1.060.417

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Több mint félezer jó tanács sütéshez-főzéshez

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


A ZÖLDSÉG
A nyers zöldségeket csak felhasználáskor sózzuk, mert tárolás közben a só elvonja a vizet, és ezzel a vitaminok is kioldódnak a zöldségekből.
A négyfelé vágott hagyma héját könnyebb... Tovább

Előszó


A ZÖLDSÉG
A nyers zöldségeket csak felhasználáskor sózzuk, mert tárolás közben a só elvonja a vizet, és ezzel a vitaminok is kioldódnak a zöldségekből.
A négyfelé vágott hagyma héját könnyebb lehúzni, gyorsabban lehet
tisztítani.
A mangold paraj féle, habitusában a kínai kelre hasonlít, de az íze
inkább a spenótéhoz hasonlítható.
A petrezselyemgyökérhez hasonló paszternákból krémleves, köret
készíthető. Finomabb rostú és édesebb a petrezselyemgyökérnél.
A paradicsomsalátához használjunk többféle paradicsomot, mert az
ízük és a textúrájuk más, így jobb lesz a saláta.
A szárított gombára mindig forró vizet töltsünk a megpuhításhoz.
A friss karfiol fehér, krém-fehér színű, a külső levelei üde zöldek, nem
fonnyadtak.
A spenótot rapid anyagcseréje miatt gyorsan dolgozzuk fel és mi-
hamarabb fogyasszuk el. így nem veszíti el a benne lévő értékes
tápanyagokat.
A juharszirup egészséges, minél sötétebb a színe, annál karamellesebb az íze és alkalmasabb sütésre.
A rukkola salátát az észak európai országokban borsmustárnak is
hívják. Vissza

Tartalom


1. Alapanyagok 7
A zöldség 7
A gyümölcs 9
A hús 11
A fűszerek 12
A gabona és a liszt 14
A tejtermék 16
A zsiradék
2. Főzés, sütés 19
Főzéstechnika 19
Főzés 22
Sütéstechnika 29
Sütés 31
GriU 39
Saláta 41
Desszert
3. Étkezés 47
4. Italok 49
5. Tárolás 53
6. Egészséges táplálkozás 57

Halász Ernő

Halász Ernő műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Halász Ernő könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem