1.062.356

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Halételek

Szerző
Fotózta
Budapest
Kiadó: Anno Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Műanyag kötés
Oldalszám: 46 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN: 963-375-033-4
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A hal az egyik legősibb és egyben legegészségesebb táplálékforrásunk. Rostozata laza, jelentős mennyiségű fehérjét, A és D vitamint tartalmaz, valamint értékes ásványi anyagok találhatók benne.... Tovább

Előszó

A hal az egyik legősibb és egyben legegészségesebb táplálékforrásunk. Rostozata laza, jelentős mennyiségű fehérjét, A és D vitamint tartalmaz, valamint értékes ásványi anyagok találhatók benne. Fogyasztása az emberi szervezetre kedvező hatással van.

Most néhány jó tanács!

A halakat mindig frissen használjuk fel. A friss halakra jellemző, hogy pikkelye, bőre fényes, kopoltyúja élénk vörös színű, szeme tiszta. A tengeri halak általában mélyhűtve érkeznek hozzánk. Felolvasztás után azonnal fel kell használni, visszafagyasztani nem szabad. A felolvasztást 0-5 °C körüli hőmérsékleten ajánlatos elvégezni, semmi esetre sem szabad melegvízben kiolvasztani.
A halételeknél nagyon fontos a mértékletes fűszerezés, nehogy a hal ízét a fűszerekkel elnyomjuk.
A borok használata kiemeli az étel jellegét. A halételekhez főleg száraz fehérborokat és könnyű vörösborokat érdemes kínálni. Ezenfelül különböző mártásokkal is kiegészíthetjük, amelyekkel élvezeti értékük jelentősen növekszik. A mártások készítésénél érdemes a halak párolólevét felhasználni. Vissza

Fülszöveg

Az ételek a Park Hotel Flamenco-ban készültek, Lusztig Tamás Venesz-díjas mesterszakács, Altbäcker György mesterszakács és Kovács Zoltán szakács készítették.

Tartalom

Mártások
Gomba mártás
Fehérbor mártás
Capri mártás
Póréhagyma mártás
Hollandi mártás
Fehér halléalap
Gratin mártás
Hideg fogas tekercs parajjal
Hideg töltött kecsege pisztáciával
Hideg halpástétom
Saláta tenger gyümölcseiből
Tárkonyos kecsege leves
Francia halleves
Fűszervajjal töltött éti csiga
Békacomb "háziasan"
Rákmeridon
Harcsa káposztával
Tűzdelt pontyfilé snidlinges tejfelben sütve
Fogas szeletek zalai rákpörkölttel
Töltött pisztráng
Királyrák köntösben sütve fokhagyma mártással
Tőkehal szeletek padlizsán gondolában
Angolna capris tormamártásban
Lepényhal tenger gyümölcseivel
Nyelvhal tekercs zöldséges rizling mártásban
Lazacderék roston kapros hollandi mártásban
Homár csőben sütve
Ördöghal érmék Campari sabayonnal
Gyömbéres rakott hering
Osztriga
Tintahal vörösborban párolva

Lusztig Tamás

Lusztig Tamás műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lusztig Tamás könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem