1.060.448

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhaművészet 2003/1.

Gasztronómiai magazin - XIII. évfolyam 1. szám

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves olvasó,
a jó élet receptjét keresve ráleltünk a fényűző lakomák kincseire, a pihentető utazásra, az egzotikus történetekre, és a jó társaságra. Végül is jól enni annyi, mint jól élni. És... Tovább

Előszó

Kedves olvasó,
a jó élet receptjét keresve ráleltünk a fényűző lakomák kincseire, a pihentető utazásra, az egzotikus történetekre, és a jó társaságra. Végül is jól enni annyi, mint jól élni. És reményeink szerint a Konyhaművészet újraindításával együtt új ízeket és barátokat fedezünk fel, a konyhaművészet kincsein keresztül pedig közelebb kerülünk az élet élvezetének esszenciájához.
Már gyerekfejjel is élvezettel figyeltem, hogyan készülnek az ínyencségek édesanyám konyhájában, akárcsak később, az éttermekben, családi vendéglőkben, főzőiskolákban - ám akkor már vendéglátó hivatásomból is adódó volt az érdeklődés. Bár pályám során a kiadás felé fordultam, munkakapcsolatom a vendéglátó szakmával sosem szűnt meg. A Budapest Week Kiadó számos kiadványa kapcsolódik e területhez, így a Good Food Guide to Hungary, vagy a Best of Budapest útmutató, de mi rendezzük minden évben a Best of Budapest Gálát is.
A Konyhaművészet 1990 óta a gasztronómiai ötletek és információk egyik legkedveltebb forrása a magyar vendéglátóipar professzionális szereplői körében. Az elmúlt évek során a kiadvány folyamatosan szállított híreket a különböző konyhai irányzatokról és tanúja volt a magyar konyha gyors evolúciójának.
Ön most nyári számunkat tartja a kezében, az első példányt, amelyet már az új tulajdonos, a Budapest Week Kiadó gondozott. Ebben a bemutatkozó számban megismerkedhet a kiadvány új köntösével, új szerkesztési elveinkkel, az új tördeléssel. Ami nem változott: az igen elismert és elkötelezett szerkesztő, Komáromi Zoltán, séfcsapata, a fotósok, és írók, akik életre keltik a magazint.
A Konyha Művészet újult erővel ássa bele magát a jó ételek, borok és tömény italok nyújtotta élvezetekbe, hogy számos, emlékezetes élménnyel gazdagítson bennünket. Élvezzük együtt ezt a barangolást. Bon apetit! Vissza

Tartalom

Az olajfák hona francia földön 4
Provence paradicsomi vidéke
Édes meglepetés 8
Szicíliai citromtorta
Sajt, bélszín, csirke és... 10
Próbáltuk már csokoládéval?
Gasztronómiai kalandozások 14
Pisztráng-históriák
A tengerek egyszerű csodái 16
Tőkehalak, merlán, hekk
Mátyással Európába 20
Reneszánsz vacsora Gyulán
Tavasz: hidegen, melegen 22
Féktelen fantázia és szokatlan párosítások
Ciprusi levél 24
Mezék minden mennyiségben
Kívánatos műalkotások 26
A tányérköltészet ma is hódít
Borok a skandináv piacon 30
Csak a kimondható nevűeket keresik
Mesterfogások - Kovács Lázár 32
Rafinált kehely csokoládéból
A Camembert-rend lovagja 34
Ha kell, megvigasztalja a panaszkodókat
Ódon szakácskönyvek, régi lakomák 36
Kódex a jó házi konyháról
Mesélnek a múzeum tárgyai 40
Kávé, krampampuli; A Pilvax-hagyaték
Á la carte 42
A várbéli Rivalda asztalánál
Az év vendéglőse, 2002 43
Egy profi álmodó: Jakabffy László
Gasztronómiai hírek 46
Újjászületett Royal; Könyv a lassúságról
Bornapló 48
A borfogyasztás etikettje (1); 2002: bormérleg
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem