1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Halételek, rajzok, emberek

A halászlé fővárosából

Szerkesztő
Baja
Kiadó: Pulzus Bt.
Kiadás helye: Baja
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-03-5220-6
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Baja város 1996-ban ünnepelte várossá nyilvánításának 300. évfordulóját. Ez alkalomból a város főterén (mini egy ékszerdobozban) 4(S3 bográcsban főtt azonos recept alapján - mégis egyedi módon - a... Tovább

Előszó

Baja város 1996-ban ünnepelte várossá nyilvánításának 300. évfordulóját. Ez alkalomból a város főterén (mini egy ékszerdobozban) 4(S3 bográcsban főtt azonos recept alapján - mégis egyedi módon - a híres bajai halászlé. Gigantikusnak nevezhető vállalkozás, melynek eredménye a Guiness Rekordok Könyve (1996) lapjain méltó elismerésre talált. Az ünnepi alkalomból hagyomány született, évente visszatérő „Halászlé ünnepe a halászlé Fővárosában." A város polgárai közösen teremtettek maguknak új ünnepet, ami nem protokoll, nem kényszer és nem „mondták" hogy lennie kell. A közismerten nyíltszívű, barátságos bajaiak a mai rohanó világban ország-világ előtt mutatják meg évről évre hogyan élhet tovább az egymás iránt érzeti tisztelet és szeretet. Vissza

Tartalom

Előszó 3
Olvasóköszöntő 5
Farkasnak született. „Sobri" Jóska lett belőle 9
Nagybaracskai halászlé, a régi halászok szerint 12
Nagybaracskai halászlé „Sobri" Jóska módra 13
Baja város 15
Bajai ponty halászlé 19
Szegedi halászlé 21
Révfalusi regös halászlé 23
Savanyú máma leves 25
Tiszadobi régészleves Galambos módra 27
Andalúziai halleves majonézzel 29
Spanyol halleves 31
Halpaprikás túrós csuszával 33
Szegedi paprikásponty 35
Tiszadobi harcsapaprikás kapros nokedlivel 37
Angolna pörkölt, ahogyan Baján készítik 39
Tejfölös busa pörkölt 41
Gombás busa pörkölt 43
Csukapörkölt szeremlei módra 45
Harcsapörköli szegediesen 47
Bajai roston harcsa 49
Tejfölös harcsa 51
Sült törpeharcsa tejfölös panírban bajai módra 53
Rábamenti káposztás harcsa 55
Tiszadobi harcsaszelet kovászos káposztával Galambos módra 57
Tiszadobi lecsós harcsa tejfölös, tepertős tésztával Galambos módra 59
Harcsaszelet Molnámé módra 61
Csegei harcsafilé 63
Ráchal bajai módra 65
Szegedi tűzdelt ponty 67
Töltött ponty 69
Marosmenti rántott pontyfiié 71
Fokhagymás csuka 73
Tiszadobi töltöttkáposzta csukából, kovászos káposztával Galambos módra 75
Csukás franciasaláta
Süllőszeletek tihanyi módra ''
Süllő Tóth módra s 1
Süllő kisalföldi módra
Pisztráng mandulával sütve
Hegyi pisztráng Spanyol módra s
Spanyol sült angolna
Töltött dévér 91
Bajai töltött kárász 93
Bajai ropogós keszeg 95
Bajai savanyú keszeg 9
Balatoni garda fokhagymás lében 99
Olajos hal " 101
Füstölt hal 103
Ikra pástétom 105
Valenciai halétel 107
Spanyol rakott hal 109
A Masguf
Szinghoffer M. József halászmester 1901-ben megjelent halfőző könyvéből
Halászlé 115
Pörkölt hal 116
Paprikás ponty 116
Norvégiai halászlé 117
Halkocsonya 117
Gombás ponty 118
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem