kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Z-Press Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Miskolc |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 146 oldal |
Sorozatcím: | Egészség mindenkinek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-9493-19-8 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 7 |
A környezeti és a lelki tényezők hatása egészségünkre | 9 |
A sav a halál - a bázis az élet | 11 |
A savas környezet | 16 |
A savak káros hatása | 16 |
Szöveti savak és vérellátás | 16 |
A pH-érték és az enzimtevékenység | 17 |
Alkalózis - acidózis | 18 |
Sav/bázis és vegetatív idegrendszer | 22 |
A bázishiány pszichikai hatásai | 23 |
Bázisháztartás | 25 |
Csökkent bázisbevitel és remineralizáció | 25 |
Báziskeverék | 26 |
Tesztelje savszintjét! | 27 |
A túlsavasodás okai | 29 |
A túlsavasodás következményei | 32 |
A túlsavasodás tünetei | 32 |
Oka | 32 |
Sav és lélek | 33 |
Immunrendszerünk | 34 |
Sav és csontritkulás | 35 |
Valóban egészséges a hús? | 39 |
A szervezet "figyelmeztető üzenetei" | 40 |
A túlsavasodás kezelése | 43 |
Savas és bázikus élelmiszerek | 44 |
Néhány gondolat a böjtről | 46 |
Az ellenálló képesség regenerációja | 52 |
Az emésztőszervek kímélése | 55 |
Béltisztítás | 57 |
A rágástechnika és a bélműködés tréningje | 58 |
Mi történik a szervezetben? | 59 |
Hogyan hat Dr. F. X. Mayr regenerációs kúrája? | 62 |
Betegségmegelőzés | 63 |
A túlsúly és következményei | 63 |
Szív- és vérkeringési panaszok | 64 |
A tudatos étkezési és életvezetési szokások alapelvei | 65 |
Mit együnk? - Hol fogjuk vissza magunkat? | 67 |
Az étkezések | 78 |
Hogyan tartsuk karban testünket? | 80 |
A cellulitisz csak kozmetikai probléma? | 81 |
Végzetes kombináció: oxigén és sav | 84 |
A légzés nem minden, de helyes légzés nélkül minden semmi! | 85 |
Esetleírások a túlsavasodás okozta betegségekről | 88 |
Példák bázisközpontú diétákra | 93 |
A felvilágosítás fontos | 93 |
Gyümölcsök és savak | 94 |
Miért reagálunk "savanyúan" a húsra? | 96 |
A savtalanítást elősegítő eszközök | 99 |
Hay elválasztó diétájának jelentősége | 101 |
Összegzés és távlatok | 107 |
Receptjavaslatok | 109 |
Kenyér- és zsemlesütés | 109 |
Kenőkrémek | 111 |
Receptek 1 hétre | 114 |
Lúgos levesek | 126 |
Bázistartalmú főételek | 129 |
A "lehetőleg-táblázat" | 135 |
Függelék | 137 |
Sav- és bázisképzők a táplálékokban | 137 |
Részletes áttekintés | 139 |
A báziskeverék receptje | 143 |