kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Népszava Lap- és Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 254 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-322-006-8 |
Halételek | |
A halakról, felhasználásuk előkészítéséről | 5 |
A harcsa tisztítása | 6 |
A csuka nyúzása | 6 |
A ponty és egyéb szálkás halak filézése | 6 |
Hideg halételek | 8 |
Hideg főtt hal | 8 |
Halmajonéz | 9 |
Halsaláta | 9 |
Halsaláta pisztrángból | 9 |
Halsaláta amurból | 10 |
Hideg fogas | 10 |
Amur hidegen | 11 |
Kocsonyázott hal I. | 11 |
Kocsonyázott hal II. | 11 |
Kocsonyázott hal III. | 12 |
Halsalátával töltött paradicsom | 12 |
Hideg kecsege | 13 |
Hideg harcsa | 13 |
Kocsonyázott süllőszeletek | 14 |
Pácolt ponty | 14 |
Halsaláta heringből | 14 |
Aszpikkészítés | 15 |
Kaviárkészítés | 15 |
A kaviár tálalása | 16 |
Kaviárral töltött tojás | 16 |
Vegyes ízelítő készítése | 16 |
Meleg halételek | 17 |
A halászléről | 17 |
Halászlé I. (pontyból) | 18 |
Halászlé II. (vegyes halból) | 18 |
Halászlé III. (alaplékészítéssel) | 19 |
Halászlé IV. (bajai módra) | 19 |
Halleves savanyúan | 20 |
Halleves szakács módra | 20 |
Halleves al-dunai módra | 20 |
Halleves paprikásan | 21 |
Halleves vörös borral | 21 |
Halleves áttörve | 22 |
Halleves busából | 22 |
Halikraleves | 23 |
Párolt hal | 23 |
Töltött hal | 23 |
Vörös boros hal | 24 |
Gombás főtt hal | 24 |
Pisztráng főzve | 24 |
Pisztráng sütve I. | 25 |
Pisztráng sütve II. | 25 |
Pisztráng alufóliában | 25 |
Pisztráng borban | 26 |
Pisztráng rántva | 26 |
Süllő főzve | 26 |
Süllő tormával | 27 |
Süllő sütve | 27 |
Süllő paprikásan | 27 |
Süllő bakonyiasan | 28 |
Süllő ásványiasan | 28 |
Süllőfilé jóasszony módra | 29 |
Süllőfilé bakonyi módra | 29 |
Rántott kecsege | 30 |
Nyárson sült kecsege | 30 |
Tepsiben sült kecsege | 30 |
Kecsege tormával | 31 |
Kecsege leves | 31 |
Kecsegepörkölt | 32 |
Kecsege paprikásan | 32 |
Fogas molnárné módra | 32 |
Fogas vajban | 33 |
Forrázott fogas | 33 |
Harcsapörkölt Kellner módra | 34 |
Harcsa rizzsel | 34 |
Harcsa kékre főzve | 34 |
Harcsa rántva | 35 |
Harcsa roston | 35 |
Harcsa paprikásan | 36 |
Harcsa párizsiasan | 36 |
Ponty vajban | 37 |
Forrázott ponty | 37 |
Tejfölös ponty | 38 |
Ponty oroszosan I. | 38 |
Ponty oroszosan II. | 38 |
Ponty rácosan | 39 |
Ponty különleges módra | 39 |
Ponty roston | 40 |
Ponty rántva | 40 |
Pörkölt ponty | 40 |
Paprikás ponty | 41 |
Ponty darnai módra | 41 |
Ponty varsói módra | 42 |
Ponty szolnokiasan | 42 |
Ponty jóasszony módra | 42 |
Ponty dorozsmaiasan | 43 |
Ponty szalonnásan | 43 |
Ponty töltve | 44 |
Ponty erdélyiesen | 44 |
Ponty zöldborsóval | 44 |
Pontyragu | 45 |
Amurpaprikás | 45 |
Amurszeletek bakonyiasan | 45 |
Halleves alföldiesen, amurból | 46 |
Amur paprikásan | 46 |
Amurral töltött paradicsom | 47 |
Amur zöldségesen | 47 |
Amur pácolva | 48 |
Amur borban | 48 |
Busa vajban | 48 |
Busa háziasszony módra | 49 |
Busapörkölt | 49 |
Busa paprikásan I. | 49 |
Busa paprikásan II. | 50 |
Savanyú halleves busából vagy amurból | 50 |
Busa rántva | 51 |
Busa köménymagosan | 51 |
Busa tejfölösen | 51 |
Busa lengyelesen | 52 |
Csuka vagdaltan | 52 |
Csuka káposztásan | 53 |
Csuka vajban | 53 |
Csuka tormásan | 54 |
Csuka erdélyiesen | 54 |
Csuka spékelve | 54 |
Csuka sütve | 55 |
Csuka rántva | 55 |
Pácolt csuka rántva | 55 |
Csukapörkölt bajaiasan | 56 |
Angolna rostélyon sütve I. | 56 |
Angolna rostélyon sütve II. | 56 |
Angolna sülve | 57 |
Angolna kirántva | 57 |
Angolna vajjal | 57 |
Angolna pácolva | 58 |
Angolna kékre főzve | 58 |
Angolna zöldséggel főzve | 59 |
Angolna füstölve | 59 |
Angolna borral | 59 |
Sült keszeg | 60 |
Keszeg rántva | 60 |
Keszeg töltve | 60 |
Kárász főzve | 61 |
Kárász pirított vajjal | 61 |
Kárász kirántva | 61 |
Kárász oroszosan | 62 |
Szálkás apró halak felhasználása | 62 |
Hering sülve | 63 |
Hering tejfölösen | 63 |
Töltött hering | 63 |
Sügér vajban | 64 |
Sügér hagymásan sülve | 64 |
Menyhal főzve | 64 |
Menyhal borban | 65 |
Lazac főzve | 65 |
Lazac párolt káposztával | 65 |
Lazacszelet borban | 66 |
Lazac erdélyiesen | 66 |
Lazac töltve | 66 |
Tonhal főzve (besózott) | 67 |
Tonhal párolva | 67 |
Tonhal rántva | 67 |
Vadételek | |
A vadhúsokról | 69 |
A vadhúsok összetétele | 69 |
A lőtt vadak felhasználásának előkészítése | 71 |
A vadszárnyasok előkészítése | 71 |
A vadnyúl előkészítése | 72 |
Az őz, a muflon, a szarvas előkészítése | 73 |
A vaddisznó előkészítése | 74 |
A vadhúsok pihentetése, érlelése | 75 |
A vadhúsok pácolása, páclevek készítése | 75 |
A vadhúsok osztályozása | 76 |
Apróvadak osztályozása | 77 |
Vadszárnyasok | 77 |
Vadnyúl | 77 |
Nagyvadak osztályozása | 77 |
Muflon | 77 |
Őz | 77 |
Szarvas | 78 |
Vaddisznó | 78 |
A lőtt nagyvad belső részei | 78 |
A vadhúsételek elkészítésének konyhatechnikája | 79 |
Főzés | 79 |
Sütés | 80 |
Párolás | 82 |
A vadhúsételek zsiradékszükséglete | 83 |
A vadhúsételek fűszerszükséglete | 84 |
Vadszárnyasok | 85 |
Fácán | 88 |
Fácánleves Újházi módra | 88 |
Fácánleves berántva I. | 88 |
Fácánleves berántva II. | 89 |
Fácánleves különleges módra | 89 |
Fácán- vagy fogoly-erőleves (húskivonat) | 90 |
Fácánleves francia módra | 90 |
Fácánhúsleves I. | 91 |
Fácánhúsleves II. | 91 |
Fácánleves kisalföldi módra | 92 |
Fácángulyás szegediesen | 92 |
Lencseleves fácánhússal | 93 |
Fácán aszpikban | 93 |
Kocsonyázott fácánmellpüré | 94 |
Fácánpástétom | 94 |
Fácánsaláta | 95 |
Kenyérszeletek hideg sült fácánmellel | 96 |
Fácánsült I. | 96 |
Fácánsült II. | 96 |
Fácánsült III. | 97 |
Fácánropogós | 97 |
Kenyérszeletek fácánsülttel | 97 |
Fasírozott fácán | 98 |
Párolt fácán | 98 |
Fácán lecsósan | 98 |
Fácán rizzsel, bácskai módra | 99 |
Fácán mártással | 99 |
Fácánpaprikás | 100 |
Fácánpörkölt | 100 |
Fácán töltve | 101 |
Fogoly | 101 |
Fogolybecsinált-leves | 101 |
Fogolyhúsleves | 101 |
Bableves fogolyhússal | 102 |
Aszpikos fogoly | 102 |
Kenyérszeletek fogolyhúspürével | 103 |
Töltött fogoly | 103 |
Párolt fogoly | 104 |
Göngyölt fogolypecsenye | 104 |
Fogolypecsenye egyszerű módon | 104 |
Fogoly agyagban sütve | 105 |
Vadgalamb | 105 |
Vadgalambleves | 105 |
Párolt vadgalamb I. | 106 |
Párolt vadgalamb II. | 106 |
Vadgalamb sütve | 106 |
Vadgalamb rántva | 107 |
Erdei szalonka | 107 |
Szalonka vadász módra | 107 |
Szalonka párolva | 107 |
Szalonka göngyölve | 108 |
Szalonka borban | 108 |
Fenyvesmadár sülve | 109 |
Fenyvesmadár nyárson sülve | 109 |
Vadliba | 109 |
Vadliba párolva | 109 |
Vadlibamell vagdalva | 110 |
Lecsós vadliba | 110 |
Vadlibamell vadászosan | 111 |
Vadkacsa | 111 |
Vadkacsa vadas mártással | 111 |
Vadkacsa párolva | 112 |
Vadkacsa tejfölösen | 112 |
Szárcsa | 113 |
Szárcsák vadasan | 113 |
Szárcsa párolva | 113 |
Szárcsa sütve | 113 |
Császármadár - Fürj - Fenyőrigó | 114 |
Császármadár párolva | 114 |
Párolt fürj | 114 |
Párolt fenyőrigó krutonokkal | 115 |
Vadnyúl | 115 |
Nyúleleje-leves | 116 |
Nyúlgerincleves | 117 |
Nyúlpástétom I. | 117 |
Nyúlpástétom II. | 118 |
Kocsonyázott nyúl | 118 |
Nyúlsaláta | 119 |
Tűzdelt nyúl pácolva | 119 |
Nyúlpecsenye (egyszerű módra) | 119 |
Tűzdelt nyúl nyárson | 120 |
Vagdalt nyúlcomb, -gerinc I. | 120 |
Vagdalt nyúlcomb, -gerinc II. | 121 |
Nyúlgerinc sütve | 121 |
Nyúlcomb vagy -gerinc vadasan | 121 |
Nyúlpaprikás | 122 |
Rántott nyúlcomb | 122 |
Nyúlropogós | 122 |
Nyúl tejfölösen | 123 |
Nyúlpörkölt | 123 |
Hagymás vadnyúlhús | 124 |
Gombás nyúl | 124 |
Nyúl alföldiesen | 124 |
Nyúl szerb módon | 125 |
Nyúl köménymagosan | 125 |
Nyúlgerinc savanyúan | 126 |
Nyúlmáj | 126 |
Őz | 126 |
Zöldségleves őzhússal | 127 |
Paradicsomleves őzhússal | 127 |
Őzhúsos babgulyás | 128 |
Őzmájszeletek rántva | 128 |
Őzmájszeletek szalonnával | 128 |
Őzmáj vörös borban | 129 |
Sonkás őzmájszeletek | 129 |
Őzmáj vadászosan | 130 |
Szalonnás őzcomb | 130 |
Őzgerinc Valkói módra | 131 |
Őzgerinc temesváriasan | 131 |
Őzcomb debreceniesen | 132 |
Őz tejfölösen | 132 |
Őzgerinc bakonyiasan | 133 |
Őzgerinc serpenyőben | 133 |
Őzszeletek finom módra | 134 |
Őzcombból fasírozott | 134 |
Őzpecsenye | 135 |
Őzpaprikás | 135 |
Őzropogós | 135 |
Őzgerinc (-comb) vadasan | 136 |
Őzgerinc tavasziasan | 136 |
Őzmáj pirítva | 137 |
Őzcomb egybesütve | 137 |
Őzgulyás szegedi módra | 138 |
Őzpörkölt | 138 |
Muflon | 138 |
Muflongulyás vörös borral | 139 |
Muflonpörkölt | 139 |
Muflonpaprikás | 139 |
Muflongulyás | 140 |
Frissen sült muflongerinc vagy -comb | 140 |
Rántott muflongerinc | 141 |
Egybesült muflongerinc vagy -comb | 141 |
Nutria | 141 |
Nutriahús pácolása | 142 |
Nutriamáj magyarosan | 142 |
Kocsonyázott nutriapecsenye | 143 |
Nutriacomb roston | 143 |
Nutriagerinc vörös borral | 144 |
Nutria paprikásan | 144 |
Nutriapörkölt | 145 |
Szarvas | 145 |
Szarvasborjúból savanyúleves | 145 |
Velőleves szarvasborjúból | 146 |
Szarvasborjú-raguleves I. | 146 |
Szarvasborjú-raguleves II. | 147 |
Szarvasborjúleves | 147 |
Burgonyás szarvashús-krémleves | 148 |
Szarvashús-krémleves spárgával | 148 |
Szarvashúsos babgulyás | 149 |
Szarvasgulyás háziasan | 149 |
Szarvasgulyás palócosan | 150 |
Szarvasgulyás szegediesen | 150 |
Szarvasgulyás szerbesen | 151 |
Szarvasgulyás kolozsváriasan | 151 |
Kenyérszeletek hideg szarvasnyelvvel | 152 |
Orosz hússaláta szarvasborjúból | 152 |
Szarvasborjútüdő tarhonyával | 152 |
Szarvasborjútüdő savanyúan | 153 |
Szarvasborjúnyelv paradicsommártással | 153 |
Szarvasborjúvelő pirítva | 154 |
Füstölt szarvasnyelv | 154 |
Paradicsomos szarvasnyelv | 155 |
Hússalátával töltött paradicsom | 155 |
Szarvasborjúmáj-püré | 155 |
Szarvasborjúmáj zöldhái módra | 156 |
Szarvasborjúnyelv-pástétom | 156 |
Szarvaskrokett | 157 |
Erdei fatányéros | 157 |
Szarvasbeefsteak | 158 |
Szarvaspörkölt I. | 158 |
Szarvaspörkölt II. | 159 |
Szarvasborjú-paprikás | 159 |
Majorannás szarvashús | 159 |
Szarvasszelet tejfölösen | 160 |
Szarvascombból erdélyi tokány | 160 |
Szarvastokány gombával | 161 |
Debreceni tokány szarvascombból | 161 |
Szarvastokány pásztor módra | 162 |
Szarvas-vesepecsenyéből tokány (borsos) | 162 |
Szarvasbélszín-filé | 163 |
Szarvas-vesepecsenye jó módra | 163 |
Szarvas-vesepecsenye frissen sütve | 164 |
Szarvas-vesepecsenye tükörtojással | 164 |
Szarvas-vesepecsenye gombával | 165 |
Szarvas-vesepecsenye magyarosan | 165 |
Szarvas-vesepecsenye göngyölve | 166 |
Szarvas-vesepecsenye serpenyősen | 166 |
Szarvas-vesepecsenye debreceniesen | 167 |
Szarvas-vesepecsenye bácskaiasan | 167 |
Szarvas-vesepecsenye temesváriasan | 168 |
Szarvas-vesepecsenye schönbrunni módra | 168 |
Szarvaspecsenye egybesütve | 169 |
Erdei pecsenye | 169 |
Szarvasszelet gombával | 170 |
Szarvaspecsenye paprikásan | 170 |
Szarvasszelet hagymásan | 171 |
Szarvasszelet serpenyősen | 171 |
Töltött sonkás szarvascomb | 172 |
Szarvascomb párolva | 172 |
Szarvascomb szalonnával | 173 |
Töltött szarvascomb | 173 |
Szarvascomb mustárosan | 174 |
Töltött mustáros szarvascomb | 174 |
Töltött paradicsomos szarvascomb | 175 |
Szarvasgerincből vagy szarvascombból készült fasirozott hús | 176 |
Szarvascomb burgundi módra | 176 |
Szarvasgerinc hagymásan párolva | 177 |
Szarvasgerinc szalonnával | 177 |
Párolt szarvasgerinc | 178 |
Töltött szarvasgerinc | 178 |
Szarvasgerinc tüzdelve | 179 |
Szarvasgerinc göngyölve | 179 |
Szarvasgerinc gombával | 180 |
Párizsi matrózhús szarvasgerincből | 180 |
Szarvasgerincből pecsenye | 181 |
Szarvasgerinc Eszterházi módra | 181 |
Szarvasgerinc bakonyi módra | 182 |
Szarvasgerinc hortobágyiasan | 182 |
Szarvasgerinc bácskaisan | 183 |
Szarvasgerinc szegediesen | 183 |
Szarvasgerinc zöldségesen | 184 |
Szarvasgerinc töltve | 185 |
Szarvasgerinc kucsmagombával | 185 |
Szarvasgerinc vadasan | 186 |
Vaddisznó | 186 |
Erőleves vaddisznóból | 186 |
Vaddisznóvelő-leves I. | 187 |
Vaddisznóvelő-leves II. | 187 |
Sárgaborsóleves füstölt vaddisznóhússal | 188 |
Vaddisznómáj-leves | 188 |
Lencseleves füstölt vaddisznóhússal | 189 |
Burgonyaleves vaddisznóhússal | 189 |
Kelkáposztaleves füstölt vaddisznóhússal | 190 |
Szarazbab-leves vaddisznóból | 190 |
Becsinált leves vaddisznóból | 191 |
Vaddisznóleves korhely módra | 191 |
Vaddisznóleves franciásan | 192 |
Savanyú leves vaddisznóból | 192 |
Vaddisznó-orjaleves | 192 |
Sarvanyú leves vadbelsőből | 193 |
Vaddisznókolbász-leves I. | 193 |
Vaddisznókolbász-leves II. | 194 |
Vaddisznóhúsleves | 194 |
Vadmájpüréleves | 194 |
Vagdalt vadbelsőrész-leves | 195 |
Vaddisznó-tüdőgombócleves | 195 |
Káposztás vaddisznóleves | 195 |
Vadmalacleves tejfölösen | 196 |
Vaddisznóleves lengyelesen | 196 |
Füstölt vaddisznókrokett | 197 |
Bográcsgulyás vaddisznóból | 197 |
Vaddisznóhúsos babgulyás | 198 |
Székelygulyás vaddisznóból | 198 |
Aszpikfőzés szarvasborjú- vagy vaddisznócsontból | 199 |
Svéd saláta vadhússal | 199 |
Vaddisznóhús-puding | 200 |
Vadvelőkrokett | 200 |
Vaddisznókocsonya | 201 |
Vaddisznósajt | 201 |
Kenyérszeletek hideg vaddisznósülttel | 202 |
Vaddisznósonkás kenyérkocka | 202 |
Kenyérszeletek vadsüldőmájjal | 202 |
Vaddisznófejből saláta | 203 |
Főtt vaddisznóhús tormával | 203 |
Vaddisznóvese mártással | 203 |
Vadhúsos rántotta | 204 |
Vadvelőlepény | 204 |
Vadvelőből kolbász készítése | 205 |
Vaddisznómáj-pástétom I. | 205 |
Vaddisznómáj-pástétom II. | 206 |
Vadmalacmáj aszpikban | 206 |
Vadmájsaláta | 206 |
Vaddisznómájból kenőmájas | 207 |
Vaddisznómájas hurka | 208 |
Vaddisznómáj pirítva | 208 |
Vaddisznómáj zöldházi módra | 209 |
Vaddisznómáj-lepény | 209 |
Vaddisznómáj szalonnával | 209 |
Vaddisznómáj rántva | 210 |
Vadvelő aszpikban | 210 |
Vadhúsból hasé készítése | 210 |
Vaddisznóhússal töltött karalábé | 211 |
