1.062.058

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Halak, vadak

Halból és vadhúsból készült ételek/100 recept

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Fotózta
Budapest
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím: Frank Júlia konyhája
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-13-5842-1
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztában vagyok étkezési szokásainkkal, vagyis azzal, hogy itthon nem sok halat, és még annál is kevesebb vadhúst fogyasztunk. Sajnos. Az a néhány halétel, ami húsvétkor és karácsonykor az... Tovább

Előszó

Tisztában vagyok étkezési szokásainkkal, vagyis azzal, hogy itthon nem sok halat, és még annál is kevesebb vadhúst fogyasztunk. Sajnos. Az a néhány halétel, ami húsvétkor és karácsonykor az asztalunkra kerül, nem reprezentálja azt a sok finomságot, amit a halhúsból el lehet készíteni. Persze a finomságon kívül sokkal fontosabb a halfehérje és a telítetlen zsírok egészséges volta, amit a halhús tartalmaz. Kevesebb szív- és érrendszeri betegség lenne Magyarországon is - akárcsak a más, több hallal élő országok polgárai között -, ha több halat fogyasztanánk! Vissza

Tartalom

Bevezetés 5
Az egészség és a hal 6
Fagyasztott halfilé 6
A halfilézés nem boszorkányság! 7
Halsütés általában 8
Halételek és a tenger gyümölcsei 9
Hideg fogások 9
Zöldséges halkoktél 9
Tormás halsaláta 9
Lazacsaláta ananásszal 10
Lazachab 10
Marinált tengeri hal 11
Pácolt lazac svéd módra 11
Makói haltepertő 12
Horgászok sült keszege 12
Meleg fogások 13
Halászlé 13
Regős halászlé 13
Kapros halkrémleves halas galuskával 14
Thai rákleves 14
Konyakos rákkrémleves 15
Rántott ponty 15
Rácponty 15
Pontypaprikás 16
Pontyfilé francia módra 17
Gombás töltött pontyfilé 17
Pontyfilé narancsmártásban 18
Sajtos rántott süllő 18
Gombás süllőszeletek 18
Pezsgős süllőfilé 19
Szardellás süllő 19
Süllő Orly módra 20
Párolt fogás sáfrányos tojásmártással 20
Fogasfilé kapros habbal 21
Hagymán sült fogas 21
Fogas ananászbundában 21
Mandulás harcsa 22
Fokhagymás harcsa 22
Harcsapaprikás 23
Csőben sült harcsa 23
Káposztás harcsa 24
Dióval töltött csuka 24
Egészben sült fűszeres pisztráng 25
Pisztráng Frank módra 25
Kékre főtt pisztráng 26
Tonhal rántva, tartármártással 26
Tonhal hagymabundában 26
Tengeri hal citrommártásban 27
Grillezett fűszeres tonhal 27
Csípős halszeletek mexikói módra 28
Tengeri hal fokhagymás paradicsommal 28
Alufóliában sült gyömbéres hal 29
Sörös-diós bundában sült hal 29
Tengeri hal holland módon 30
Tengeri halfilé juhtúrós gombával 30
Lazac kaprimártásban 31
Fűszeres, grillezett lazacfilé 31
Lazacszeletek fűszeres tejszínhabbal 31
Tejfölös tőkehal 32
Mediterrán hal 32
Ráklepények 33
Rizottó a tenger gyümölcseivel 33
Sült rák 34
Rák tojásmártásban 34
Rizses rákfelfújt 35
Valenciai paella 36
Mártásos sült kagyló 36
Sült tintahalkarikák 37
Tintahal boros mártásban 37
Fokhagymás-paradicsomos bébipolip 38
Konyakos kagyló 38
Vadlakoma az év minden szakában 39
Vadszárnyasok 39
Vadhúsból készült ételek finom fűszerei, páclevek 40
Vadhúsból készült ételek 41
Mustáros-tárkonyos vadnyúl 41
Vadnyúlgerinc angolosan 42
Vadas nyúlgerinc 42
Vadnyúlgerinc borban 43
Vadnyúl erdész módra 43
Fokhagymás nyúlcomb 44
Vadnyúl-paprikás 44
Vadászok nyúlgulyása 45
Fazekas vadnyúl 45
Gombás fürjek 46
Szalonnás sült fogoly 47
Fogoly kelkáposztában 47
Szalonnás fogoly céklás lencsepürével 47
Mustos töltött fogoly 48
Tejszínes fácánragu-leves 48
Tűzdelt fácán 49
Töltött fácán 49
Borókás fácán 50
Töltött vadgalamb 51
Tarhonyás galamb 51
Gyöngytyúk naspolyával 52
Gyöngytyúk padlizsános raguval 52
Vadkacsaleves - ahogy én szeretem 53
Töltött vadkacsa - ínyenceknek 53
Vadkacsa boros mártásban 54
Magyaros őzbélszín 55
Sült őzcomb 55
Boros gombás őzcomb 56
Őzgerinc párolt körtével 56
Tűzdelt őzfilé áfonyával 57
Őzcomb vörösboros mártásban 57
Szarvascomb fővadász módra 58
Szarvasbélszín mandulás tormamártással 59
Szarvascomb brassói módon 59
Vörösboros vaddisznópörkölt 60
Főtt vadmalac-comb 60
Vaddisznóhús tormával 61

Frank Júlia

Frank Júlia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Frank Júlia könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Halak, vadak Halak, vadak Halak, vadak Halak, vadak
Állapot:
1.640 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba