, ízkombinációi alapján készült.
Ezek a receptúrák nemcsak főznivalót kínálnak, hanem egy különleges ínyenckirándulásra hívják meg önöket. Kóstolják tehát végig Budapest - ismert és híres - szállodáinak éttermi ajánlatát, lepjék meg barátaikat, vendégeiket ezekkel a finom ízekkel, amelyek reményeink szerint a budapesti Gázművek hírnevét is hirdetik.
A receptek összegzik a főszakácsok tapasztalatait, amiket a világ minden tájáról hoztak magukkal és kiegészítették saját tehetségükkel, hogy nap mint nap elénk tálalhassák az étvágygerjesztő falatokat.
A receptek ugyanakkor követik azt a fejlődést, amelyet a korszerű táplálkozástudomány eredményezett. Így az ételek (sikeres elkészítés esetén) nemcsak finomak, de egészségesek is.

Jó étvágyat kívánunk! Vissza

Tartalom

Földes József
Libaleves maceszgombóccal92
Francia hagymaleves90
Zöldborsós csirkegulyás98
Joghurtos sajtsaláta102
Zöldbab csőben sütve120
Rakott padlizsán122
Rácponty kemencében112
Serpenyőben sült ropogós csirkecomb122
Székely libacomb124
Borjúszelet corndon bleu126
Tavaszi borjúcsülök108
Rézi néni pecsenyéje130
Bácskai sertésborda134
Bugaci vegyes pörkölt savanyú hagymával138
Serpenyős burgonya kolbásszal134
Pusztaspíz muskotályos mártással132
Sólet füstölt marhanyelvvel136
Bárány kebab140
Libamájjal töltött fürj146
Vörösboros vaddisznó tormarózsával144
Gullner Gyula
Fokhagymaleves94
Fejtettbab-leves92
Görgényi vadászleves96
Spárga muszlinmártással106
Fogasfilé zöldvajjal118
Pisztráng fehérborban100
Töltött kecsege104
Békacomb provence-i módra114
Gombás rákragu rizibizivel104
Csiga kőtálban106
Meleg libamáj parajlevélben110
Bakonyi töltött pulykamell110
Kakas burgundi módra120
Bécsi borjúszegy128
Bécsi tányérhús130
Húsvéti rántott bárány142
Töltött borjúszegy140
Rozmaringos báránygerinc142
Tűzdelt őzfilé áfonyával148
Angolos nyúlgerinc finomfűmártással148
Hargitai György
Burgonyás cipó zöldségraguval258
Sonkás-kapros túrópuding258
Gyömbéres-diós szárnyaskoktél262
Szárnyasmousse zsázsával264
Szójatofus sajttekercs264
Rokfortos körte joghurtos öntettel268
Fokhagymás kenyérben sült csirkemáj270
Hideg joghurtleves266
Tejszínes sóskaleves268
Narancsos zölborsós kacsa270
Monte Christo-szendvics278
Graham pizza282
Barna sörös nyúlragu286
Banános rostélyos288
Töltött busa paprikás gombamártással288
Tőkehalas saláta292
Séfsaláta292
Müncheni burgonyasaláta294
Banános-diós muffin294
Gesztenyés-almás táska296
Hradszky Judit
Monseigneur parfait168
Csokoládé profiterol166
Inter fánkocskák164
Alaszka roll162
Mák charlotte160
Méhecske csípése160
Gyümölcs solulé158
Gointreau soufflé156
Tejszínes epres palacsinta156
Primás kehely154
Szegedi meggyes lepény152
Finom kuglóf szederrel150
Almás gesztenyetorta150
Rigójancsi152
Luciano-torta154
Pálmatorta158
Nugát speciál torta162
Rétestorta168
Eszterházy-torta166
Pisztácia164
Juhász István
Vesztfáliai sonka dinnyével48
Tárkonyos borjúraguval töltött karalábé50
Kukorica-krémleves rákos sajtpirítóssal56
Galamberőleves56
Pisztrángfilé kapri-mártással54
Lazacszelet fodormentamártással60
Süllőfilé rákkal töltve pezsgőmártással62
Kacsamell narancsmártással58
Pulykamellbecsinált velőgombóccal60
Sajttal-spárgával töltött csirkemell fehérbormártással62
Kacsamáj roston tokaji borban párolt almával70
Korianderes báránysült párolt zöldségekkel72
Rozmaringos báránygerinc tejszínes burgonyával72
Fűszerekben pácolt bélszínkockák sajtos-rakott burgonyával70
Bélszín libamájjal, gombával töltve74
Borjúmáj zöldségekkel, fehérbormártással76
