kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Belkereskedelmi Továbbképző Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 216 oldal |
Sorozatcím: | Szakmai Kiskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-016-797-2 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
A halhús kémiai összetétele és táplálkozás-élettani jelentősége | 8 |
A hal kezelése - tárolása - és minőségi átvétele | 8 |
A tartósított termékekről | 10 |
A fogyasztásra alkalmas hideg vérű állatok csoportosítása | 11 |
Étkezésre alkalmas egyéb hideg vérű állatok | 12 |
Édesvízi fehér húsú halak | 13 |
Édesvízi barna húsú halak | 19 |
Tengeri fehér húsú halak | 26 |
Tengeri barna húsú halak | 33 |
Vándorhalak | 38 |
A halak előkészítése | 42 |
Fogyasztásra alkalmas egyéb hidegvérű állatok | 49 |
Lábasfejűek | 49 |
Rákok | 52 |
A rákok elsődleges konyhai feldolgozása | 57 |
Kagylók | 59 |
Teknősök | 61 |
Békák | 64 |
Csigák | 66 |
Levesek | 68 |
Híg levesek | 68 |
Sűrített levesek | 71 |
Püré- és krémlevesek | 73 |
Mártások | 75 |
Hideg mártások | 75 |
Meleg mártások | 80 |
Hideg ételek | 92 |
Koktélok | 92 |
Saláták - Majonézek | 95 |
Krémek és ízesített vajak | 100 |
Szendvicsek | 104 |
Hideg tojásételek | 113 |
Hideg tésztaelőételek | 117 |
Hideg főzelékételek | 120 |
Kocsonyázott ételek | 123 |
Galantinok - Pástétomok - Pizzák | 130 |
Hideg hal-előételek | 135 |
Melegen elkészített - hidegen tálalt ételek | 145 |
Meleg ételek | 148 |
Meleg tojásételek | 148 |
Melet tésztaelőételek | 153 |
Meleg főzelékételek | 160 |
Meleg ételek halakból és egyéb hidegvérű állatokból | 162 |
Párolással készíthető ételek - édesvízi halakból | 167 |
Párolással készíthető ételek - tengeri halakból | 176 |
Párolással készíthető ételek - egyéb hideg vérű állatokból | 183 |
Főzéssel készíthető ételek - halakból és egyéb hideg vérű állatokból | 190 |
Frissensütéssel készíthető ételek - édesvízi halakból | 192 |
Frissensütéssel készíthető ételek - tengeri halakból | 197 |
Frissensütéssel készíthető ételek - egyéb hideg vérű állatokból | 203 |
Felhasznált irodalom | 209 |
Tárgymutató | 211 |