kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 217 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Az egyik szerző, Antalfi Antal által dedikált példány. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. Kihajtható mellékletekkel. |
Bevezetés | 5 |
A magyar halászat története | 7 |
Halászatunk szervezeti felépítése. Halászati oktatás | 9 |
A vizek élete | 13 |
A víz mint környezet | 14 |
Víztípusok | 19 |
A vízi élet megtestesítői | 21 |
A víz élőlényei | 23 |
A vízek élete és a halászat | 33 |
Gazdaságilag jelentős halaink | 35 |
Általános jellemzés. A halak testének felépítése | 35 |
A halak és a hőmérséklet | 43 |
A halak légzése | 45 |
A táplálkozás | 45 |
A növekedés | 47 |
Szaporodás | 50 |
Halfajok | 51 |
Ponty | 53 |
Fehér busa | 54 |
Pettyes busa | 55 |
Amur | 56 |
Compó | 57 |
Kecsege | 57 |
Márna | 58 |
Süllő | 59 |
Harcsa | 60 |
Csuka | 61 |
Angolna | 62 |
Fekete sügér | 63 |
Ragadozó őn | 64 |
Kősüllő | 65 |
Menyhal | 65 |
Dévérkeszeg | 66 |
Ezüstös balin | 67 |
Garda | 68 |
Nyúldomolykó | 69 |
Fejes domolykó | 69 |
Jász | 70 |
Paduc | 70 |
Koncér | 70 |
Kele | 71 |
Kárász | 71 |
Ezüstkárász | 72 |
Szélhajtó küsz | 72 |
Szivárványos ökle | 72 |
Vágódurbincs | 73 |
Fenékjáró küllő | 73 |
Sügér | 73 |
Naphal | 73 |
Törpeharcsa | 74 |
A halak életszakaszai és korosztályai | 74 |
A halászat szerszámai | 76 |
Hálók | 76 |
Eszközök | 78 |
Gépek | 81 |
Halszaporítás | 83 |
Általános biológiai kérdések | 83 |
A halszaporításról általában | 85 |
A mesterséges halszaporítás eszközei | 87 |
Szaporítóház | 87 |
Kézi eszközök | 89 |
Ivadéknevelő tavak és medencék | 91 |
Hipofízisgyűjtés, hipofizálás | 92 |
A hipofízisgyűjtés eszközei | 92 |
Hipofizálás | 94 |
A haszonhalak szaporítása | 95 |
A ponty szaporítása | 95 |
A növényevő halak (amur, fehér és pettyes busa) szaporítása | 102 |
A süllő szaporítása | 108 |
A harcsa szaporítása | 110 |
A compó szaporítása | 111 |
A csuka szaporítása | 112 |
A feketesügér szaporítása | 115 |
A tógazdaság | 116 |
A tógazdaság fogalma és típusai | 116 |
A tógazdaság tavai | 119 |
A tógazdaság műtárgyai | 119 |
A tógazdaság helyének kijelölése | 120 |
A hozamok | 120 |
A természetes hozam növelésének módszerei | 122 |
A halastavak népesítése | 134 |
Kihelyezés a tavakba | 142 |
Próbahalászat | 144 |
Termésbecslés | 151 |
Lehalászás | 152 |
Folyamatos halellátás, nyári halászat | 156 |
A hal tárolása és teleltetése | 158 |
A teleltetés irányszámai | 159 |
A tógazdasági halak tenyészkiválasztása | 161 |
A tógazdaság nyilvántartásai | 162 |
Halgazdálkodás a természetes vizeken | 172 |
A természetes vizek típusai | 173 |
A halászati jog és használatba adása | 173 |
A természetes vizek halgazdasági értékelése | 174 |
A természetes vizek halasítása | 179 |
A halasítás tervezése természetes vizeken | 192 |
A haltermés hasznosítása | 193 |
Halszállítás | 195 |
A tenyészanyag szállítása | 195 |
Étkezési hal szállítása | 200 |
Halegészségügyi alapismeretek, halvédelem | 201 |
Megelőzés | 201 |
Gyakoribb halbetegségek | 202 |
Hasvízkór | 202 |
Fluorescena | 203 |
Kopoltyúpenész, kopoltyúrothadás | 203 |
Halpenész | 203 |
Kopoltyúférgesség | 203 |
A fátyolbetegség | 204 |
Chilodonosis | 204 |
Darakór | 204 |
Ligulosis | 205 |
Bothriocephalosia | 205 |
Piócásság | 205 |
Tetvesség | 206 |
A halak kártevői | 206 |
Ikrakártevők | 206 |
Halkártevők | 206 |
A halhullák összeszedése | 207 |
Halfeldolgozás. Halételek | 210 |
Halvásárlás | 210 |
A halak tisztítása | 210 |
A hal felbontása | 211 |
Halételreceptek | 211 |
Halászlé | 211 |
Tésztás halászlé | 212 |
Korhely halászlé | 212 |
Halpaprikás | 212 |
Citromos raguleves | 212 |
Töltött süllő- vagy csukaszeletek | 212 |
Angolos süllő roston | 213 |
Roston készült halak | 213 |
Fogas hidegen, tekercsben | 213 |
Süllőrudacskák sörtésztában | 213 |
Kékre főtt ponty, amur, compó | 214 |
Rácponty | 214 |
Amur- vagy busaszeletek tojásban | 214 |
Gombás amur vagy busa | 214 |
Főtt hideg hal | 214 |
Halsaláta, majonézzel | 215 |
Marinírozott halszeletek | 215 |
Halfasírozott | 215 |
Főtt pisztráng | 215 |
Pisztráng roston | 215 |
Lecsós pisztráng | 216 |
Nyárson sült hal | 216 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.