Szarvasfilé őszibarackkal, vermouth-mártással78
Epersorbet66
Mazsolás túrófánk80
Szivárványtorta86
Kalla Kálmán
Rákok finn módra172
Resztelt libamáj salátán172
Hideg kacsamell őszibarackos salátával174
Spenótleves séd brie sajttal174
Tüzes szarvasgulyás176
Békacombok sült laskával178
Töltött suka citromfűmártással178
Gyöngytyúk mell tejfelben sütve180
Káposztás tésztával töltött kacsa180
Galambmell bazsalikommal182
Borjúérem földimogyoróval sütve182
Rokfortos bélszínszelet184
Aszalt szilvával töltött sertés186
Borókás vadsertésérem186
Báránymirigy rozmaringgal176
Báránycomb gombapörkölttel184
Báránykaraj vargányás palacsintametélttel188
Zsályával sült borjúcsülök cukkinivel188
Palacsintafelfújt gyümölccsel 190
Túrópuding áfonyával190
Korpádi Péter
Keleti saláta48
Borjúpástétom sárgadinnyegyöngyökkel50
Fogaspástétom lazaccal52
Rákhús tokaji mártással54
Wan-tan leves58
Harcsafilé tojással52
Currys csirkemell ananásszal64
Csirkemáj bambusszal64
Pulykamell szójacsírával66
Csirkemell csirkemájjal töltve68
Borjúszűz vajastésztában, parajjal, tojáslepénnyel74
Borjúszűz rizstésztával, gombával, paprikával76
Édes-savanyú sertéshús78
Libamájjal töltött szűzsült konyakmártással80
Szálhúzós alma vagy banán68
Kuglóf mandulás csokoládéval82
Szilvaterrin82
Házi rétegzett palacsinta84
Pudingízelítő84
Mákkrémmel töltött palacsinta vörösborban szilvaöntettel86
Kutasi András
Libamájszelet papírhüvelyben12
Csekonics-saláta36
Grúz saláta38
Feketegyökér-saláta42
Vadászpüréleves6
Káposztás halikraleves8
Zalai krémleves10
Lakodalmas leves12
Balatoni töltött hideg fogas6
Töltött kövi pisztráng 8
Vagdalt libamell lencsepürével14
Libamájjal töltött pulykamell16
Nyírségi töltött báránycomb34
Mustban párolt hátszínszeletek24
Csángó rostélyos26
Csopaki pincepörkölt28
Borjústeak Oscar30
Angolos nyúlgerinc sárgarépapudinggal30
Old Timer palacsinta44
Zabpehelypuding44
Lukács István
Rákrétes zalai módra14
Lazacpárna24
Tésztában sült óriás garnéla26
Gratinírozott kagylóleves curryvel ízesítve10
Töltött lazacderék pernómártással16
Töltött nyelvhal kiwimártásban18
Töltött seezunge20
Töltött languszta csőben sütve22
Libamájszeletek roston tokaji mártással28
Vesés borjúgerinc18
Borjúbordák Krúdy Gyula módra20
Tésztában sült borjúkaraj tejszínmártással22
Erdélyi ürütokány puliszkával32
Töltött rostélyos Hunyadi módon32
Irlandi ürügulyás34
Rizses ürüragu indiai módon36
Borjúérmék Moser módon40
Radványi fácánmell áfonyamártással38
Szarvasbélszín borjúszűzzel töltve40
Pecsenyenyúlfilé szabolcsi módon42
Nagy József
Rózsavirágleves194
Hideg kókuszleves196
Orosházi pulykasaláta198
Füstölt libamell tejszínes tormamártással200
Sapporói füstölt lazac202
Kalotaszegi vajaspástétom206
Fogasszelet balatoni módon208
Töltött csuka szekszárdi módon210
Ropogós kacsamell krémmártással212
Töltött malac Újfalusi módon218
Bélszínszeletek szegedi módon220
Bélszínfilé Puskás módon222
Esterházy bélszíntokány222
Csáky töltött rostélyos224
Báránygerinc Orloff módon224
Töltött fürjmell Szép Ilonka módon226
Vadgalambmell tejszínes gombával228
Aranygaluska230
Posztobányi puding232
Csokoládé bouche232
Nemeskövi Dénes
Emeletes szendvics260
Gombás palacsinta260
Tortellini tejszínes, fehérboros gombamártással260
Tortellini firenzei módra262
Pácolt hideg lazac266
Nigatai pulykaleves272
Brokkolikrémleves272
Hideg mexikói dinnyeleves274
Pirított jércemell magyarosan274
Töltött libanyak sólettel276
Rozmaringos kacsafilé76
Zagyvarékasi libamell278
