Kiadó: | Merényi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 238 oldal |
Sorozatcím: | Bestseller sorozat |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-698-075-6 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. |
Előszó | 5 |
Útravalóul - egy kis történelem | 7 |
Ebéd a kőkorszakban | 7 |
Kelet ajándékai | 10 |
A görög konyha regénye | 17 |
Róma telhetetlen gyomra | 28 |
Az európai gasztronómia születése | 44 |
Gasztronómiai utazás | 53 |
Franciaország | 53 |
A "forró fazéktól" a hagymalevesig | 58 |
Mártások, saláták, előételek | 62 |
Az önállósodott meleg előételek | 65 |
A tojás elkészítésének 685 módja | 67 |
A francia konyha - és a bor | 69 |
Még néhány jó falat... | 76 |
Nevek és sorsok a gasztronómiában | 80 |
Olaszország | 85 |
A pastasciutta | 85 |
A második fogás | 90 |
A tenger gyümölcsei | 99 |
A zöldségfélék megdicsőülése | 102 |
Olasz édességek | 104 |
Spanyolország | 107 |
Gazpacho és cocido | 108 |
A paellák | 112 |
Húsok és saláták | 114 |
A saláta művészete | 119 |
Édességek jeles napokra | 121 |
Portugália | 123 |
Anglia | 126 |
Albion levesei | 128 |
Marhahúsok szimfóniája | 130 |
"Pie", az ezerarcú... | 133 |
Pudingok... hétköznapra és karácsonyra | 135 |
Belgium | 140 |
Hollandia | 142 |
Dánia | 145 |
Svédország | 149 |
Norvégia | 153 |
Finnország | 155 |
Svájc | 158 |
A fondue-evés | 158 |
A levesek hazája | 161 |
Három egytálétel | 163 |
A kenyér felmagasztalása | 164 |
A német konyha | 165 |
Levesek | 167 |
Krumpli és káposzta | 169 |
Berlini különlegességek | 170 |
Bajor különlegességek | 172 |
A "smarni" | 173 |
Ausztria | 174 |
Csehszlovákia és Szlovákia | 182 |
Lengyelország | 185 |
Szovjetunió | 189 |
Amit a sakuszkáról tudni kell | 190 |
Utazás a borscs és a scsi körül | 193 |
Még három leves... | 195 |
Húsételek - mindenfelől | 196 |
Változatok a pirog körül | 199 |
Románia | 201 |
Jugoszlávia | 205 |
Albánia | 210 |
Görögország | 212 |
Bulgária | 216 |
Törökország | 220 |
Utószó - avagy a magyar konyháról való elmélkedés | 227 |