kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Akkord-Generál Press Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
Oldalszám: | 127 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-7548-08-4 |
Megjegyzés: | Színes ételfotókkal illusztrálva. |
Előszó | 5 |
A mikrohullámú hőkezelés technikája | 15 |
A mikrohullámú készülék működési elve | 15 |
A mikrohullámú készülék kiválasztása | 16 |
A mikrohullámú készülékhez használható edények | 17 |
A főzést befolyásoló jellemzők | 18 |
Hogyan takarjuk le az ételeket? | 19 |
Praktikus tanácsok főzés előtt és alatt | 19 |
Az ételek "megszúrkálása" | 20 |
Mit jelent az "állásidő?" | 20 |
Megpirulnak-e az ételek? | 20 |
A mélyhűtött ételek felengedése | 21 |
Az ételek melegítése | 21 |
Felhasználhatjuk-e a régi receptjeinket? | 21 |
A mikrohullámú készülék karbantartása | 22 |
Hasznos ötletek mikrohullámú készülékekhez | 22 |
Levesek | 25 |
Csirkehúsleves | 26 |
Kelkáposztaleves | 26 |
Sárgarépaleves | 26 |
Tavaszi leves | 28 |
Tejszínes gombaleves | 28 |
Vörösboros gombaleves | 29 |
Vöröshagymaleves | 29 |
Húsételek | 31 |
Sertéshús | 32 |
Csülök savanyú káposztával, gyors módon | 32 |
Fűszeres karaj | 32 |
Füszeres kolbász | 33 |
Húscipók | 33 |
Káposztás sertéshús | 33 |
Káposztatekercsek | 34 |
Lyoni máj naranccsal | 35 |
Pikáns sütnivaló kolbász | 37 |
Sertésfilé tejfölös gombás mártásban | 37 |
Sertéshús creol módra | 37 |
Sertésmáj tiroli módra | 38 |
Sertésszeletek mustárral | 38 |
Sertésszeletek narancsmártásban | 39 |
Sonka vörösboros mártásban | 39 |
Tejszínes, gombás sonka | 40 |
Marhahús | 41 |
Burgundi felsál | 41 |
Egytálétel marhahúsból | 41 |
Fűszeres egybesült hátszín | 42 |
Fűszeres felsál | 42 |
Gombás bélszín | 43 |
Ír rakotthús | 44 |
Paprikás marhatokány | 44 |
Svájci marhaszeletek | 45 |
Borjúhús | 48 |
Borjúragu | 48 |
Citromos borjú | 49 |
Gombás borjúszeletek | 49 |
Szárnyasok | 51 |
Csirke | 52 |
Citromos, borsos csirke | 52 |
Cukkinis egytál | 52 |
Csirke Cordon-bleu | 52 |
Csirke Nápolyi módra | 53 |
Csirke panírral | 53 |
Csirke cherryben | 54 |
Csirke vörösboros szószban | 54 |
Fehérboros csirke | 55 |
Fűszeres, paradicsomos csirke | 55 |
Japán-csirke | 56 |
Marengo-csirke | 56 |
Olaszos csirke | 58 |
Sült csirke | 58 |
Zöldséges csirke rizzsel | 59 |
Pulyka | 60 |
Brokkolival töltött pulykaszeletek | 60 |
Pulykamellszeletek kaprimártásban | 60 |
Pulykarolád | 62 |
Kacsa | 63 |
Őszibarackos kacsa | 63 |
Pikáns kacsa | 64 |
Halak | 67 |
Fogasfilé mustáros öntettel | 68 |
Füstölt halszeletek újhagymával | 68 |
Füstölt tőkehal tejfölös mártásban | 68 |
Gombás hal | 69 |
Halas-zöldséges egytálétel | 69 |
Hal ínyenc módra | 70 |
Kakukkfüves hal | 70 |
Kapros ponty | 70 |
Kék pisztráng | 72 |
Kék ponty | 72 |
Narancsos-citromos pisztráng | 72 |
Rakott halfilé | 73 |
Tarka halfilé | 73 |
Tőkehal sörben | 74 |
Töltött tőkehalszeletek | 74 |
Köretek, zöldségek | 75 |
Currys rizs gombával | 76 |
Rizs | 76 |
Rizs ízesebben | 76 |
Fűszeres burgonya | 77 |
Hagymás burgonya petrezselymes mártással | 77 |
Héjában sült burgonya | 78 |
Tejfölös burgonya | 78 |
Cukkiniszeletekcitrommártásban | 79 |
Gombás zöldbab | 79 |
Karfiol, paprika és paradicsom | 79 |
Padlizsán fehérborban | 80 |
Peperonata | 80 |
Sonkás póréhagyma | 82 |
Tejszínes zöldborsó | 82 |
Tojásos karfiol | 82 |
Tojásos, paradicsomos cukkini | 83 |
Töltött cukkini | 83 |
Zöldséges felfújt | 83 |
Könnyű vacsoraételek | 85 |
Citromos gomba | 85 |
Gombás tojás | 85 |
Paprikás omlett | 86 |
Paprika töltve | 86 |
Pórés, sajtos burgonya | 87 |
Rakott tojás | 89 |
Sajtos tojás | 89 |
Sonkás gombócok | 89 |
Töltött gomba | 90 |
Töltött paradicsom | 90 |
Szendvicsek | |
Mártások | 93 |
Barnamártás | 93 |
Besamelmártás | 93 |
Bolognai mártás I. | 94 |
Bolognai mártás II. | 94 |
Citrommártás | 96 |
Cumberlandmártás | 96 |
Gombamártás | 96 |
Gyors almaszósz | 96 |
Hagymamártás | 97 |
Hollandmártás | 97 |
Mézes-narancsos öntet | 97 |
Narancsmártás | 98 |
Paradicsommártás | 98 |
Petrezselymes mártás | 98 |
Sajtmártás | 98 |
Tojásmártás | 99 |
Zsemlemártás | 99 |
Édességek | 101 |
Banánhab | 101 |
Cseresznyés tojásos halom | 101 |
Csokoládéöntet | 102 |
Fahéjas körte | 102 |
Gyümölcsös öntet | 102 |
Karamellbonbon | 103 |
Körte csokoládémártással | 103 |
Málnás rizs | 103 |
Mandulával töltött alma | 104 |
Mézes alma | 104 |
Őszibarackkocka | 104 |
Rumos banán | 106 |
Töltelékek gyümölcstorta alaphoz | 106 |
Befőzés | 109 |
Üveg sterilizálása | 109 |
Gyümölcs befőzése | 110 |
Marmaládé három féle gyümölcsből | 110 |
Szamócabefőtt | 111 |
Szilvalekvár | 111 |
Táblázatok | 113 |
Főzés | 113 |
Felmelegítés | 119 |
Felengedés | 120 |