Debreceni töltött gyöngyösjércemell280
Torino arage282
Házinyúlfilé erdeigomba-mártással84
Korona szűzpecsenye284
Báránycombok fűszeres paradicsommártással290
Lazactörzs tejszínes rókagombamártással286
Tengeri halragu csőben sütve290
Koroma fagylalttányér292
Novák Ferenc
Pethesleves194
Nyírségi gombócleves196
Dinnyekoktél Ardeni sonkával198
Libamájpástétom tésztában200
Gundel-saláta204
Kocsonyázott pontyhalászlé202
Parajjal töltött palacsinta csőben sütve204
Pisztrángfilé Jean Bart módon206
Töltött csuka vincellér módon210
Pulykamell mandulával töltve208
Gödöllői töltött jércemell212
Töltött kacsa párizsi módon214
Borjúborda Pompadour módon218
Borjújava Gellért módon216
Hálós szűzsült214
Töltött sertésszűz Kalocsai módon216
Hargitai sertésborda220
Báránycomb Jóasszony módon228
Házinyúl tavasziasan226
Szentgyörgyi palacsinta232
Szabó István
Libamájkrémmel töltött gomba Orly módra238
Póréhagyma madeiramártással236
Kaviáros palacsinta236
Gundel tányér velőscsonttal238
Gombás vadkacsaleves brugonyagombóccal240
Zúzaraguleves242
Pulykamellszeletek gyümölcsraguval246
Töltött jérce kapros-paprikás mártással, nudlival242
Libasült ludaskásával244
Párolt fürjek fészekben, zöldkörettel240
Fürjek vörösborban párolt piros káposztával244
Betyártokány parasztgaluskával246
Csongrádi szűzsült248
Ligeti töltött borjúszegy250
Szűzérem diómártással, burgonyalepénnyel252
Bélszíncsíkok pikáns mártásban248
Borjúszelet Vajdahunyad módon250
Ligeti borjúszelet250
Hátszegi palacsinta254
Mákos-meggyes palacsinta borhabbal254
Tóth András
Magyar alföldi tekerttészta-leves90
Póréhagymaleves100
Tejszínes tökpüréleves98
Magaricaleves94
Kelkáposztás bárányrétes fűszeres paradicsommártással144
Töltött padlizsán kerti javakkal102
Solefilé normandiai módra116
Fogasfilé magyaros rákraguval116
Lazacfilé sóskaágyban114
Pisztrángfilé parajjal112
Busafásfalatok zöldségmártásban118
Csirkemell Hawai módra6
Diós töltött csirkecomb tejszínes konyakmártással108
Pácolt libamell mandulás brokkolimártással124
Zöldséges töltött borjúszegy citrommártással126
Töltött sertésbordák kapros-paprikás mártással128
Sertésborda Stindberg burgonyagalettóval136
Bélszíntekercs konyhafőnök módra132
Yakra138
Fácánmell gombás libamájjal töltve146
Varga Sándor
Friss zöldsalátatál pácolt kacsamellel300
Novotel-saláta300
Kapros tengeri rákragu300
Királyrák hideg fokhagymamártással302
Párizsi libamájterrin brióson tálalva306
Vajaspástétom a tenger gyümölcseivel töltve308
Hideg paradicsomleves vodkás habgaluskával302
Erőleves ínyenc módra304
Almás céklaleves312
Vajban pirított jércemell bácskai rizottóval306
Spárgával töltött jércemellek kapros túrógombóccal314
Pácolt falusi kacsamell314
Mogyoróval és mazsolával töltött pecsenyefürj, zöldségpudinggal312
Balatoni pontypaprikás tojásos galuskával310
Rajnai lazac garnélarákmártásban308
Rumpsteak tormás habbal és fűszeres sült paradicsommal318
Kacsamájjal töltött borjúdió316
Vadpástétom erdeigyümölcs-mártással310
Vadas nyúlcombok bajor zsemlegombóccal318
Remeteőzgerinc burgonyafánkba töltött ribizlivel316
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A 'la carte Budapest A 'la carte Budapest A 'la carte Budapest
Állapot:
2.480 Ft
1.240 ,-Ft 50
19 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A 'la carte Budapest A 'la carte Budapest A 'la carte Budapest
Állapot:
2.480 Ft
1.730 ,-Ft 30
26 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A 'la carte Budapest A 'la carte Budapest
Állapot:
2.480 ,-Ft
37 pont kapható
Kosárba