Vaddisznóhússal töltött paradicsom | 211 |
Vaddisznóhússal töltött paprika | 211 |
Töltött káposzta vaddisznóhúsból | 212 |
Vaddisznóhúsos rakott káposzta | 212 |
Rablópecsenye (nyárson sült) javorinai módra | 213 |
Töltött fasirozott vaddisznóból | 213 |
Vaddisznónyelv rántva | 214 |
Vaddisznónyelv roston sülve | 214 |
Vaddisznóvese velővel | 215 |
Vaddisznó-vesepecsenye vadászmártással | 215 |
Vaddisznó-vesepecsenyeérmék | 216 |
Vaddisznóvese mustárral | 216 |
Vaddisznóvese gombával | 216 |
Vaddisznó-vesepecsenye frissen sütve | 217 |
Vaddisznó-vesepecsenye magyarosan | 217 |
Vaddisznó-vesepecsenye paprikásan | 218 |
Vaddisznóflekken (szénen sült) | 218 |
Vaddisznósült valkói módra | 219 |
Vaddisznólábszár köményesen | 219 |
Vaddisznó paprikás szelet | 220 |
Vaddisznópörkölt - belsőrészből | 220 |
Vaddisznópörkölt | 221 |
Vaddisznótüdő rizzsel | 221 |
Rizses hús vaddisznóból orosz módra | 222 |
Borsos tokány vaddisznóból I. | 222 |
Borsos tokány vaddisznóból II. | 223 |
Hentestokány vaddisznóból | 223 |
Pásztortokány vaddisznóból | 224 |
Gombás tokány vaddisznóból | 224 |
Csikóstokány vaddisznóból | 225 |
Erdélyi tokány vaddisznóból | 225 |
Orosz tokány vaddisznóból | 226 |
Fasirozott vaddisznóból | 226 |
Vaddisznószelet frissen sütve | 227 |
Vaddisznószeletek gombával | 227 |
Vaddisznószeletkék kucsmagombával | 227 |
Matrózhús párizsiasan, vaddisznócombból | 228 |
Vaddisznószelet bakonyi módra | 228 |
Vaddisznó-vesepecsenye hálóban | 229 |
Vadmalacpecsenye ropogósan | 229 |
Vaddisznósonka-ropogós | 230 |
Vaddisznóropogós | 230 |
Rablópecsenye (nyárson sült) | 231 |
Vaddisznószelet temesváriasan | 231 |
Vaddisznószelet debreceniesen | 232 |
Vaddisznószelet szegediesen | 232 |
Vaddisznószelet burgundi módra | 233 |
Vaddisznókaraj libamájjal | 234 |
Vaddisznókaraj serpenyősen | 234 |
Vaddisznókaraj bácskaiasan | 235 |
Vaddisznókaraj elzászi módra | 235 |
Vaddisznókaraj zöldborsópürével | 236 |
Vaddisznókaraj tükörtojással | 236 |
Vaddisznókaraj gombával | 236 |
Vaddisznókaraj hortobágyiasan | 237 |
Vaddisznókaraj vidéki módra | 238 |
Párolt vaddisznócomb | 238 |
Párolt vaddisznócomb vörös borral | 239 |
Vaddisznóbomb hagymásan párolva | 239 |
Majorannás vaddisznócomb | 240 |
Vaddisznócomb szalonnával párolva | 240 |
Párolt vadmalaccomb borban | 241 |
Vaddisznócomb egri módra | 241 |
Sonkás vaddisznócomb | 242 |
Töltött vaddisznócomb | 242 |
Vaddisznócomb hagymásan | 243 |
Vaddisznócomb bácskaiasan | 243 |
Vaddisznócomb zöldségesen | 244 |
Debreceni kolbász vaddisznóból | 244 |
Vaddisznókolbász hálóban | 245 |
Vaddisznókolbász füstölve | 245 |
Szalámi készítése vadhúsból | 246 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.