Derűs kalandozás ételek és élmények között | 11 |
Fűszeres történetek | 15 |
Hová tűntél, szép színű sáfrány? | 16 |
Cocido | |
A rejtélyes vanília | 18 |
Vaníliapuding | |
Egy fűszer, amely beleszólt a történelembe: a szerecsendió | 20 |
Gomba szerecsendióvirággal | |
A "csodatévő koriander' | 22 |
Csirkemell koriandermártással | |
"Pecsenyevirág" | 24 |
Majoránnás pecsenyekacsa, Majoránnás rakott krumpli | |
Tabasco | 26 |
Garnélla salsa | |
Hagymahistória | 28 |
Töltött sült hagyma, Rostélyos vörösboros gyöngyhagymával | |
A fokhagyma dicsérete | 30 |
Paradicsom provence-i módon, fokhagymával és illatos füvekkel | |
Rozmaring - "a szerelmi hűség fűszere" | 32 |
Rozmaringos csirke | |
Tárkonyos ízek Erdélyből | 34 |
Tárkonyos fejes saláta, Tárkonyos bárányleves, Tárkonyos sertésborda | |
Ennivaló históriák | 37 |
Marha-sztori | 38 |
Szegfűszeges hátszín, Burgundi marhaszelet vörösborral és gombával | |
A vaddisznótól a mangalicáig | 40 |
Almás hús erdélyi módra, Fűszeres pecsenye | 40 |
Baromfitörténet | 42 |
Alföldi rizses kacsa (4 személyre) | |
"Vénuszra ösztönző eledelek" | 44 |
Sült bab | |
Göcseji jó falatok | 46 |
Göcseji babos káposzta csülökkel, Zalai borítós | |
Nyúlfazék és perec az Őrségben | 48 |
Nyúlfazék, Őrségi perec | |
Pécsi kóstoló | 50 |
Tenkes kedvence | |
Délvidéki barangoló | 52 |
Bácskai pontyszeletek | |
A gulyás világkarrierje | 54 |
Zaftos gulyás (Gulyás bécsi módra) | |
Spárgatitkok | 56 |
Hideg joghurtos spárgaleves, Zöldspárgasaláta | |
A káposzta dicsérete | 58 |
Káposzta libamellel töltve | |
A mindentudó alma | 60 |
Sült kacsa almával és calvadosszal | |
Egy kis időutazás a "gasztro-krónikában" | 63 |
Bornemisza Anna kedvenc étke | 64 |
Szaniszló király süteményei | 66 |
Madeleine | |
Orlov gróf ínyencségei | 68 |
Borjúérmék Orlov gróf módjára | |
A jérce - Mária Terézia módjára | 70 |
Jérce Mária Terézia módjára | |
Fánkhistóriák | 72 |
Szalagos fánk | |
Napóleon kedvenc étele | 74 |
Marengo módra készült csirke | |
Eszik a kongresszus | 76 |
Marhasült Metternich módra | |
Déryné ebédje | 78 |
Töltött káposzta erdélyi módra, Kolozsvári káposzta | |
A szakácskirály magyar kuktája | 80 |
Szarvasgerinc meggymártással | |
Alexandre Dumas szakácskönyve | 82 |
Turbán rizsből, almával, Kelkáposzta meglepetéssel, Tojás paradicsomban | |
Escoffier, a konyha megújítója | 84 |
Paprikás garnéla - Escoffier módjára | |
Sarah Bernhardt csókja | 86 |
Narancsos omlettfelfújt, Csokoládés-mandulás csók Sarah Bernhardt módra, Török omlett | |
Az amerikai "Ilona torta" regénye | 88 |
Ilona torta | |
Tortavarázslat - Kuglertől Móráékig | 90 |
Őzgerinc, Stefánia torta, Mandulás leveles torta | |
Jegyzetek az étlap születésnapjára | 92 |
Evőeszköz titkok krónikája | 98 |
Jeles napok ételei újévtől - újévig | 101 |
Lencse újévre | 102 |
Lencsesaláta, Malacpörkölt | |
Húsvéti előhang | 104 |
Báránysült kétszersült burgonyával | |
Előhang a cseresznye- és a meggyszezonhoz | 106 |
Meggytorta, Kirántott cseresznye, Cseresznyefelfújt | |
Barackérés idején... | 108 |
Barackfelfújt | |
Őszibarack szimfónia | 110 |
Őszibarack bortésztában, Csirkesaláta őszibarackkal | |
A "gonoszságűző" birs | 112 |
Birsalmaleves, Birsalmafelfújt | |
Szüreti lakoma | 114 |
Tokány tokaji módra | |
Bejgli történet | 116 |
Mákos és diós bejgli | |
Halak karácsonyra | 118 |
Ponty kékre főzve, citrommal, Csuka dióval töltve, Fogas (süllő) Gundel módra | |
Vadpecsenyék, télidőben | 120 |
Pácolt nyúl, Fácán savanyú káposztával, Őzborda petrezselymesen | |
Újévi malacságok | 122 |
Ropogós malacsült, Disznóláb Sainte Menehould-i módra | |
Világutazás - Gasztronómiában | 125 |
Konyhadolgok Angliából | 126 |
Marhahústea, Bifsztek pie | |
A világjáró szendvics | 128 |
Canapék | |
Tájkép - leveles vajastésztával | 130 |
Leveles tészta, Gyors leveles tészta, Szerelmeslevél | |
Calvados - a legendás almapárlat | 132 |
Gyümölcskoság lángolt calvadosszal | |
Pástétomvariációk: a rillettes | 134 |
Rillettes | |
"Ratatouille" és egyéb fogások | 136 |
Ratatouille nizzai módra | |
Francia konyha - magyar ízlés | 138 |
Sör a könyhában - belga módra | 142 |
Húsosfazék flamand módra | |
Finnországi kóstoló | 144 |
Erdei gombasaláta, Bárányhús kapormártással | |
A lazac - Észak ajándéka | 146 |
Posírozott lazacszeletek norvég módra, Grillezett lazacszeletek, Lazac pezsgőben | |
Salzburgi nokedli | 148 |
Salzburgi nokedli | |
Pisztráng históriák | 150 |
Pisztráng Mozart módjára, Pisztráng papírhüvelyben | |
"Smarni!" | 154 |
Császársmarni | |
Mediterrán konyhai örömök | 156 |
Sangria, Brokkolis egytál | |
A mindenre jó olíva | 160 |
Sült csirke gombával, paradicsommal és olívabogyóval | |
Narancs és citrom a konyhában | 162 |
Syllabub, Csirkeszárny citrommal pácolva | 2 |
A polenta megdicsőülése | 164 |
Polenta gorgonzola sajttal, Alaprecept a polenta készítéséhez | |
A pastasciutta "titka" | 166 |
Spagetti amatricei asszonyok módjára | |
Görög ízek Atlantiszból | 168 |
Juhtúrós vegyes saláta, Kakavia (görög halleves) | |
Variációk görög salátára | 172 |
Burgonyasaláta | |
Vacsora a Boszporusznál | 174 |
A szultán gyönyörűsége | |
Elfelejtett örmény ízek | 176 |
Dalauzi, Örmény gombaétel | |
Indonéz ízek Amszterdamban | 178 |
Lapis Daging Semarang (Marhahús pácolva, pikáns lében) | |
A kínai konyha világa | 180 |
Pekingi kacsa | |
Az "őszinte" japán konyha | 182 |
Sukiyaki | |
Ismeretlen ismerős: a kreol konyha | 184 |
Káposztás gumbo | |
Paprika, kukorica, csokoládés plyka, Mexikó! | 186 |
Sopa de ajo (fokhagymaleves), Empanadas frita (hússal töltött "batyu") | |
Utószó | 188 |