kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Somogyi Könyvtár-Dél-magyarországi Áramszolgáltató vállalat-Szegedi Nyomda |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény kötés |
Oldalszám: | 241 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 7 cm x 5 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kiadott példányszám: 1000 Könyvtervező: Kratochwill Mátyás és Gabnai János Nyomda: DÉMÁSZ házi nyomdája Kiadási alkalom: A nemzetközi nőnapra Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Plakettel. A könyv pontos mérete: 50 x 70 mm. |
Előszó | 3 |
Ajánlás | 7 |
A halakról, felhasználásuk előkészítéséről | 9 |
Hideg halételek | 19 |
Hideg főtt hal | 20 |
Halmajonéz | 21 |
Halsaláta | 23 |
Halsaláta pisztrángból | 24 |
Halsaláta amurból | 25 |
Hideg fogas | 27 |
Amur hidegen | 28 |
Kocsonyázott hal I. | 29 |
Kocsonyázott hal II. | 31 |
Kocsányázott hal III. | 32 |
Halsalátával töltött paradicsom | 34 |
Hideg kecsege | 35 |
Hideg harcsa | 37 |
Kocsonyázott süllő szeletek | 38 |
Pácolt ponty | 40 |
Halsaláta heringből | 41 |
Aszpikkészítés | 43 |
Kaviárkészítés | 44 |
A kaviár tálalása | 46 |
Kaviárral töltött tojás | 47 |
Meleg halételek | |
A halászléről | 51 |
Halászlé 1 (pontyból) | 54 |
Halászlé 2 (vegyes halból) | 56 |
Halászlé 3 (alaplékészítés) | 57 |
Halászlé 4 (bajai módra) | 59 |
Halleves savanyúan | 61 |
Halleves szakácsmódra | 62 |
Halleves vörösborral | 64 |
Halleves áttörve | 66 |
Halleves busából | 67 |
Halikraleves | 69 |
Párolt hal | 70 |
Töltött hal | 71 |
Vörösboros hal | 73 |
Gombás főtt hal | 74 |
Pisztráng | |
Pisztráng főzve | 77 |
Pisztráng sütve I. | 77 |
Pisztráng sütve II. | 78 |
Pisztráng alufóliában | 79 |
Pisztráng borban | 80 |
Süllő | |
Süllő főzve | 85 |
Süllő tormával | 86 |
Süllő sütve | 87 |
Süllő paprikásan | 88 |
Süllő bakonyiasan | 90 |
Süllő ásványiasan | 91 |
Süllő jóasszony módra | 93 |
Süllőfilé bakonyi módra | 95 |
Kecsege | |
Rántott kecsege | 99 |
Nyárson sült kecsege | 100 |
Tepsiben sült kecsege | 101 |
Kecsege tormával | 102 |
Kecsegeleves | 103 |
Kecsegepörkölt | 104 |
Kecsege paprikásan | 105 |
Fogas | |
Fogas Molnárné módra | 109 |
Fogas vajban | 110 |
Forrázott fogas | 112 |
Harcsa | |
Harcsapörkölt Kellner módra | 117 |
Harcsa rizzsel | 118 |
Harcsa kékrefőzve | 120 |
Harcsa rántva | 121 |
Harcsa roston | 122 |
Harcsa paprikásan | 123 |
Harcsa párizsiasan | 125 |
Ponty | |
Ponty vajban | 129 |
Forrázott ponty | 131 |
Tejfölös ponty | 133 |
Ponty oroszosan I. | 134 |
Ponty oroszosan II. | 136 |
Ponty rácosan | 137 |
Ponty különleges módra | 138 |
Ponty roston | 139 |
Ponty rántva | 140 |
Pörkölt ponty | 142 |
Paprikás ponty | 143 |
Ponty darnai módra | 145 |
Ponty varsói módra | 146 |
Ponty szolnokiasan | 147 |
Ponty jóasszony módra | 148 |
Ponty dorozsmaiasan | 150 |
Ponty szalonnásan | 151 |
Ponty töltve | 153 |
Ponty erdéiesen | 154 |
Ponty zöldborsóval | 155 |
Pontyraguot | 156 |
Amur | |
Amurpaprikás | 161 |
Amurszeletek bakonyiasan | 162 |
Halleves alföldiesen, amurból | 164 |
Amur paprikásan | 166 |
Amurral töltött paradicsom | 167 |
Amurhúsleves mártással | 169 |
Amur zöldségesen | 170 |
Amur pácolva | 171 |
Busa | |
Busa vajban | 175 |
Busa háziasszony módra | 176 |
Busapörkölt | 177 |
Busa paprikásan I. | 179 |
Busa paprikásan II. | 180 |
Savanyú halleves busából vagy amurból | 181 |
Busa kirántva | 183 |
Busa köménymagosan | 184 |
Busa tejfölösen | 185 |
Busa lengyelesen | 186 |
Csuka | |
Csuka vagdaltan | 191 |
Csuka káposztásan | 192 |
Csuka vajban | 194 |
Csuka tormásan | 195 |
Csuka erdélyiesen | 197 |
Csuka spékelve | 198 |
Csuka töltve | 199 |
Csuka sütve | 200 |
Csuka rántva | 201 |
Pácolt csuka rántva | 202 |
Csukapörkölt bajaiasan | 203 |
Angolna | |
Angolna rostélyon sütve I. | 207 |
Angolna rostélyon sütve II. | 208 |
Angolna sülve | 209 |
Angolna kirántva | 210 |
Angolna vajjal | 211 |
Angolna párolva | 212 |
Angolna kékre főzve | 213 |
Angolna sörben főzve | 214 |
Angolna zöldséggel főzve | 215 |
Angolna füstölve | 217 |
Keszeg | |
Sült keszeg | 221 |
Keszeg kirántva | 222 |
Keszeg töltve | 223 |
Kárász | |
Kárász főzve | 227 |
Kárász pirított vajjal | 228 |
Kárász kirántva | 229 |
Kárász oroszosan | 230 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.